5 manieren om meer ruimte in huis te creëren

Bijgewerkt op

Kleren, kinderspeelgoed en stapels schoenen, het is makkelijk om rommel te maken, maar gelukkig zijn er genoeg tips om je woning op te ruimen.

Bekijk onze ruimtebesparende ideeën, of je nu de ruimte in huis wilt verbeteren of juist extra ruimte wilt creëren.

Planken ophangen

Planken zijn een makkelijke manier voor opslagruimte, maar kant-en-klare exemplaren hebben lang niet altijd de juiste maat of zijn niet gemaakt van het materiaal dat je zoekt.

In dit geval is het de moeite waard om een klusser in te schakelen. Die kan de beschikbare ruimte beoordelen en de planken op maat maken, ook planken van luxe materialen zonder zichtbare steunen voor een modernere uitstraling.

Planken

Kasten op maat

Soms hebben huizen lastige vormen of indelingen, zoals schuine wanden op zolder of ruimte onder de trap. Maar wist je dat je deze lege ruimtes heel eenvoudig in je voordeel kan gebruiken?

Je kan bijvoorbeeld opbergruimtes met roldeuren laten maken onderaan een schuine wand. Of wat dacht je van een voorraadkast onder je trap? Zo benut je elke centimeter optimaal en maak je meer ruimte vrij in andere kamers.

Een timmerman kan je helpen lege ruimtes in te richten door opbergkasten op maat te maken.

Lees ook:

Kast op maat

Tuinhuis bouwen

Is je garage vol en heb je niet genoeg ruimte voor al je spullen? Creëer een nieuwe ruimte met een tuinhuisje.

Tuinhuisjes zijn een uitstekende oplossing en een waardevolle opslagruimte, of maak er een kantoor aan huis van. Metaal, hout, of baksteen... er is iets voor elk budget.

Wil je een tuinhuis bouwen? Bespaar jezelf kostbare tijd en vind een vakman op Werkspot.

Lees ook:

Schuur

Serre aanbouwen

Wil je meer vierkante meters en meer licht in uw huis? Een serre is de ideale oplossing, en creëert een lichte ruimte die gebruikt kan worden om samen te zijn, te eten of te ontspannen.

Serres zijn er in alle vormen, maten en materialen waardoor de prijs sterk verschilt, dus maak een afspraak met een aannemer om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Lees ook:

Serre

Zolder verbouwen

Een zolder is vaak een rommelkamer en dat is jammer, want juist deze ruimte kan je omtoveren tot een nuttige ruimte. Zo kan je met een scheidingswand twee kamers creëren, bijvoorbeeld één voor opslag en één als logeerkamer of kantoor.

Als je je woning wilt transformeren door een nieuwe leefruimte toe te voegen, is een zolderverbouwing zeker het overwegen waard. Dit verhoogt niet alleen het woongenot, maar ook de waarde van je woning.

Lees ook:

Zolder