Badkamer idee: van inspireren naar genieten

Bijgewerkt op

Je badkamer van een nieuwe look voorzien hoeft je niet veel tijd of moeite te kosten. Het kan zo simpel of uitgebreid als jij wilt. Maar waar begin je?

Met het uitkiezen van een stijl natuurlijk. Tegenwoordig zijn er enorm veel stijlen waaruit je kan kiezen. Voor jouw dosis badkamer inspiratie zetten we de bekendste stijlen op een rij:

1. Moderne badkamer

2. Landelijke badkamer

3. Klassieke badkamer

4. Design badkamer

5. Kleurrijke badkamer

1. Modern

De moderne badkamer is gemiddeld 5 tot 10 jaar ‘in de mode’. Dat maakt de badkamer helemaal van deze tijd. Bij een moderne badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van materialen die over een aantal jaren wellicht niet meer van nu zijn. Denk bijvoorbeeld aan kranen van koper en doffe tegels.

2. Landelijk

De uitstraling van een landelijke badkamer is rustiek en warm. Er wordt vaak gebruikgemaakt van grove accessoires en houten elementen. Deze stijl komt met name voor in, hoe kan het ook anders, landelijk ingerichte woningen en woonboerderijen.

3. Klassiek

Een klassieke badkamer neemt je mee terug in de tijd. Deze stijl is specifiek. Elementen die je vaak tegenkomt in een klassieke stijl zijn: een donkere vloer, houten (kader)kastjes en deuren zoals we die in oude herenhuizen zien. Kenmerkend in de klassieke stijl zijn de gouden, koperen of chromen buizen en kranen. De muur- en vloertegels, wastafels en het ligbad glanzen flink en marmer is een graag geziene gast.

4. Design

Houd je van een schoon ogende, minimalistische look? Dan is een design badkamer wellicht voor jou; strakke lijnen, basic kleuren (zwart, wit, grijs) en weinig poespas op het gebied van accessoires. Een design badkamer is meestal voorzien van de laatste technologieën en de nieuwste producten. Een inloopdouche, een designradiator of een infrarood kraan vind je snel terug in deze stijl.

5. Kleurrijk

In de kleurrijke badkamer is creativiteit aanwezig. Een waterdicht behang met print komt hier tot zijn recht en de meest vrolijke kleuren springen je tegemoet. Donkergroen meubilair en een flora-tegel? Geen probleem! Kleurrijke badkamers zijn uitnodigend en je kan variëren in thema: romantisch pastel of marineblauw… niets is te gek.

Ben je er nog niet helemaal over uit? Mix it up! Tegenwoordig is een combinatie van stijlen heel populair. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke look met een design tegel of een moderne badkamer met landelijke accessoires.

Badkamer ontwerp en installatie: hulp nodig?

Ga je voor een hele nieuwe badkamer en moet deze nog ontworpen worden? Dat is een proces waarbij veel komt kijken. Kom in contact met badkamer ontwerpers. Zij kunnen jou het beste adviseren. Door bijvoorbeeld te ontwerpen in 3D komt je idee direct tot leven. Ook je badkamer plaatsen is een flink karwei. En wat zijn de gemiddelde kosten eigenlijk?

Plaats je klus op Werkspot en kom in gesprek met de juiste vakman voor het renoveren of installeren van een badkamer in jouw gewenste stijl. Dan volgt voor jou enkel nog de styling; de laatste én leukste klus!

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.