Gemiddelde kosten tegelzetter

Bijgewerkt op

Gemiddelde kosten tegels zetten: lees alle prijsinformatie op Werkspot en vind de juiste vakman of -vrouw in je regio.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen tegelzetters

Onze tegelzetters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 710 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Tegels zetten: aan deze kosten kan je denken

Wil je jouw wand of vloer afwerken met tegels, dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Voor iedere stijl en ieder budget is er wel een tegel te vinden. Het voordeel van tegels is dat ze eenvoudig schoon te houden zijn en ze vochtige ruimtes, zoals de badkamer een waterdichte afwerking geven. Tegels zetten is geen heel lastige klus, maar het moet wel netjes gebeuren. Je zit vast niet te wachten op tegels die schots en scheef op de muur zitten of waar ongelijke voegen tussen zitten. Voor een goed resultaat is het daarom handig als je al wat ervaring hebt met tegels zetten. Heb je er geen vertrouwen in dat je deze klus goed en netjes kan uitvoeren? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om aan deze klus te beginnen? Besteed de klus dan uit aan een ervaren tegelzetter.

Kostenindicatie tegels zetten

Zie hieronder de verschillende prijzen voor het zetten van tegels.

Soort klusGemiddelde prijs
Wandtegels zetten€ 60,- tot € 80,- per m² 
Vloertegels zetten€ 35,- tot € 50,- per m²
Uurtarief tegelzetter€ 35,- tot € 55,- per uur
Dit zijn de gemiddelde prijzen die onze tegelzetters rekenen voor tegels zetten. De kosten zijn inclusief btw en materiaal en exclusief tegels. Deze kunnen afwijken van de prijzen in je uiteindelijke offerte.

Wat kost een tegelzetter

De prijs van tegels zetten ligt gemiddeld tussen de € 35,- tot € 55,- per uur. We adviseren je om, zodra je in gesprek gaat met een vakman, vooraf een prijs per vierkante meter af te spreken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je je budget eenvoudiger bepalen. Je bent dan vooraf op de hoogte van het totale kostenplaatje. Betreft het een grote klus, overleg dan een prijs voor het complete project, dan zijn ook de materiaalkosten, manuren, de manier van het leggen en de stijl van de tegels meteen meegenomen en duidelijk.

Wat krijg je er voor terug?

Een vakman weet precies hoe hij de tegels moet zetten voor het mooiste resultaat. Zeker als je aan een bepaald patroon of mozaïek zit te denken, is het verstandig om hier een professionele tegelzetter voor in te schakelen. Dan weet je zeker dat je snel kan genieten van jouw nieuwe wand- of vloertegels. Via Werkspot kom je eenvoudig in contact met ervaren tegelzetters bij jou uit de buurt.

Tegels zetten: wat bepaalt de prijs?

Om een totaalbeeld van de kosten van de klus 'tegels zetten' te krijgen, sommen we hieronder op met welke kosten je allemaal rekening kan houden. Het totale kostenplaatje is namelijk van een aantal zaken afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Staat huidige ondergrond
 • Wandtegels of vloertegels zetten
 • Tegels aanschaffen
 • Materiaalkosten tegelwerk
 • Extra optie: vloerverwarming
Tegelzetter vloertegels

Staat huidige ondergrond

Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat de vloer of wand goed egaal is. Kleine oneffenheden, tot ongeveer 2 millimeter, kan de tegelzetter met lijm en tegelvoeg camoufleren. Heeft de ondergrond grotere oneffenheden, dan is het aan te raden eerst een stukadoor in te schakelen om de muur te egaliseren. Deze vakman kan je muur 'betegel-klaar' voor je opleveren, zodat de tegelzetter daarna direct aan de klus kan beginnen. Ben je benieuwd met welke kosten je dan rekening kan houden? Neem een kijkje op onze kostenpagina voor stucwerk:

Bij de wand, maar vooral bij de vloer speelt ook de stevigheid van de ondergrond een rol. Is deze erg poreus of niet hard genoeg, dan kan de vakman ervoor kiezen eerst de vloer te bewerken. Dit bevordert de hechting van de tegels, met een duurzamer resultaat als gevolg. Is de vloer poreus, dan kan hij deze bewerken met een grondlaag die speciaal geschikt is om poreuze vloeren sterker te maken. Is de ondergrond niet hard genoeg, dan doe je er verstandig aan de bovenste laag eraf te halen en te vervangen voor een sterker materiaal. De tegelzetter kan je adviseren of dit nodig is en wat je dan het beste als volgende stap kan doen.

Mocht het nodig zijn de muur of vloer te egaliseren, kijk dan vooraf even of de stopcontacten en elektrakabels op de juiste plek zitten. Is de muur eenmaal geëgaliseerd of zitten de tegels er zelfs al op, dan is het veel lastiger om kabels netjes weg te werken of stopcontacten alsnog te verplaatsen. Voor een kostenindicatie van die klus, kijk je op deze pagina:

Wandtegels of vloertegels zetten?

Er is een verschil in kosten voor het plaatsen van wandtegels of vloertegels. Over het algemeen kan je zeggen dat het de tegelzetter minder tijd en moeite kost om vloertegels te zetten. Daarom betaal je daar in de regel een iets lagere prijs voor. Bij het leggen van vloertegels is de grootste uitdaging om de tegels met een gelijke afstand ertussen te leggen. Terwijl je bij wandtegels rekening moet houden met het waterpas zetten van de tegels, een gelijke afstand tussen de tegels en ervoor moet zorgen dat ze niet langzaam naar beneden zakken, omdat de lijm niet goed genoeg hecht. Voor de aanschaf van wandtegels betaal je dan meestal wel weer minder, omdat dit vaak kleinere en dunnere tegels zijn.

Tegels aanschaffen

Tegels laten zetten zonder dat je tegels hebt, is natuurlijk niet mogelijk. Tegels heb je in verschillende soorten, maten en materialen, zodat er voor iedere smaak en voor ieder budget wel een keuze te maken is. Je hebt twee soorten tegels:

 • Keramische tegels
  Keramische tegels, zoals faience, terracotta of cementtegels, zijn de goedkoopste opties. De prijzen variëren wel sterk. Je hebt al tegels voor € 9,- per m², maar ook tegels voor € 82,- per m². Het is maar net wat je wilt. Keramische tegels zijn vaak voorzien van een glazuurlaag. Dat maakt ze minder kwetsbaar en makkelijker schoon te houden.
 • Natuurstenen tegels
  Tegels van natuursteen, zoals leisteen, graniet of marmer, zijn in de regel een stuk duurder in aanschaf. Denk aan bedragen tussen de € 25,- en € 160,- per m². Doordat ze in de natuur ontstaan, is iedere tegel uniek en creëer je zo ook een unieke sfeer in jouw keuken, badkamer of woonkamer. Het zijn vaak stevige tegels, die vooral gebruikt worden als vloertegels. Maar steeds vaker zijn natuurstenen tegels er ook als wandtegels.
Tegels zetten

Materiaalkosten tegelwerk

Met de aanschaf van tegels ben je in het geval van een nieuwe vloer of wand nog niet klaar. Hou rekening met bijkomende kosten, zoals die voor benodigde materialen. Denk hierbij aan voegmiddel en specie (tegellijm) en/of kit. De materialen kan je zelf alvast aanschaffen, maar je kan dat ook door de tegelzetter laten regelen. Hij neemt de benodigde materialen dan mee en berekent de kosten aan je door.

Extra optie: vloerverwarming

Ga je voor een tegelvloer, dan is het de overweging waard om direct te kijken naar de mogelijkheden van vloerverwarming. Vloerverwarming aanbrengen is niet goedkoop, maar vergroot wel direct het comfort in je badkamer of woonkamer. Daarnaast scheelt het vaak ook aanzienlijk in je stookkosten, omdat je de woning op een lagere temperatuur aan het verwarmen bent dan met traditionele radiatoren. Overweeg je ooit de overstap naar een warmtepomp, dan heb je ook lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming nodig. Door daar nu al rekening mee te houden, voorkom je dat je later de vloer weer moet afbreken om alsnog vloerverwarming te plaatsen.

Houd qua kosten rekening met een bedrag tussen de € 750,- (voor een oppervlakte kleiner dan 10 m²) en € 1.900,- (voor een vloeroppervlak van 60 m²). Meer prijsinformatie vind je op de pagina over vloerverwarming:

Advies van een vakman

Om het tegelwerk goed en mooi op te leveren is het van belang dat de muur waterpas is. Tegelzetters kunnen je goed adviseren over of het nodig is vooraf te egaliseren of dat er andere mogelijkheden zijn om het tegelwerk strak op de muur of vloer te krijgen. We vroegen één van hen om een tip voor een mooi eindresultaat.

Rob Cuyon van Tegelzetbedrijf Rob Cuyon geeft aan waar je als klant op moet letten: "Als de muur niet waterpas is, kan de vakman dit oplossen door meer lijm te gebruiken. Dit is alleen mogelijk als de afwijking 1 tot 2 millimeter is. Wanneer de afwijking groter is dan 2 millimeter moet je de muur (opnieuw) stucen. Wanneer je dit niet laat doen, zie je dit terug in het tegelwerk."

Vind je tegelzetter via Werkspot

Nu je een beeld hebt van de kosten die komen kijken bij het leggen van vloer- of wandtegels, kan je bepalen of je deze klus wilt laten uitvoeren door een vakman. Via Werkspot kom je snel en eenvoudig in contact met ervaren tegelzetters, die deze klus graag voor je uit handen nemen. Je plaatst je klus gratis op onze website. Zo kom je in contact met verschillende tegelzetters. Bekijk hun profielinformatie en lees ervaringen van andere klanten. Zo kan je een goed beeld vormen van eerder werk van de vakman. Heb je een goed gevoel bij de kwaliteit die de vakman levert, verloopt het contact goed én staat de prijs in de voorstel je aan, dan kan hij aan de klus beginnen. En kan jij binnenkort zonder moeite genieten van jouw nieuw betegelde muren of vloeren.

Andere prijzen per dienst

 1. Toilet verbouwen
 2. Kosten stucwerk binnen
 3. Kosten achterwand keuken
 4. Kosten keuken renovatie
 5. Kosten vloerverwarming aanleggen

Vind een tegelzetter dichtbij