Nieuwe tegels in de keuken? Vind hier de gemiddelde prijs

Bijgewerkt op

Overweeg jij nieuwe tegels te plaatsen in je keuken? Of het nu gaat om vloertegels of de keuken tegelwand: je vindt hier de gemiddelde prijs.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen tegelzetters

Onze tegelzetters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1002 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Tegels keuken: gemiddelde kosten

Soort tegelsGemiddelde prijs
Keuken tegels achterwand€ 250,-  tot € 400,-
Tegels keuken: vloer€ 250,- tot € 600,-
Bovenstaande tabel geeft een indicatie van de prijs die de vakman rekent. Hier zitten de materiaalkosten nog niet bij. Hier moet je dus zelf nog de prijs van de tegels bij optellen. Wil je in contact komen met tegelzetters? Plaats dan een opdracht.

Tegels keuken: het mooiste eindresultaat

In je keuken wil je graag mooi recht tegelwerk. Heb je geen ervaring met tegelen of vind je het gewoon makkelijk om deze klus uit te besteden? Kies dan voor een professional. De vakman plaatst de tegels goed, nauwkeurig en snel. Zo kun jij binnen een mum van tijd weer aan de slag in de keuken.

Voor het bepalen van de prijs houdt de vakman rekening met de volgende zaken:

  • Duur van de klus / aantal vierkante meters
  • Soort tegels
  • Voegen

Keuken tegels wand: gemiddelde prijs

Ga jij een vakman vragen om tegels te plaatsen op de achterwand van je keuken? Dan wil je vast een helder prijsvoorstel. Je hebt hier zelf ook invloed op door de juiste informatie te leveren. Voor een goed inzicht in de prijs, kun je de volgende checklist gebruiken. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Soort tegelsGemiddelde prijs
Keuken tegels achterwand (excl. materiaal)€ 250,-  tot € 400,- 

1. Bepaal de grootte van de achterwand

Bijna bij elke klus is het aantal vierkante meters van belang voor de prijs. Dit ligt bij het plaatsen van keukentegels vaak net iets anders. Gemiddeld is de achterwand van een Nederlandse keuken tussen de drie en zes vierkante meter. De vakman kan bijna elke achterwand in een dag betegelen. Vaak kiezen vaklui er daarom voor om een dagprijs te rekenen. Je betaalt dan dus niet per vierkante meter.

Wil jij een groter oppervlak voorzien van tegels, bijvoorbeeld omdat je aan beide kanten een werkblad hebt? Dan kan het zijn dat de vakman een dag later nog terug moet komen. Dit zie je vaak goed terug in de prijs.

Keuken tegels achterwand: tip voor een duidelijke prijs
Niet elke vakman rekent een dagprijs, in sommige gevallen rekenen ze een vaste prijs per vierkante meter. Vraag bij het selecteren van de vakman altijd hoe hij zijn prijs berekent. Moet jij per vierkante meter betalen? Geef dan alvast de juiste afmeting door aan de vakman. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

2. Kies het soort tegels voor de keuken

Je totale investering voor het plaatsen van tegels is grotendeels afhankelijk van het soort tegels dat je kiest. In Nederland is de keramische tegel vaak favoriet. Deze tegel vind je in verschillende prijsklassen. Vind je mozaïek mooi? Geef dit aan bij de vakman. Hij is met het plaatsen van mozaïek langer bezig. Ook heb je met dat soort tegels meer snijverlies. Je ziet deze keuze dus ook direct terug in de prijs.

Tip voor de juiste hoeveelheid tegels
Overleg voor het kopen van de tegels met de vakman. Hij kan je prima advies geven over de hoeveelheid tegels die je moet aanschaffen. Hij kan eenvoudig berekenen met hoeveel snijverlies je rekening moet houden. Zo voorkom je dat hij met teveel of met te weinig tegels aan de klus begint.

3. Bepaal welke ondergrond je hebt

De vakman kan de tegels op verschillende ondergronden plaatsen. Heb jij al tegels op de muur en wil je dat hij de nieuwe tegels hierop bevestigt? Of heb je je muur net laten stuccen of is de muur van hout? In alle gevallen kan de vakman aan de slag. De ondergrond is belangrijk bij het bepalen van de prijs.

Een gestucte muur is vaak de goedkoopste optie. De vakman kan direct de tegels voegen (het opvullen van de ruimte tussen de tegels). Bij een houten of ondergrond van tegels kan dit niet. Dan moet het werk van de vakman eerst minimaal 24 uur drogen. Dit betekent dus dat hij een dag later terug moet komen. Zeker wanneer de vakman van ver moet komen, rekent hij hier kosten voor.

Tip voor de juiste planning
Spreek met de vakman niet alleen je wensen door. Geef ook duidelijk aan op welke ondergrond hij de tegels moet bevestigen. Dit is niet alleen van belang voor de prijs, maar ook voor de planning. Als de vakman vooraf weet wat hij kan verwachten kan hij de klus zo goed mogelijk plannen. Zo voorkom je dat er veel tijd zit tussen het plaatsen en het voegen van de tegels.

Tegels keuken: plaatsen vloer

In de keuken kun je tegels op je muur laten plaatsen, maar je kunt ook tegels op de vloer laten leggen. Net als bij het plaatsen van tegels op de muur houdt de vakman rekening met een aantal zaken. Zo bepaalt hij zijn prijs op basis van de oppervlakte, het soort tegels en de afstand tot de klus in verband met het voegen. Je vindt hieronder de onderwerpen die jij kunt bespreken met je vakman. Je weet dan zeker dat je een realistisch prijsvoorstel ontvangt.

Soort tegelGemiddelde prijs
Tegels keuken: vloer€ 250,- tot € 600,-

Aantal vierkante meters

Meestal rekent een tegelzetter voor een gemiddelde keuken een dagprijs. Je weet vaak precies wat je kunt verwachten qua prijs. Ongeacht hoe groot jouw keuken is. Bespreek dit wel altijd goed met de vakman. Sommige vakmannen kiezen ervoor om per vierkante meter af te rekenen. In dat geval geldt: hoe groter de keuken, hoe meer geld je moet betalen. Rekent jouw vakman een prijs per vierkante meter? Dan kun je vooraf zelf al goed inschatten wat je moet betalen. Meet nauwkeurig de vloer van je keuken op en geef deze maten door aan de vakman. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Tegels keuken: welke kies je voor de vloer?

Je hebt tegels in alle soorten en maten. En vaak is het een kwestie van smaak welke tegels het beste bij jouw keuken passen. De kans is groot dat jij bij een landelijke keuken voor een andere tegel gaat dan in een moderne, strakke keuken. Natuurlijk verschilt de prijs per tegel. Dit verschil zie je overigens niet alleen terug in de materiaalprijs. De tegelkeuze bepaalt ook de prijs van de vakman.

Voor de vakman zijn tegels van 20 bij 20 centimeter vaak het eenvoudigst om te leggen. Hij kan deze tegels eenvoudig om deurposten en kozijnen leggen. Dit merk je dus ook vaak in de prijs. In de meeste gevallen kan de vakman de tegels alleen leggen. Maar heb jij tegels gekozen die groter dan 60 bij 60 centimeter zijn? Dan neemt de tegelzetter een extra vakman mee om de tegels netjes te plaatsen in jouw keuken. Deze extra vakman kost gemiddeld zo'n € 40,- tot € 50,- per uur. Het is goed om dit in je achterhoofd te houden als je de vloertegels voor de keuken gaat uitzoeken.

Plan twee dagen voor deze klus

De tegelzetter kan dus vaak in één dag de vloertegels in de keuken leggen. Hou in de planning er wel rekening mee dat deze klus twee dagen duurt. De vloer moet na het leggen eerst 24 uur drogen voor de vakman aan de slag kan met de voegen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de voegen zelf aan te brengen. Hou er wel rekening mee dat dit een specialistische klus is en dat de netheid van de voegen bepalend is voor de uitstraling van jouw vloer. Kortom, voor nette, goede voegen schakel je een vakman in.

Vaak is het verstandig om de vakman te vragen de volgende dag terug te komen. Hij brengt hiervoor vaak wel extra kosten in rekening. Dit is vaak afhankelijk van de afstand die hij moet afleggen naar jouw woning. Heb jij een vragenlijst opgesteld met vragen die je de vakman zeker moet vragen? Bespreek dan ook de afstand tot jouw woning en welke voorrijkosten hij hiervoor rekent.

Advies van een vakman

Om het tegelwerk goed en mooi op te leveren is het van belang dat de muur waterpas is. Tegelzetters hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. Werkspot heeft Rob Cuyon van Tegelzetbedrijf Rob Cuyon gevraagd waar je op kunt letten. "Als de muur niet waterpas is, kan de vakman dit oplossen door meer lijm te gebruiken. Dit is alleen mogelijk als de afwijking 1 tot 2 millimeter is. Wanneer de afwijking groter is dan 2 millimeter moet de muur gestuct worden. Wanneer je dit niet laat doen, zie je dit goed terug in het tegelwerk."

Prijzen van gerelateerde klussen

  1. Keuken renovatie
  2. Werkblad keuken
  3. Keuken plaatsen
  4. Keuken schilderen