Wat zijn de gemiddelde kosten voor professionele witgoed reparatie?

Bijgewerkt op

Is er apparatuur kapot en lukt het je niet om dit zelf te repareren, dan is het aan te raden om hiervoor een professionele monteur in huis te halen. Of het nu een koelkast, wasmachine of droger betreft, ieder soort witgoed vraagt om een andere reparatie.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen witgoed monteurs

Onze witgoed monteurs, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 554 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor een professionele witgoed reparatie

De wasmachine, vaatwasser of koelkast; allemaal apparaten die je voor lief neemt, totdat er een kapot is. Dan merk je vaak pas hoe afhankelijk je ervan bent en hoe vaak je het apparaat gebruikt. Op een witgoed reparatie zit niemand te wachten, maar is het nodig dan wil je zo snel mogelijk een oplossing voor je probleem hebben. Soms kan je prima uit de voeten met de handleiding om het probleem te verhelpen.

Is een witgoed reparatie noodzakelijk of moet je onderdelen vervangen, dan is het aan te raden om hiervoor een professionele monteur in huis te halen. Of het nu een koelkast, wasmachine of droger betreft, ieder soort witgoed vraagt om een andere reparatie. Een witgoed specialist weet vaak snel te achterhalen wat het probleem precies is en ook of een witgoed reparatie dit kan verhelpen. Een witgoed reparatie is niet altijd mogelijk. Ook dan is het fijn als er een vakman meekijkt die aangeeft of het verstandiger is om het witgoed te repareren of te investeren in een nieuw apparaat.

Via Werkspot heb je de monteur voor jouw witgoed reparatie zo gevonden. Plaats je klus gratis en vrijblijvend online en voor je het weet kan je weer gebruik maken van jouw wasmachine, vaatwasser of droger.

De prijzen voor witgoed reparatie

Soort witgoed reparatieGemiddelde kosten
Manchet vervangen Zanussi wasmachine€ 95,- tot € 110,-
Veren vervangen Bosch vaatwasser€ 125,- tot € 150,-
Schokbreker vervangen Zanussi wasmachine€ 200,- tot € 300,-
Slang Bosch Wasmachine vervangen€ 95,- tot € 110,-
In bovenstaande tabel zie je de kosten die onze vakmannen rekenen voor het repareren van je witgoed. De prijzen zijn niet alleen afhankelijk van het exacte probleem, maar kunnen ook per merk verschillen. De definitieve prijzen in het voorstel kunnen daarom afwijken van dit voorbeeld.

De meeste witgoed reparateurs hanteren een vaste startprijsvoor een witgoed reparatie. In deze prijs zitten de voorrijkosten en de vaststelling van het probleem al inbegrepen. Moet een monteur terugkomen voor een reparatie van het witgoed, dan rekent hij vaak geen voorrijkosten. In dit geval rekent de monteur een vaste prijs op basis van een uurloon en de kosten van het te vervangen onderdeel om jouw witgoed te repareren. Ieder merk heeft per type en onderdeel een eigen prijs voor de witgoed reparatie. Heb je bijvoorbeeld een Bosch wasmachine, dan moet de monteur een passend onderdeel van hetzelfde merk installeren. Het is daarom lastig om een eenduidige prijs te noemen voor witgoed reparatie. Afhankelijk van het type witgoed en de reparatie, variëren de prijzen tussen de € 65,- en € 80,- per uur.

Witgoed reparatie: hoe bepaal je de kosten?

De uiteindelijke kosten die een witgoed reparatie met zich meebrengen, zijn afhankelijk van verschillende elementen. Hierbij kan je denken aan het soort witgoed dat de vakman moet repareren, bijvoorbeeld een vaatwasser of wasdroger, maar ook hoe groot het defect is. Wanneer je alleen een scharnier hoeft te vervangen ben je uiteraard minder geld kwijt, dan wanneer je de motor moet laten vervangen. We zetten de verschillende elementen en meest voorkomende witgoed reparaties hieronder voor je op een rij:

 • Vaatwasser reparatie

Ervaar je een van de volgende problemen, dan kan een vaatwasser reparatie nodig zijn:

 • Er branden storingslampjes
 • De vaatwasser pompt het water niet weg
 • De vaatwasser lekt water
 • De vaatwasser maakt de vaat niet meer goed schoon
 • Hij maakt vreemde geluiden
 • De deur gaat niet meer open of dicht

Branden er lampjes die normaal gesproken niet branden? Sla de handleiding er dan eerst op na om te kijken of en hoe je het probleem zelf kan verhelpen. Heb je de handleiding niet bewaard, dan vind je meestal nog wel een exemplaar op internet. Lukt het je niet het witgoed zelf te repareren? Schakel dan een vakman in.

De meest voorkomende vaatwasser reparatie is de vervanging van een defecte of verstopte afvoerpomp. In sommige gevallen moet je het onderdeel laten vervangen, wat weer extra kosten met zich meebrengt. Ook deuren zijn onderdelen die de vakman regelmatig repareert, denk hierbij aan de scharnieren of veren. Een enkele keer moet je printplaat laten vervangen, maar dat is alleen gunstig bij duurdere vaatwasmachines. Heb je al een oude vaatwasser, dan kan je beter geen vaatwasser reparatie uitvoeren, maar een nieuw exemplaar aanschaffen.

De kosten voor een vaatwasser reparatie kunnen verder verschillen voor een losstaand model of een inbouw vaatwasser. Een witgoed reparatie aan de binnenkant van een inbouw vaatwasser is kostbaarder dan in een losstaand model. Dit komt doordat de monteur er vaak minder goed bij kan en de klus daarom vaak langer duurt. Voor het vervangen van scharnieren geldt er geen verschil in kosten.

 • Wasmachine reparatie

Bij een wasmachine reparatie kan je denken aan kapotte deuren die niet meer sluiten, verstopte afvoeren of verwarmingselementen die stuk zijn. Daarnaast merk je een probleem als er lichtjes blijven branden, de wasmachine extra veel lawaai maakt, water lekt of wanneer de was niet fris ruikt als deze uit de machine komt. In sommige gevallen geeft de wasmachine zelf aan dat er een probleem is met een storingscode in het display. Wanneer dat zo is, doe je er goed aan om eerst de handleiding erbij te pakken om te zien wat het probleem is en of je de witgoed reparatie zelf kan uitvoeren. Vaak vragen de problemen echter om specialistische kennis. Kom je er zelf niet uit, schakel dan een monteur in voor jouw wasmachine reparatie.

De kosten die je betaalt voor de wasmachine reparatie zijn uiteraard afhankelijk van het probleem. Moet de monteur een of meerdere onderdelen vervangen, dan speelt ook het merk wasmachine mee. Van sommige merken zijn de onderdelen nu eenmaal duurder dan voor andere. Is het de moeite niet om de wasmachine te repareren? Dan geeft de vakman dit aan bij de eerste inspectie.

 • Wasdroger reparatie

Ook de wasdroger kan aangeven dat er iets mis is, door een storingscode te tonen op het display. Andere indicaties voor een probleem zijn: was die niet droog uit de machine komt, een vieze geur of lekkage. Ook kan het zijn dat de deur niet meer goed sluit. Je doet er goed aan om bij problemen een ervaren wasdrogermonteur in te schakelen voor de witgoed reparatie. Hij heeft de oorzaak vaak snel gevonden en weet precies of hij het witgoed kan repareren of dat je beter een nieuwe wasdroger kan kopen.

 • Koelkast reparatie

Voor een koelkast reparatie geldt dat dit alleen interessant is wanneer er problemen met de deuren zijn. Vaak gaat het hierbij om het vervangen van scharnieren of rubbers. Alle andere gebreken zijn niet de moeite waard om te repareren. Dit soort witgoed reparaties zorgen voor onnodig hoge kosten, die je beter kan steken in de aanschaf van een nieuwe koelkast.

Denk ook aan de garantieregeling, modeltypen en de handleiding

Controleer voordat je een witgoed specialist inhuurt of het gebrek onder de garantieregeling van het desbetreffende merk valt. Zoek goed uit wat de nieuwwaarde is van het apparaat en welk energielabel het heeft. Heb je een oud model met energielabel B, C of D, dan is het vaak interessanter om een nieuw apparaat aan te schaffen dan het witgoed te laten repareren.

Heb je een probleem en staat er een foutcode op het display, kijk dan of er in de handleiding informatie over de foutmelding staat en wat deze betekent. Omschrijf de foutmelding zo goed mogelijk aan de vakman, zodat deze op voorhand weet wat er moet gebeuren. In dit geval hoeft de monteur geen vooronderzoek te doen en kan je meteen een prijs afspreken. Dit houdt de kosten weer laag en de monteur kan direct beginnen met de witgoed reparatie. Des te sneller kan jij het apparaat weer gebruiken.

Witgoed reparatie: praktisch advies van een specialist

Als je jouw witgoed wilt laten repareren is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over een witgoed reparatie.

Rachel Sanches, eigenaresse van ABCwitgoedonderdelen:

"Als wij het merk en het typenummer van het apparaat weten en de foutcode dan weten wij op afstand wat er mis is en hoeveel de reparatie je gaat kosten. Bij een wasmachine vind je de code vaak achterop de machine of in de binnenkant van de deur."
 • Vaatwasser repareren

  26-06-2017 - J. Canoy: Prima service, snel in te plannen en goede uitleg. Aanrader!

  </di>

  Laat je witgoed repareren door een ervaren witgoed monteur via Werkspot

  Je hebt nu een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het repareren van je witgoed. De volgende stap is om te kijken of de totaalprijs overeenkomt met je budget en je wensen. Wanneer dit het geval is en je de reparatie wil laten uitvoeren door een ervaren monteur, dan kan je dit via Werkspot gelijk regelen. Plaats je klus op onze website en kom snel en eenvoudig in contact met ervaren specialisten voor jouw witgoed reparatie. Omschrijf het probleem of de storing zo nauwkeurig mogelijk, zodat de monteur op voorhand een goed beeld heeft van de klus en jij een beter beeld krijgt van de kosten voor het repareren van jouw witgoed.

  Vervolgens vergelijk je de ervaringen van andere consumenten door hun reviews over de verschillende monteurs door te nemen. Zo helpen we je op weg om de meest geschikte monteur voor jouw witgoed reparatie te vinden.

  Je hebt nu een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het repareren van je witgoed. De volgende stap is om te kijken of de totale prijs overeenkomt met je budget en je wensen. Wanneer dit het geval is en je de reparatie wil laten uitvoeren door een ervaren monteur, dan kun je de opdracht gelijk op onze website zetten. Vergelijk de ervaringen van andere consumenten door hun reviews over de verschillende monteurs door te nemen. Op deze manier kom je tot een weloverwogen en goede beslissing voor een betrouwbare monteur die je witgoed weer als nieuw aflevert.