De monteur die de CV-ketel kwam nakijken was een aardige vent, maar vertelde dat hij hem niet kon repareren omdat hij te oud was en er geen onderdelen meer te krijgen waren. Hij heeft beloofd een schappelijke offerte uit te brengen, en heeft voor het langskomen verder niks gerekend. Op zich heel netjes, maar achteraf had ik een wat minder positieve indruk toen bleek dat de offerte van Vosse BV ver boven de prijs van een aantal concurrenten uitkwam, en dat er op Internet wel degelijk nog reserveonderdelen te krijgen zijn voor onze oude ketel!
M.i. had het verhaal dus beter kunnen zijn: de ketel kan in principe nog gerepareerd worden, maar dat kost zus-en-zoveel en is misschien niet handig bij een 20 jaar oude ketel. Of de monteur had vooraf moeten laten weten: voor dat oude type ketel zijn geen onderdelen meer te krijgen (of willen we geen reparaties meer uitvoeren), dus het heeft geen zin dat ik langskom.
Nu krijg ik het gevoel dat het niet repareren en geen geld rekenen simpelweg een verkooptactiek was om een veel te hoge offerte uit te brengen.