(Achterstallig)onderhoud grote tuin.

Opdrachtnummer:
2481969
Type klus:
Tuinonderhoud
Onderhoud nodig voor:
Bomen snoeien, Gazon maaien, Struiken bijwerken, Planten bijwerken, Bloemen, Nieuwe bestrating aanleggen
Oppervlakte in m²:
400
Locatie van de tuin:
Voortuin, Achtertuin, Zijtuin
Regelmaat van het onderhoud:
In overleg
Extra diensten:
Onkruid verwijderen, Bladeren opruimen, Bomen snoeien, Bloemen / Bomen planten
Uitvoer datum:
In overleg

Gedetailleerde omschrijving:

Wij wonen sinds 1 november in een prachtige woning in Haren. De voor-en achtertuin en de oprit zijn door de vorige bewoners slecht onderhouden. Er ligt veel blad, het gazon zit vol onkruid, veel struiken zijn te groot en het terras is erg vies. Ook staan er 2 compostvaten. Beiden zijn voor een kwart gevuld. Wij gaan zelf geen compost maken. We willen graag van deze vaten af ( ze moeten leeg).
Ook willen we een deel van de tuin ( waar een kippenhok stond) opnieuw inrichten. De grond ligt hier vol rotzooi/kippenmest. Uiteindelijk moet hier een trampoline komen. Zelf denken we aan het voorjaar beginnen. We zijn benieuwd naar de kosten. Eventueel later ook regelmatig onderhoud nodig.

De klus is uitgevoerd door De Groene Hovenier Aduard

Bekijk profiel

Review van Judith Wagenmans

29-05-2018

Helaas is het ingraven van onze trampoline uitgelopen op een drama. Manfred liep tegen een aantal problemen aan (drainage niet diep genoeg ingegraven). Hier hadden we uiteraard begrip voor. We hebben hem de kans gegeven dit te herstellen ( 10 dagen). De situatie was zeer onveilig voor ons 2 jarig zoontje. Manfred werd ziek ( niet de 1e x). Hij kon niet aangeven wanneer hij de boel kon herstellen. Bovendien gaf hij aan dat de trampoline niet ingegraven kon worden zoals wij dat wensten zonder de hele tuin ( 20 meter) te voorzien van dieper liggende dranaige. We hebben daarom de opdracht voor dit deel opnieuw uitgezet. Uiteraard bereid hem te betalen voor het werk dat wel goed gebeurd is. We kregen echter de gehele rekening. We hebben onze rechtsbijstand ingeschakeld, maar kregen vandaag een incasso maning.
Manfred communiceerde sowieso slecht. We moesten steeds opnieuw informeren wanneer hij zou komen etc..
Ik was niet van plan een negatieve recentie te plaatsen. Het is niet mijn insteek een zzp-er kapot te maken. Maar een incassobureau?! De herstelkosten waren hoog. Andere hoveniers schaamden zich voor het zeer slechte werk van Manfred E. Ham.
Gelukkig was het voor een andere hovenier geen enkel probleem de trampoline goed in te graven en alleen plaatselijk de drainage aan te passen. Zie laatste foto.

5 bijlagen

Reactie van De Groene Hovenier Aduard:

06-06-2018

De klus was zoals te zien op de foto's nog niet af, echter ben ik ziek geworden kort na deze plaatsing (2e x griep binnen een paar maanden, griepgolf) en heb ik deze klus niet binnen de door de klant gestelde termijn kunnen afmaken
Hierdoor heeft de klant ervoor gekozen om dit te laten doen door een andere vakman

Soms kunnen wij niet aan de door de klant gestelde termijn voldoen, oorzaken kunnen zijn weersomstandigheden maar ook ziekte. Een zzp'er kan ziek worden, echter proberen wij altijd tot een goede oplossing te komen

Gerelateerde vakmannen