Quooker installeren: de kosten

Bijgewerkt op

Een Quooker installeren brengt je keuken naar een hoger niveau van gemak en efficiëntie. Maar wat kost een Quooker installeren? Gemiddeld kost de installatie van een Quooker tussen de €1.300 en €3.500, afhankelijk van het model en de complexiteit van de installatie. In dit overzicht duiken we dieper in op wat je kunt verwachten te betalen voor deze luxe toevoeging aan je keuken. We kijken niet alleen naar de aanschafprijs van de Quooker zelf, maar ook naar andere kosten zoals voor arbeid, materiaal en eventuele aanpassingen. Lees verder voor een duidelijk beeld van de kosten, bespaartips en andere relevante informatie.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen keukenmonteurs

Onze keukenmonteurs, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 375 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

In dit artikel bespreken we:

 1. Wat bepaalt de kosten voor de installatie van een Quooker?
 2. Gemiddelde kosten Quooker laten installeren
 3. Kosten voor het installeren van een Quooker
 4. Hoe werkt een Quooker?
 5. Bespaar op de kosten voor het installeren van een Quooker
 6. Quooker installeren? Vind de beste vakmensen op Werkspot
 7. Checklist voor jouw Quooker installatieproject

Wat bepaalt de kosten voor de installatie van een Quooker?

Het installeren van een Quooker in je keuken is een uitstekende manier om direct toegang te krijgen tot kokend water. De gemiddelde kosten voor zo'n installatie lopen uiteen van €1.300 en €3.500, waarbij de exacte kosten afhangen van verschillende factoren.

De kosten worden bepaald door:

 • Model en uitvoering van de Quooker: De prijs varieert afhankelijk van het gekozen model (zoals Fusion of Flex) en de functionaliteiten.
 • Materiaalkosten: Hieronder vallen de kosten voor de Quooker zelf, aansluitslangen, koppelingen en eventueel een waterfilter.
 • Arbeidskosten: Een erkende loodgieter rekent een uurtarief en de totale kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is voor de installatie en eventuele aanpassingen aan het leidingwerk.
 • Extra kosten: Denk aan voorrijkosten, aanpassingen in het leidingwerk of de afstand die de vakman moet afleggen.

Het is belangrijk te onthouden dat deze kosten kunnen variëren op basis van je specifieke wensen en de complexiteit van de installatie. We raden altijd aan een offerte aan te vragen bij een erkende installateur voor de meest nauwkeurige kostenberekening voor jouw project.

Gemiddelde kosten Quooker laten installeren

Hieronder volgt een overzicht van de gemiddelde kosten voor de verschillende taken die bij het installeren van een Quooker komen kijken, weergegeven in een markdown tabel:

TaakGemiddelde kosten
Quooker kraan (aankoop)€850 - 2.500
Installatiemateriaal (slangen, koppelingen)€50 - €100
Waterfilter (optioneel)€60 - €120
Arbeidskosten installatie€150 - €300
Voorrijkosten€30 - €60
Aanpassingen leidingwerk€100 - €300
Jaarlijks onderhoud (optioneel)€50 - €150

In dit overzicht behandelen we gemiddelden. Dat betekent dus dat het kostenplaatje voor jouw situatie er anders uit kan zien. Voor specifieke prijsopgaven is het raadzaam om offertes van lokale vakmannen te vergelijken.

Quooker kraan

Kosten voor het installeren van een Quooker

Het installeren van een Quooker in je keuken is een uitstekende stap naar meer gemak en efficiëntie. Echter, de totale kosten voor deze upgrade bestaan uit meerdere componenten zoals de aanschaf van de Quooker zelf, de kosten voor installatiematerialen, de arbeidskosten voor de installatie en eventuele extra kosten. Elk van deze onderdelen beïnvloedt direct hoeveel je uiteindelijk betaalt. In dit overzicht verkennen we deze verschillende kostenfactoren gedetailleerd, zodat je een goed beeld krijgt van wat de installatie van een Quooker kan betekenen voor je portemonnee.

Materiaalkosten: De kern van de installatie

De materiaalkosten vormen de basis van de totale installatiekosten. Het hart van deze kostenpost is de Quooker kraan zelf, die afhankelijk van het gekozen model, tussen de €850 en €2.500 kost. Deze prijs varieert voornamelijk door de functies die elk model biedt, zoals direct kokend water en/of gefilterd en gekoeld water.

Naast de kraan zijn er additionele materialen nodig voor een correcte installatie. Denk hierbij aan aansluitslangen en koppelingen die nodig zijn om de Quooker aan te sluiten op je waterleiding. Deze materialen kosten samen ongeveer €50 tot €100. Om de levensduur van je Quooker te verlengen en de waterkwaliteit te waarborgen, kan een waterfilter toegevoegd worden voor een prijs tussen €60 en €120. Hoewel dit een optionele kost is, wordt het vaak aanbevolen voor een optimale werking van het systeem.

Arbeidskosten: De prijs van professionaliteit

De installatie van een Quooker is geen eenvoudige doe-het-zelf klus en vereist de expertise van een erkende loodgieter of installateur. De installatiekosten liggen meestal tussen €150 en €300, afhankelijk van de benodigde tijd en de complexiteit van de installatie. De installateur is dan ongeveer 2 tot 4 uur bezig met de klus. Deze kosten dekken de arbeid voor het aanpassen van het bestaande leidingsysteem en het veilig en correct installeren van de Quooker kraan.

Potentiële aanvullende kosten

Er kunnen additionele kosten komen kijken bij de installatie van een Quooker. Zo kunnen voorrijkosten tussen €30 tot €60 een rol spelen, afhankelijk van de locatie en de afstand die de vakman dient af te leggen. Mocht er aanpassing nodig zijn aan het leidingwerk, dan kunnen de kosten hiervoor variëren tussen €100 en €300, afhankelijk van de specifieke situatie en de benodigde werkzaamheden.

Tevens kun je kiezen voor een jaarlijks service- of onderhoudscontract om de levensduur en prestaties van je Quooker te optimaliseren. Een dergelijk contract kost ongeveer €50 tot €150 per jaar en staat garant voor professionele inspectie en onderhoudswerkzaamheden.

Hoe werkt een Quooker?

Na de installatie is de Quooker kokend water kraan direct klaar voor gebruik. Maar wat is het mechanisme achter deze moderne kraan? De Quooker bestaat uit twee essentiële onderdelen: de kraan die zichtbaar is op het aanrecht en het reservoir dat verborgen is in het keukenkastje. Dit reservoir is sterk geïsoleerd om het water continu op een temperatuur van 110 graden Celsius te houden. Wanneer je kokend water gebruikt, bijvoorbeeld voor een kop thee, wordt het reservoir automatisch bijgevuld via de waterleiding en het nieuwe water wordt ook naar 110 graden verwarmd. Afhankelijk van het model, zoals de Quooker Flex of Quooker Fusion, kan de werking iets verschillen.

Voor het verkrijgen van warm water mengt de Quooker het kokende water eenvoudigweg met koud water, waardoor je onmiddellijk warm water uit de kraan krijgt.

Quooker installeren: voor- en nadelen

Sta je op het punt om een Quooker te installeren? Het is verstandig om de voordelen en de nadelen grondig te overwegen voordat je investeert in de aanschaf en installatie.

Voordelen

 • Met een Quooker kun je alle soorten water (koud, warm, kokend, gekoeld en bruisend) uit één kraan krijgen. Hiervoor heb je wel een speciale variant van de Quooker kraan nodig (de CUBE). Je kunt je voorstellen dat dit ook meteen de duurste variant is. Wil je wel kokend water, maar liever niet te veel kosten maken? Dan kun je ook een Quooker kraan naast je huidige mengkraan installeren.
 • Quooker kranen zijn veiliger dan waterkokers. Ze kunnen niet omvallen en het kokend water is enkel toegankelijk via specifieke handelingen. De kindveilige bediening voorkomt dat kinderen onbedoeld kokend water kunnen gebruiken en de kraan zelf wordt niet heet, dankzij de uitstekende isolatie.
 • Met een Quooker tap je precies de hoeveelheid water die je nodig hebt, zonder verspilling.
 • Veel gebruikers melden dat het water uit een Quooker beter smaakt, wat waarschijnlijk te danken is aan het geïntegreerde filter dat chloor, bacteriën en andere onzuiverheden verwijdert, en aan het feit dat het water constant op 110 graden gehouden wordt.

Nadelen

 • De aanschaf van een Quooker is een aanzienlijke investering, wat voor veel mensen een drempel vormt.
 • Het reservoir kan aanzienlijk wat kastruimte in beslag nemen, wat in een kleinere keuken problematisch kan zijn.

Door deze aspecten tegen elkaar af te wegen, kun je een weloverwogen beslissing maken over het al dan niet installeren van een Quooker in jouw keuken.

Bespaar op de kosten voor het installeren van een Quooker

Een Quooker in de keuken is een moderne luxe die veel gemak biedt. De installatiekosten kunnen echter oplopen. Gelukkig zijn er manieren om op deze kosten te besparen zonder op kwaliteit in te leveren. We laten je graag zien hoe je dit slim aanpakt.

Begin met het kiezen van het juiste model Quooker dat past bij jouw gebruik en budget. Een eenvoudige versie kan aanzienlijk goedkoper zijn dan de meest geavanceerde modellen, terwijl deze nog steeds veel gemak biedt.

Vervolgens is het slim om offertes te vergelijken. Verschillende installateurs hanteren verschillende prijzen. Vraag daarom bij meerdere vakmensen een offerte aan om een goede vergelijking te kunnen maken. Zorg ervoor dat deze offertes duidelijk specificeren wat ze omvatten om verrassingen te voorkomen.

Overweeg ook of je bestaande leidingen aangepast moeten worden en of er sprake is van extra kosten, zoals voorrijkosten. Soms kun je besparen door samen te werken met een installateur uit de buurt.

Tenslotte, als je een beetje handig bent, kun je overwegen om zelf enkele voorbereidingen te treffen voor de installatie, zoals het klaarmaken van de plek waar de Quooker moet komen. Dit kan de totale installatietijd en dus de arbeidskosten verlagen. Hoewel niet iedereen dit kan of wil, kan het in sommige gevallen een flinke besparing opleveren.

Door deze tips in overweging te nemen, kun je slim besparen op de kosten voor het installeren van een Quooker in jouw keuken.

Quooker installeren? Vind de beste vakmensen op Werkspot

Om de juiste vakman voor jouw project te vinden, hoef je alleen maar een gratis en vrijblijvende opdracht op Werkspot aan te maken. Specificeer daarbij wat er nodig is voor de installatie van je Quooker. Binnen 24 uur zullen lokale vakmensen contact met je opnemen en hun offertes aanbieden. Vergelijk deze offertes op basis van prijs, ervaring en beoordelingen van eerdere klanten. Kies vervolgens de vakman die het beste bij jouw wensen en budget past. Zo kun je zonder zorgen beginnen aan de installatie van je nieuwe Quooker, met de hulp van een betrouwbare en vakkundige monteur gevonden via Werkspot.

Checklist voor jouw Quooker installatieproject

Voor het soepel laten verlopen van het installatieproces en het besparen op kosten, is het belangrijk de volgende zaken goed in de gaten te houden:

 • Modelkeuze: Kies een Quooker die bij jouw behoeften en budget past.
 • Offertes vergelijken: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze zorgvuldig.
 • Inhoud offerte: Controleer of de offerte alle noodzakelijke werkzaamheden en materialen bevat.
 • Extra kosten: Wees bewust van eventuele extra kosten, zoals voorrijkosten of aanpassingen aan het leidingwerk.
 • Locatie installateur: Overweeg een lokale installateur om op de voorrijkosten te besparen.
 • Doe-het-zelf: Bekijk of er voorbereidende werkzaamheden zijn die je zelf kunt doen om te besparen op arbeidskosten.
 • Communicatie: Zorg voor duidelijke communicatie met de installateur over jouw wensen en verwachtingen.

Door deze checklist te volgen, zorg je ervoor dat het installatieproces van je Quooker zo zorgeloos en kostenefficiënt mogelijk verloopt.

Quooker installatie kosten

Gemiddeld liggen de totale kosten voor €1.300 en €3.500. Hier zit alles bij, van de kraan zelf tot aan de installatie. Uiteraard verschilt het exacte prijskaartje per situatie. De een heeft natuurlijk heel andere wensen dan de ander. Wij ook een Quooker kraan en ben je benieuwd wat de montage jou precies gaat kosten? Vraag dan vandaag nog offertes aan bij verschillende vakmensen.

Bekijk welke professionals er beschikbaar zijn voor dit project en vraag offertes bij ze aan. Vergelijk de verschillende offertes met elkaar, kies degene uit die het beste past bij jouw wensen en geniet in no time van kokend water!