Keuken demonteren: wat is hiervoor de gemiddelde prijs?

Bijgewerkt op

Heb je een nieuwe keuken gekocht? Dan kun je jouw oude keuken laten weghalen door een vakman. Ontdek hier de prijs voor een keuken demonteren

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen keukenmonteurs

Onze keukenmonteurs, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 127 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde prijs keuken demonteren

Heb je een nieuwe keuken gekocht? Of ben je misschien bezig aan een grondige keukenrenovatie, waarbij je delen van je huidige keuken wilt hergebruiken? Dan zul je de oude keuken er eerst uit moeten halen. Als je daar zelf geen tijd voor of geen zin in hebt, dan kun je deze klus uitbesteden aan een vakman. Ook wanneer je er zeker van wilt zijn dat het demonteren van de keuken netjes gebeurt, zonder beschadigingen aan de muur, vloer of het plafond, kun je een vakman inschakelen.

Kostenindicatie voor het demonteren van de keuken

De prijs die je betaalt voor het laten demonteren van je keuken is afhankelijk van verschillende factoren, hierop gaan we verderop dieper op ingaan. Over het algemeen geldt: hoe meer tijd de vakman aan de klus kwijt is, hoe hoger de kosten. Wil je (delen van) jouw oude keuken ook laten afvoeren, dan heeft dat ook invloed op de prijs.

Gemiddelde kosten demonteren keukenPrijs
Kleine keuken€ 450,- tot € 550,-
Grote keuken€ 550,- tot €650,-
Keuken demonteren

Keuken demonteren of slopen?

Als je een nieuwe keuken hebt gekocht, kun je de oude keuken er natuurlijk zelf uit slopen. Je haalt de kasten van de muur af en verwijdert de apparatuur, zonder dat je op hoeft te letten of er iets beschadigt. Het puin voer je vervolgens af, door het naar de vuilstort of milieustraat van jouw gemeente te brengen. De kosten daarvoor verschillen per gemeente, maar meestal zijn aan het afvoeren van een oude keuken geen kosten verbonden.

Wanneer je delen van de oude keuken wilt hergebruiken, zoals de kastjes of de apparatuur, dan is het verstandiger te kiezen voor demontage. Ook als je jouw oude keuken vooral vervangt, omdat je erop uitgekeken bent, is het slim je keuken er netjes uit te halen. Zo kun je de keuken nog verkopen of weggeven. Bijkomend voordeel als je de keuken er met beleid uithaalt, is dat je de muren, vloer en het plafond niet beschadigt. Dat scheelt weer extra kosten om dit te herstellen bij het plaatsen van de nieuwe keuken.

Wat bepaalt de prijs voor de demontage van een keuken?

Heb je zelf geen tijd of zin om de keuken netjes te demonteren? Dan kun je een vakman inhuren om dit voor jou te doen. De prijs die hij daarvoor vraagt, is afhankelijk van een aantal zaken.

Grootte van de keuken

Een van de zaken waar de vakman naar kijkt is het formaat van jouw keuken. Het demonteren van een keuken met veel kastjes in een L- of U-vorm kost nu eenmaal meer tijd dan een eenvoudige rechte keuken. Als er onderdelen zijn van de keuken die je niet wilt hergebruiken, verkopen of weggeven, dan kun je dit laten afvoeren door de vakman. Gaat het om veel afval, dan huurt hij hier een container voor. De kosten hiervan berekent hij aan jou door. Houd je niet veel afval over, dan kan de vakman dit meestal voor je afvoeren in zijn busje of aanhanger. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf het puin af te voeren. Daar zijn vaak geen extra kosten aan verbonden.

Bereikbaarheid van de keuken

Laat je de vakman de oude keuken, of delen daarvan, ook afvoeren? Dan scheelt het in de kosten als hij dit snel en eenvoudig kan doen. Zit jouw keuken voorin de woning en kan de vakman snel via de voordeur de keuken afvoeren? Dan is de prijs hiervoor lager dan wanneer jouw keuken achterin het huis zit. Dan moet de vakman vaak via de achterdeur en omlopen met het afval om bij de container te komen. Ook als jouw keuken niet op de begane grond staat, heeft de vakman extra tijd nodig voor het afvoeren van de keuken. Dat zie je terug in de prijs.

Tegels verwijderen

Bij het demonteren van een keuken verwijdert de professional de keukenkastjes, het aanrechtblad en ontkoppelt hij de apparatuur. Vaak zijn er in de keuken ook tegels geplaatst. Passen die niet meer bij je nieuwe keuken, dan kun je deze ook direct laten verwijderen. Hoe snel dat gaat, ligt aan het formaat van de tegels en hoe goed ze op de muur gelijmd zitten. Wil je de tegels hergebruiken? Dan moet de vakman extra voorzichtig te werk gaan. Dat kost meer tijd en daarmee geld.

Zo gaat de vakman te werk

Hieronder staan de stappen beschreven die de vakman doorloopt bij het demonteren van een keuken.

1. Afsluiten elektra, gas en water

De eerste stap bij de demontage is het afsluiten van gas, water en stroom. Voor het afsluiten van elektra, schakelt hij de betreffende groep uit in de meterkast. Vervolgens verwijdert hij, voor zover dat kan, de schakelaars, stopcontacten en verlichting. Uiteraard werkt hij het netjes af met lasdoppen en kroonsteentjes. Het gas draait hij dicht en de hoofdkraan voor het water ook. Om er zeker van te zijn dat de waterleidingen leeg zijn, laat hij de leidingen leeglopen. Dit kan met een aftapkraantje of door de kraan open te zetten, tot er geen water meer uitkomt.

2. Demonteren keukenkasten

Bij het demonteren van de keukenkasten start de vakman met het verwijderen van de deurtjes. Dat scheelt een hoop gewicht, als hij de kastjes van de muur haalt. Daarna haalt hij de kasten van de muur af en verwijdert eventuele ophangsystemen van de muur.

3. Weghalen keukenapparatuur

Na de keukenkasten is de apparatuur aan de beurt. De koelkast, magnetron en vaatwasser tilt hij er vaak eenvoudig uit. Bij de afzuigkap verwijdert hij eerst het filter. Daarna schroeft hij de afzuigkap van de muur. Als de kraan helemaal leeg is, ontkoppelt hij de kraan en haalt hem weg. Kijk voordat je iets nieuws aanschaft vooral ook goed of je de apparatuur kunt hergebruiken in je nieuwe keuken. Dat kan je veel geld besparen. Het is dan handig om dit ook aan de vakman door te geven, zodat hij extra voorzichtig te werk gaat.

4. Verwijderen aanrechtblad

Ook het loshalen van het aanrechtblad is vrij eenvoudig. Als hij kitranden heeft weggehaald met een mesje, schroeft de vakman het blad los. Gaat het werkblad een hoek om, zoals bij een L- of U-vormige keuken, dan kost het losschroeven iets meer tijd. Hiervoor moet hij namelijk de koppelbouten losdraaien met een steeksleutel.

5. Verwijderen keukentegels

Als de oude keuken helemaal van zijn plek is, dan kan de vakman aan het verwijderen van de tegels beginnen. Het kan natuurlijk zijn dat je de tegels wilt hergebruiken in de nieuwe keuken of op een andere plek. Dan probeert hij de tegels heel te verwijderen. Als de tegels heel stevig vastgelijmd zitten, kan dat een uitdaging zijn. Loopt de professional bij het weghalen van de tegels tegen dit probleem aan, dan overlegt hij met jou wat er mogelijk is.

Hoeven de tegels niet opnieuw gebruikt te worden, dan is het minder erg als de tegels beschadigd raken. Uiteraard zorgt de vakman er wel voor dat de muur erachter heel en netjes blijft. Voor het plaatsen van de nieuwe keuken, heb je namelijk een rechte, egale muur nodig. Het scheelt je dus tijd en geld als het verwijderen van de tegels netjes gebeurt. Naast muurtegels kun je ook de vloertegels laten verwijderen. Daar gelden dezelfde criteria voor.

6. Oude keuken afvoeren

Alles wat je niet opnieuw wilt gebruiken, verkopen of weggeven, breng je naar de vuilstort of milieustraat in jouw gemeente. De vakman kan dit direct voor jou doen. Gaat het om veel puin, dan heeft hij hier waarschijnlijk een container voor nodig. De kosten hiervoor zie je terug in de prijs die hij vraagt. Ga je veel onderdelen hergebruiken, verkopen of weggeven, dan is de ruimte in zijn bus of aanhanger waarschijnlijk voldoende.

Ook het afvoeren zelf kost geld. De vakman brengt jouw oude keuken naar de milieustraat van jouw gemeente. Hij doet dit als zakelijke klant en betaalt hier daarom geld voor. De gemeente bepaalt hiervoor de prijs, dus die kan verschillen. Die kosten zie je terug in de prijs voor het demonteren van de keuken. Om geld te besparen, kun je ervoor kiezen om zelf naar de vuilstort te rijden. Als particulier betaal je hier namelijk vaak geen extra kosten voor.

Het demonteren van een oude keuken is geen lastige klus. Het kost alleen wel aardig wat tijd. Zeker als het netjes moet gebeuren. Voor het inhuren van een vakman betaal je natuurlijk wel een prijs voor het demonteren van de keuken. Je weet dan wel zeker dat hij jouw oude keuken zonder beschadigingen verwijdert. Ook de muren, vloer en het plafond houdt hij netjes. Wel zo handig, als je daarna je nieuwe keuken gaat plaatsen. Je kunt dan direct de vakman de onderdelen die je niet meer nodig hebt, laten afvoeren. Zo heb je er helemaal geen omkijken naar.

Keuken laten demonteren via Werkspot

Laat je jouw keuken verwijderen door een professional, dan betaal je een prijs voor het demonteren van de keuken. Daar staat wel tegenover dat je er zelf geen werk aan hebt. Ook weet je zeker dat het netjes gebeurt.

Een van de montagebedrijven op Werkspot, AE keukenmontage, zegt hierover: "Demonteren is niet hetzelfde als slopen. Bij demonteren zorgen we dat de muren en de vloer netjes blijven. We gaan dus beheerst te werk en dat kost nu eenmaal meer tijd. Dit is de reden dat de prijs hoger is dan men vaak denkt."

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten keuken renovatie
  2. Kosten keuken schilderen
  3. Kosten keuken achterwand
  4. Kosten keukenblad op maat
  5. Kosten keuken plaatsen

Vind een keukenmonteur dichtbij