Bruisend water kraan installeren? Ontdek hier de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Wil jij graag bruisend water uit de kraan? Ontdek hier wat het installeren van een bruisend water kraan kost, inclusief de prijs van een vakman.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.9

Top beoordelingen keukenmonteurs

Onze keukenmonteurs, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.9 op 5 op basis van 389 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten bruisend water kraan

Drink jij graag bruisend water? En wil je niet meer naar de winkel om bruisend water flessen te kopen? Dan kun je een bruisend water kraan installeren in je keuken. Dit betekent dat je altijd een glaasje bruisend water kunt drinken. Voor het installeren van een bruisend water kraan moet je rekening houden met een flink prijskaartje. Ontdek hier met welke kosten je rekening moet houden.

Wanneer je een beetje handig bent, kun je zelf een bruisend water kraan installeren. Elk merk levert namelijk een gedetailleerde montagehandleiding. Het is wel belangrijk dat je secuur werkt en dat je de montagehandleiding goed volgt. Ook kan het voorkomen dat je een extra aansluitpunt op de waterleiding moet maken of aan de slag moet met de elektra. Zie je dit niet zitten? Dan kun je een vakman inschakelen. Een vakman weet precies hoe hij ervoor zorgt dat jouw bruisend water kraan snel en naar behoren werkt.

Wat kost een bruisend water kraan?

Soort klusGemiddelde prijs
Aanschaf bruisend water kraan€ 2.000,- tot € 3.500,-
Bruisend water kraan installeren € 150,- tot € 300,-

Bovenstaande tabel geeft je een idee aan welke kosten je ongeveer kunt denken voor het aanschaffen en installeren van een bruisend water kraan. Het grootste deel van de kosten besteed je aan de aanschaf van het apparaat zelf. Een basis bruisend water kraan heb je voor tweeduizend euro, terwijl je voor een bruisend water kraan met extra opties al snel bijna het dubbele betaalt.

Checklist prijsvoorstel bruisend water kraan

Voor het beste resultaat laat je een vakman jouw bruisend water kraan installeren. Om vooraf een passend prijsvoorstel op maat te ontvangen, is het belangrijk om de vakman de juiste informatie te geven. Zo kan hij inschatten hoeveel werk de klus kost en hoeveel jij dus onderaan de streep moet afrekenen.

 • Heb je een bruisend water kraan op het oog of heb je er misschien al eentje aangeschaft? Laat de vakman dan weten om welk merk en type het gaat. Op basis van zijn eerdere ervaring met dit merk kan hij inschatten hoeveel tijd hij nodig heeft voor de klus, maar bijvoorbeeld ook of hij extra materiaal mee moet nemen om de bruisend water kraan netjes te installeren.
 • Misschien dat je nu al een bruisend water kraan hebt die je wilt vervangen of dat je je mengkraan wilt uitbreiden met bruisend water en kokend water functionaliteiten. Dit helpt de vakman om in te schatten of hij een extra uitsparing in het keukenblad moet maken of dat hij gebruik kan maken van een bestaand gat. Je kunt je voorstellen dat dit een positief effect heeft op de kosten.
 • Het is goed om je te beseffen dat geen enkel gootsteenkastje hetzelfde is. Stuur daarom voldoende foto's mee met de aanvraag. Anders loop je het risico dat de vakman een prijs noemt die uiteindelijk niet overeenkomt met de daadwerkelijke klus.
 • Vraag bij de vakman na welke garantie geldt op het plaatsen van de bruisend water kraan en bespreek tot welk bedrag hij meerkosten zomaar mag uitvoeren. Zo voorkom je dat de uiteindelijke rekening een stuk meer kost dan je eerder had gedacht.

Tip! Vind je het lastig om de klus helder te omschrijven? Je kunt altijd een vakman uitnodigen om de situatie in jouw keuken te komen bekijken. Het is slim om dit te doen voor je een bruisend water kraan hebt aangeschaft. Zo kun je je eventuele aankoop nog op het advies van de vakman afstemmen.

Zo gaat de vakman te werk

Diverse merken hebben een oplossing voor een bruisend water kraan. Zo heb je de Grohe Blue Home en de Quooker Cube. Elk merk heeft zijn eigen specificaties voor het installeren van de bruisend water kraan. De stappen die de vakman doorloopt, verschillen dus per merk. Onderstaande stappen geven je wel een indruk van het werk van de vakman en de kosten die je hiervoor betaalt.

 1. Voorbereiden keukenkastje en keukenwerkblad
  Als eerste kijkt de vakman wat een geschikte plek is voor de bruisend water kraan. Plaats jij een kraan die alle mogelijkheden biedt, oftewel een bruisend en kokend water kraan (koud, warm, kokend en bruis)? Dan heb je maar één kraan nodig op het aanrecht en is er geen extra gat nodig. Wanneer je een bruisend water kraan naast je mengkraan wilt plaatsen, moet de vakman een passend gat in je aanrechtblad zagen.

  Naast het keukenblad moet de vakman ook aan de slag met het keukenkastje. Zo is het belangrijk dat er voldoende ruimte en ventilatiemogelijkheden zijn in het kastje. De vakman kan daarom besluiten om een extra gat te maken in de achterwand of de bodemplaat van het gootsteenkastje. Uiteraard doet hij dat op zo'n manier dat je dit in de keuken niet ziet. Sluit je de bruisend water kraan aan op een kokendwaterkraan? Dan moet er in je gootsteenkastje ruimte zijn voor een waterreservoir en de module voor de bruisend water kraan. Wanneer de vakman veel tijd kwijt is aan het geschikt maken van de keukenkast, betaal je hier extra voor.

 2. Plaatsen extra stopcontact
  Voor een bruisend water kraan is een geaard stopcontact nodig. Wanneer je geen stopcontact vrij hebt in je keuken, moet je hiervoor een nieuw stopcontact laten plaatsen. Ontdek hier de gemiddelde kosten. Bespreek ook direct met de vakman de mogelijkheden van een energieverdeler. Zo voorkom je dat de stoppen doorslaan wanneer je veel gebruik maakt van de bruisend en kokend water kraan en andere apparaten in je keuken die op dezelfde groep zitten.

 3. Aansluiten bruisend water kraan
  Wanneer de vakman de voorbereidende werkzaamheden heeft uitgevoerd, kan hij de bruisend water kraan installeren. Hij sluit de kraan op het water en monteert de CO2-module. Deze module zorgt ervoor dat er straks daadwerkelijk bruisend water kraan uit de kraan komt.

 4. Opstarten bruisend water kraan
  Als de vakman alle onderdelen heeft aangesloten, kun je bijna gaan genieten van je eerste glas bruisend water. Voor het zover is, moet de vakman nog enkele zaken uitvoeren. Zo moet hij in veel gevallen het gefilterd water doorspoelen en het bruisend water ontluchten.

Onderhoud bruisend water kraan 

De aanschaf van een bruisend water kraan is een flinke investering. Je wil dan natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het apparaat voor je kosten maakt voor een reparatie. Het is daarom belangrijk om minstens een keer per jaar onderhoud te laten uitvoeren aan de bruisend water kraan. De vakman maakt dan de ventilator schoon en vervangt het filter. Afhankelijk van het merk en type bruisend water kraan krijg je als consument een licht- en geluidssignaal wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Het advies is om niet te lang te wachten met het vervangen van het filter: voor je eigen gezondheid en de levensduur van het apparaat.

Bruisend water kraan: voor- en nadelen

Voordelen
 • Met een bruisend water kraan kun je altijd bruisend water pakken wanneer je hier zin in hebt. Je hoeft dus nooit meer eerst naar de winkel. Wanneer je kiest voor een bruisend en kokend water kraan, pak je alle soorten water (koud, warm, kokend en bruis) uit één kraan. Een groot voordeel van de bruisend water kraan is dus het gemak.
 • Een tweede voordeel is de luxe uitstraling. Een keuken met een bruisend water kraan geeft een andere uitstraling dan een keuken met een mengkraan. Zeker wanneer je dit belangrijk vindt, is de uitstraling van de bruisend water kraan een voordeel.
 • Wanneer je veel bruisend mineraalwater koopt in de winkel, kan een bruisend water kraan een besparing opleveren. Uiteraard betaal je voor het apparaat, de CO2-cilinders en het jaarlijkse onderhoud. Met één CO2-cilinder kun je ongeveer 60 liter water drinken. Je betaalt hiervoor zo'n € 15,-. Je betaalt dus nog zo'n 25 cent per liter. Dit is goedkoper dan een fles in de supermarkt. Maar om van een besparing te kunnen spreken, moet je eerst vele jaren gebruik maken van de bruisend water kraan. Dan heb je namelijk pas de kosten van het apparaat terugverdiend. Het is natuurlijk wel goed voor het milieu dat je geen plastic flessen meer hoeft aan te schaffen.
Nadelen
 • Een bruisend water kraan is niet goedkoop en dat is ook meteen een van de grootste nadelen. Naast de flinke aanschafprijs moet je ook nog jaarlijks kosten maken voor het reguliere onderhoud.
 • Een ander nadeel van een bruisend water kraan is dat de installatie veel ruimte inneemt. Wanneer je een kleine keuken hebt, lever je veel kastruimte in voor het plaatsen van de bruisend water kraan. Uiteraard moet je zelf de afweging maken of de kraan dit waard is.

Advies van een vakman

Overweeg jij een bruisend water kraan aan te schaffen?  Laat je dan altijd goed voorlichten door een specialist in een speciaalzaak of door een vakman. Werkspot vakman Marko Kleijn van Kleijn Montage Dienst legt uit waarom dit zo is: "Een bruisend water kraan draait voor een groot deel om de beleving van de klant. Hierbij heb je echt te maken met het verwachtingspatroon van de consument. Ik zeg daarom altijd: probeer het eerst eens ergens uit, dan weet je wat je ervan kunt verwachten."