Amerikaanse koelkast inbouw: ontdek de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Ben jij toe aan een nieuwe koelkast met genoeg ruimte voor al je boodschappen? Ontdek hier wat de klus 'Amerikaanse koelkast inbouw' kost.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen keukenmonteurs

Onze keukenmonteurs, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 430 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde prijs Amerikaanse koelkast inbouw

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor een Amerikaanse inbouw koelkast. De koelkast biedt meer ruimte dan de traditionele koelkasten. Daarnaast heb je leuke features zoals het maken van ijsblokjes. Overweeg jij om een side by side koelkast aan te schaffen? Ontdek hier de gemiddelde prijs van de klus 'Amerikaanse koelkast inbouw'.

Amerikaanse koelkast inbouw: gemiddelde prijs

Soort klusGemiddelde prijs
Aanschaf Amerikaanse koelkast inbouw€ 600,- tot €4.000,-
 Plaatsen Amerikaanse koelkast inbouw € 50,- tot € 200,-
Waterleiding verleggencirca € 150,-

Bovenstaande prijs geeft je een idee wat de klus 'Amerikaanse koelkast inbouw' ongeveer kost. De prijs is vooral afhankelijk van de situatie in jouw keuken en jouw wensen. Voor een prijsvoorstel op maat is het verstandig meerdere vakmannen te benaderen.

Amerikaanse koelkast inbouw vs vrijstaand

Een Amerikaanse koelkast kun je op twee manieren in je keuken plaatsen. Je kunt gaan voor vrijstaand waarbij de koelkast een echte blikvanger is in je keuken. Zeker bij grote keukens geeft dit een ruimtelijk effect. Wil jij liever dat alle elementen in je keuken op elkaar aansluiten? Kies dan voor een Amerikaanse inbouw koelkast.

Je kunt de klus 'Amerikaanse koelkast inbouw' zelf uitvoeren. Je hebt hiervoor wel enige kennis nodig. Zo moet je weten hoe je de fronten op de koelkast bevestigt. Daarnaast hebben veel Amerikaanse inbouw koelkasten de mogelijkheid om ijsblokjes te maken. Dit onderdeel werkt alleen wanneer de vakman de koelkast aansluit op de waterleiding . Voor het beste resultaat vraag je daarom een vakman om hulp. Hij weet precies hoe hij de klus 'Amerikaanse koelkast inbouw' netjes uitvoert.

Prijsopbouw Amerikaanse koelkast inbouw

Wanneer je een vakman vraagt om een Amerikaanse inbouw koelkast voor je te plaatsen, kan hij de volgende stappen voor je uitvoeren. Ben je heel handig? Dan kun je zelf ook enkele stappen uitvoeren. Bedenk hierbij wel dat alle stappen op elkaar aansluiten. Wanneer jij de koelkast verkeerd opmeet, kan dit effect hebben op de volledige klus. Als de vakman jouw werk moet herstellen, brengt hij hiervoor extra kosten in rekening.

 1. Amerikaanse koelkast inbouw opmeten
  Wanneer je een Amerikaanse koelkast wilt laten inbouwen, is het natuurlijk wel belangrijk dat hij in je keuken past. Meet daarom de koelkast zorgvuldig op. Het opmeten van de Amerikaanse inbouw koelkast is een precies klusje. Wanneer je de verkeerde maten hebt, kan het zomaar voorkomen dat je koelkast niet past. Het is daarom slim om de maten op te laten nemen door een vakman of de winkel waar je de koelkast koelkast koopt.

  Tip! Controleer goed of de side by side koelkast de ventilatie aan de onderzijde van de koelkast heeft. Daar voert de koelkast lucht af en aan. Dit is nodig om de Amerikaanse inbouw koelkast in te bouwen. Wanneer de koelkast deze optie niet heeft, is er altijd voldoende ventilatie rondom de koelkast nodig. Dit type is daarom ook niet geschikt om in te bouwen.

 2. Soort scharnier Amerikaanse koelkast inbouw
  Voor het plaatsen van een Amerikaanse inbouw koelkast kun je kiezen uit twee soorten scharniersystemen. Je hebt het zogeheten sleepdeursysteem of deur-op-deur systeem. Bij een sleepdeursysteem hebben de koelkastdeur en de kastdeur allebei een eigen paar scharnieren.

  Bij een deur-op-deur systeem heb je één paar scharnieren. De afwerking is hierdoor strakker en ook steviger dan bij een sleepdeursysteem. Bij een sleepdeursysteem kan de deur na verloop tijd iets zakken. Welke optie het beste past in jouw keuken kun je het beste overleggen met de vakman. Heb je op dit moment al een inbouw koelkast? Je kunt van een sleepdeursysteem overstappen op het deur-op-deur systeem. Andersom is dit niet mogelijk.

 3. Extra opties Amerikaanse koelkast inbouw
  Heb je voor een luxe side by side koelkast gekozen? Dan heb je misschien ook wel de mogelijkheid om ijsblokjes te maken. Wanneer je deze koelkast inbouwt, is het verstandig om dit goed te bespreken met de vakman. Het is natuurlijk zonde als je na de inbouw niet meer bij de ijsblokjes kunt. Laat je in dit geval goed voorlichten door de vakman. Hou er ook rekening mee dat je dit soort Amerikaanse inbouw koelkasten vaak moet aansluiten op de waterleiding. In veel gevallen rekent de vakman hiervoor extra kosten. Zeker wanneer hij de waterleiding moet verleggen of een extra aansluiting op de waterleiding moet maken.

  Wil je liever een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting? Dan kun je ook kiezen voor een model met een waterreservoir. Je bent in dit geval geen extra kosten kwijt aan de aansluiting op de waterleiding. Bij een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting vul je de koelkast zelf geregeld bij met water. Zeker wanneer je niet van plan bent om regelmatig ijsblokjes te maken of gekoeld water te tappen, kun je prima kiezen voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting.

 4. Plaatsen Amerikaanse koelkast inbouw deur
  Wanneer de inbouw klaar is en qua afmetingen overeen komt met de Amerikaanse inbouw koelkast, kan de vakman de koelkast plaatsen. De vakman pakt het apparaat voorzichtig uit en zet de Amerikaanse inbouw koelkast op de juiste plaats in de keuken. Hierbij houdt hij rekening met de voorschriften en montagehandleiding van de leverancier. Hij sluit de koelkast aan op het stroom en, indien van toepassing, op de waterleiding. Is er geen stopcontact in de buurt van de koelkast? Dan kan de vakman een stopcontact (ver)plaatsen.

  Ontdek hier wat het verplaatsen van een stopcontact kost
 5. Afvoeren oude Amerikaanse koelkast inbouw
  Heb je op dit moment een andere (Amerikaanse) koelkast in je keuken staan? Dan kun je aan de vakman of leverancier vragen het oude apparaat af te voeren. Zij zorgen dan voor een milieuvriendelijke verwerking. Je kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om de koelkast naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Een andere optie is om de oude side by side koelkast op een andere plek neer te zetten. Misschien dat je wel wat extra koelruimte kunt gebruiken in de schuur? Wanneer de Amerikaanse inbouw koelkast nog in goede staat is, kun je ook kijken of je er nog wat aan kunt verdienen. Via diverse online websites kun je de koelkast eenvoudig tweedehands te koop aanbieden. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Energielabel Amerikaanse koelkast inbouw

Bij de aanschaf van een Amerikaanse inbouw koelkast kijk je natuurlijk goed of de side by side koelkast aan jouw wensen voldoet. Je wilt voldoende ruimte om je boodschappen te bewaren en je wilt alleen betalen voor extra opties die je daadwerkelijk gebruikt. Denk hierbij aan de ijsblokjes of het gekoeld water. Dit is niet het enige onderdeel waar je op kunt letten bij de aanschaf van de Amerikaanse koelkast. Het energielabel van de side by side koelkast is ook erg belangrijk.

Het energielabel geeft aan hoeveel energie de koelkast gebruikt. Hoe lager het label, hoe meer energie de side by side koelkast verbruikt. Dit merk je dan ook direct in de energiekosten. Een side by side koelkast die niet zo zuinig is, kost vaak veel minder dan een zuinig exemplaar. Toch is het slim om na te denken over de langere termijn. Je koelkast staat 24 uur per dag aan en verbruikt daarmee aardig wat stroom. Dit heeft dus een groot effect op de rekening die je betaalt aan de energieleverancier.

Reparatie Amerikaanse koelkast inbouw 

Je moet er nu nog niet aan denken, maar het is niet ondenkbaar dat jouw koelkast in de loop van de tijd kapot gaat. Je kunt dan een vakman inschakelen om de Amerikaanse inbouw koelkast voor je te maken. Je wil natuurlijk vooraf weten aan welk bedrag je ongeveer moet denken voor de klus 'reparatie Amerikaanse koelkast inbouw'. Een vakman wil graag informatie ontvangen om een prijsvoorstel op maat te kunnen maken. Hou bij een aanvraag daarom in ieder geval de volgende twee punten in gedachten.

 • Communiceer het merk & type Amerikaanse koelkast inbouw
  Elke koelkast is anders. Om goed in te kunnen schatten wat een klus ongeveer kost, heeft een vakman minimaal het merk en het type nodig van jouw Amerikaanse inbouw koelkast. Ook het jaartal van plaatsing speelt een rol en de mate waarin je de koelkast hebt laten plaatsen volgens de montagevoorschriften van de fabrikant.

 • Omschrijf de klacht over de Amerikaanse koelkast inbouw duidelijk
  Wees daarnaast zo helder mogelijk over het probleem van de koelkast. Maakt de koelkast ineens meer herrie? Of koelt of vriest hij niet meer naar behoren? Omschrijf duidelijk het probleem en stuur foto's mee. Een veelvoorkomend probleem bij koelkasten is dat de deur niet meer goed sluit door verouderde rubbers. Dit kun je natuurlijk zelf eenvoudig checken. Meld je uitkomsten aan de vakman. Zo weet jij beter welke prijs je ongeveer kunt verwachten voor de klus 'reparatie Amerikaanse koelkast inbouw'.

Advies van een vakman

Ga jij een Amerikaanse inbouw koelkast aanschaffen en wil je dat een vakman de koelkast plaatst? Dan ben je vast benieuwd welk advies de vakman heeft en waar je als consument op kunt letten bij extra functionaliteiten. Werkspot heeft een van onze vakmannen gevraagd welke extra werkzaamheden je kunt verwachten. Hairich Vrutaal van Handyman 24/7: "Bij een Amerikaanse koelkast moet je erop letten dat er een waterleiding aanwezig is, anders kun je geen ijsblokjes maken."

Prijzen andere diensten

 1. Werkblad keuken
 2. Keuken achterwand
 3. Tegels keuken
 4. Keuken schilderen