Vind vakmensen voor je laminaat leggen klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Laminaat leggen

Informatie en prijsinschattingen

Alles over laminaat leggen

Werkspot maakt het eenvoudig om een vloerspecialist te vinden om jouw laminaat te leggen. Plaats gratis en vrijblijvend je klus en bekijk profielen van vakmannen op Werkspot.

Laminaat leggen door een ervaren vloerspecialist via Werkspot

Het leggen van laminaat is voor velen een leuke en eenvoudige doe-het-zelf klus. Door het handige kliklaminaat is de vloer makkelijk aan elkaar te bevestigen. Alleen wanneer de ruimte veel lastige obstakels bevat zoals leidingen en lastige hoeken kan dit een uitdagende opdracht zijn. Een ervaren vloerspecialist kan je helpen om de laminaatvloer snel en vakkundig te leggen. Kom via Werkspot in contact met geïnteresseerde vakmannen in je regio.

Materiaal voor het laminaat leggen

Wanneer je aan het oriënteren bent om een laminaatvloer te leggen kom je er al snel achter dat er veel soorten laminaat beschikbaar zijn. Bij Werkspot heb je de mogelijkheid om aan te geven of je zelf het laminaat in huis haalt of dat de vakman dit aanschaft. Het is goed om te weten om te weten dat wanneer je laminaat koopt dat dit eerst nog 48 uur moet acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd zal worden. De laminaatvloer went hierdoor aan de temperatuur en de luchtvochtigheid van de omgeving. Het laminaat kan hierdoor mogelijk krimpen of uitzetten. Een tip voor tijdens het laten acclimatiseren van het laminaat; plaats de planken niet tegen de muur anders heb je kans dat de planken krom trekken.

Wanneer je een ‘zwevende vloer’ legt, zoals laminaat wordt er altijd een ondervloer gelegd. Een zwevende vloer wil zeggen dat deze niet gespijkerd of verlijmd is met de ondergrond. De keuze voor de ondervloer is afhankelijk van de ondergrond in het huis, zoals beton of hout. Als je in een appartement woont heb je een geluidsreducerende ondervloer nodig. De ondervloer zorgt voor een langere levensduur van het laminaat. In tegenstelling tot een massief houten vloer is een laminaatvloer erg dun. Deze ondervloer zorgt voor extra demping en een betere warmte-isolatie. De vloerspecialisten van Werkspot weten precies wat voor ondervloer er benodigd is voor jouw ondergrond en woonsituatie.

Een vakman kan ook helpen met het leggen van plinten. De laminaat plinten worden geplaatst voor een mooie afwerking van de randen en hoeken van de ruimte. Laminaat plinten zijn er in verschillende types, zoals: plakplinten, massieve plinten, overzetplinten of clicksysteem plinten.

Legpatroon voor laminaatvloeren

Laminaatvloeren kunnen gelegd worden in 3 verschillende patronen. De meeste kiezen voor het legpatroon in de lengte of in de breedte, omdat het makkelijkst is om te leggen. Een vakman of een ervaren doe-het-zelver kan de laminaatvloer ook diagonaal leggen. Deze optie wordt minder vaak gekozen, omdat er veel snijverlies is met het diagonaal leggen van de laminaatvloer.

Vind de juiste vloerspecialist die jouw laminaatvloer kan leggen via Werkspot

Plaats je klus om een laminaatvloer te leggen op Werkspot en ontvang reacties van geïnteresseerde vakmannen die jouw ondergrond kunnen voorzien van strak gelegd laminaat. Vergelijk vloerspecialisten op Werkspot op basis van duizenden reviews die zijn geschreven door andere consumenten. Zo vind jij gemakkelijk de vakman die bij jou past.