Vind vakmensen voor je warmtepomp installeren of vervangen klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Warmtepomp installeren of vervangen

Informatie en prijsinschattingen

Alles over warmtepomp installeren of vervangen

Werkspot maakt het eenvoudig om een installateur voor jouw warmtepomp te vinden. Omschrijf eenvoudig je klus en installateurs reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Een warmtepomp laten plaatsen door een vakman van Werkspot

Een warmtepomp zorgt ervoor dat je huis duurzaam wordt verwarmd en je energiezuinig kunt leven. Voor iedere woning, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bestaat een passende warmtepomp. Er zijn verschillende warmtepompsystemen beschikbaar. Welke soort warmtepomp voor jouw woning de juiste is, hangt onder andere af van de woningisolatie, de beschikbare ruimte en je budget.

Subsidie warmtepomp

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft een tegemoetkoming bij de aankoop van warmtepompen. De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Een warmtepomp komt in aanmerking voor ISDE wanneer deze aan de volgende voorwaarden voldoet:


  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. (Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.)</p>
  • Het ruimteverwarmingstoestel heeft een vermogen van ten hoogste 70 kW.
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.

</p>

Het plaatsen of vervangen van een warmtepomp is werk voor specialisten

Wil je een premie van de overheid, dan is het zelfs een voorwaarde om de warmtepomp installatie door een erkende professional te laten uitvoeren. Hoe de installatie verloopt, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer het type waterpomp. Er zijn verschillende fabrikanten van warmtepompen. Bekende merken zijn: Vaillant, Nefit, Remeha, Stiebel eltron en Nibe. Vraag de Werkspot installateur gerust om advies. Andere factoren zijn het vermogen, de benodigde oppervlakte en de bodemeigenschappen (belangrijk voor boringen). Alle details kunnen worden besproken met de Werkspot vakman die je warmtepomp komt installeren. Is je warmtepomp toe aan vervanging? Ook dan kan een Werkspot installateur je het beste adviseren.