Vind vakmensen voor je serre (ver)bouwen klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Serre (ver)bouwen

Informatie en prijsinschattingen

Alles over serre (ver)bouwen

Werkspot maakt het eenvoudig om een vakman te vinden om jouw serre te (ver)bouwen. Omschrijf eenvoudig je klus en vakmannen reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Onlangs geplaatste en voltooide klussen

Om je een idee te geven van wat onze vakmensen voor je kunnen betekenen en welke klussen er zijn in dit vakgebied, hebben we een aantal recent geplaatste en voltooide projecten verzameld.

Onlangs beoordeeld

Over serre (ver)bouwen

Een serre bouwen aan het huis kan leiden tot een flinke waarde verhoging van je huis. Een serre is een aanbouw aan het huis. Deze aanbouw wordt doorgaans geplaatst aan de achterkant van de woning. Bij hoekhuizen kan de serre ook aan de zijkant gebouwd worden. Vind via Werkspot een aannemer die de serre bij jou thuis kan (ver)bouwen.

Wat kost het bouwen van een serre

De prijzen om een serre te bouwen verschilt. De prijs hangt af van enkele factoren als de grootte, het materiaal zoals aluminium; glas; hout; kunststof; gemetselde of staal. Het type zoals Engelse stijl; landelijke stijl; moderne of een open serre. Je kunt ook kiezen voor een prefab kant-en-klare serre, deze prefab met standaardmaten wordt vooraf in de werkplaats gemaakt. Wanneer je een eigen ontwerp wil laten bouwen betaal je hier een meerprijs voor. Aannemersbedrijven verschillen enorm in het berekenen van de kosten. Wil je exacte prijzen weten wat het kost om een serre te bouwen? Bespaar jezelf tijd en vraag meerdere voorstellen op via Werkspot. Heb je al een bestaande serre en wil je deze laten verbouwen? Dan kun je de klus hiervoor ook gemakkelijk plaatsen op Werkspot!

Tuinserre of woonserre laten (ver)bouwen

Kies je voor een tuin- of woonserre lees hier de verschillen. Een tuinserre wordt vaak gebruikt als een overdekt deel van de tuin en een woonserre wordt gebruikt als uitbreiding van de woning.

Een tuinserre is een afgesloten ruimte die tegen het huis aan wordt geplaatst. Bij een tuinserre wordt er geen fundering geplaatst en is officieel geen onderdeel van je woning. Een tuinserre bestaat voornamelijk uit glas en kunststof. De tuinserre wordt vaak gebruikt als overwinterplek voor de planten uit de tuin. In een tuinserre wordt meestal enkel glas geplaatst en is niet isolerend. Dit dient vaak als terrasoverkapping in de tuin.

Een woonserre wordt volledig bij het huis betrokken. Er wordt een fundering geplaatst, zodat verzakking tegen wordt gegaan. De serre wordt vaak in dezelfde stijl als de woning gebouwd en dient als extra leefruimte in huis. In de woonserre wordt dubbel glas geplaatst voor een goede isolatie.

Extra mogelijkheden om de serre luxer te maken. Het plaatsen van zonwering, tegels of Laminaat laten leggen, airco, centrale verwarming, vloerverwarming, een schuifpui, schuifdak, Lichtstraat en beter isolerend glas als HR++ of HR+++ kan allemaal geplaatst worden om de serre luxer te maken.

Omgevingsvergunning bij serre bouwen

Voor het bouwen van een serre heb je meestal een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning heb je nodig als je het aanzicht van je woning verandert. Deze vergunning kan aangevraagd worden bij de gemeente of via het Omgevingsloket. Aannemers kunnen vaak helpen met het aanvragen van dit soort vergunningen.

Vind de aannemer die jouw serre kan bouwen via Werkspot

Plaats eenvoudig jouw klus om een serre te bouwen op Werkspot. Geef de aannemer zoveel mogelijk informatie als, de grootte, gewenst materiaal en het plan waar de serre voor dient. Geïnteresseerde aannemersbedrijven nemen contact met jou! Vergelijke meerdere vakmannen op basis van honderden reviews en vind zo de vakman die bij jou past om de serre te bouwen. </p&gt