Vind vakmensen voor je stucwerk repareren klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Stucwerk repareren

Informatie en prijsinschattingen

Alles over stucwerk repareren

Werkspot maakt het eenvoudig om een stukadoor te vinden om jouw stucwerk te repareren. Omschrijf eenvoudig je klus en vakmannen reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Stucwerk repareren: waar moet je op letten?

Erger jij je aan de scheuren en gaten in je muren? Laat dan het stucwerk repareren. Door een nieuwe laag stuc aan te brengen op de muur kijk jij voortaan weer tegen gladde muren aan. Het beste resultaat krijg je wanneer je kiest voor een professionele stukadoor. Deze vakman weet precies hoe hij je huidige muren weer glad maakt en hoe hij voorkomt dat jij over een paar maanden weer nieuwe scheuren in je muur hebt.

Inhoudsopgave stucwerk repareren:

 1. Oorzaken scheuren in stucwerk
 1. Wat kost het repareren van stucwerk?
 1. Hoe repareert de vakman jouw muur?
 1. Zelf doen of uitbesteden?
 1. Stucwerk repareren - puur vakmanschap via Werkspot

Oorzaken scheuren in stucwerk

Er zijn verschillende redenen die ervoor zorgen dat jij de scheur in de muur moet repareren. De boosdoener van scheuren in het stucwerk is vaak het droogproces. Bij stucwerk is het heel belangrijk om het droogproces natuurlijk te laten verlopen en niet teveel te willen versnellen, omdat je bijvoorbeeld over een week in je nieuwe woning wilt kunnen wonen.

In de zomer is het vaak voldoende om ramen en deuren zoveel mogelijk open te laten. In de winter moet je geleidelijk de woning verwarmen. Als je het stucwerk te snel verwarmt met een bouwdroger op de hoogste stand krijg je gegarandeerd scheuren.

Andere oorzaken van scheuren in het stucwerk zijn:

 • Werking fundering woning
 • Slechte constructie van de woning
 • Verkeerde ondergrond
 • Trillingen, trekspanning of verzakking

Het is erg afhankelijk van de oorzaak van de scheuren in het stucwerk of het voldoende is om het stucwerk te laten herstellen. Als de oorzaak bij de constructie van de woning ligt, is het herstellen van het stucwerk niet genoeg. Dan blijven de scheuren gewoon terugkomen. Laat je altijd goed voorlichten of het bij jouw woning voldoende is om het stucwerk te vervangen.

Wat kost het repareren van stucwerk?

Het is niet altijd nodig om het volledige stucwerk te vervangen. Je kunt vaak ook de scheuren in stucwerk repareren. Het repareren van stucwerk is een specialistische klus. De stukadoor weet precies hoe hij ervoor moet zorgen dat de scheuren onzichtbaar worden en niet op korte termijn terugkomen.

Kies je ervoor om alleen de scheuren te laten vervangen? Dan betaal je de vakman vaak een bedrag per dagdeel. De tijd die de vakman bezig is, is afhankelijk van de grote en de diepte van de scheur, en of het stucwerk glad of met structuur is. In dit laatste geval adviseert de vakman vaak om het stucwerk te laten vervangen. Kies je toch alleen voor reparatie? Dan is de kans groot dat je de scheur na het werk van de vakman nog ziet zitten.

*Kosten stucwerk repareren

Soort klus stucwerkherstellenGemiddelde prijs
Stucwerk repareren< 30 m²€ 250,- tot € 400,-
Stucwerk repareren per m²€ 10,- tot € 25,-
> Lees hier meer over het repareren van het stucwerk

Hoe repareert de vakman jouw muur?

 1. Inschatten situatie Een stukadoor bekijkt vaak eerst de situatie. Zo kan hij inschatten hoeveel uur hij bezig is met de klus en of het mogelijk is om het stucwerk te repareren.

 2. Scheur herstellen In veel gevallen kan de stukadoor de scheur herstellen door eerst de scheur iets dieper te maken. Hij verwijdert als het ware een deel van het oude stucwerk. Vervolgens zorgt de stukadoor dat het gat netjes wordt opgevuld, zodat jij weer naar een gladde muur kunt kijken.

 3. Laten drogen We hebben het al eerder gezegd: het is ontzettend belangrijk om stucwerk goed te laten drogen. Zorg dat je niet te snel met de verfroller aan de slag gaat als je het stucwerk hebt laten herstellen. De stukadoor kan je hierover advies geven. Ook kun je via een stukadoorsbedrijf je muren ook direct professioneel laten verven. Op deze pagina lees je meer informatie over de kosten.

Zelf doen of uitbesteden?

Ben jij een handige klusser? Dan overweeg je misschien wel om zelf je stucwerk te repareren. Je hebt hiervoor specialistische kennis nodig om te voorkomen dat de scheur ook na reparatie nog zichtbaar is. Je stucwerk repareren is dan ook geen makkelijke klus.

Je kunt hiervoor het beste een goede stukadoor inschakelen. Met Werkspot vind je snel en eenvoudig een professionele stukadoor bij jou in de buurt. Je omschrijft duidelijk je klus, voegt enkele foto's toe van de scheur(en) en je ontvangt binnen 24 uur enkele voorstellen van goede vakmannen. Om de juiste stukadoor voor jouw klus te selecteren, kijk je naar hun ervaring en lees je de reviews van klanten die jou voorgingen.

Stucwerk repareren, puur vakmanschap via

Werkspot werkt alleen met ervaren stukadoors, maar het zijn de reviews van klanten als jij die het verschil maken. Tevreden over het stucwerk? Geef een eerlijke review. Hiermee gun je de vakman extra klandizie en laat je anderen weten hoe goed deze man heeft gewerkt.