Vind vakmensen voor je stucwerk buiten klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Stucwerk buiten

Informatie en prijsinschattingen

Alles over stucwerk buiten

Werkspot maakt het eenvoudig om een stukadoor te vinden voor jouw stucwerk buiten. Omschrijf eenvoudig je klus en stukadoors reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Onlangs geplaatste en voltooide klussen

Om je een idee te geven van wat onze vakmensen voor je kunnen betekenen en welke klussen er zijn in dit vakgebied, hebben we een aantal recent geplaatste en voltooide projecten verzameld.

Onlangs beoordeeld

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Buiten stucwerk: welke mogelijkheden zijn er?

Moet er buiten iets gestuct worden? Ben je zoek op naar een goede vakman? Dan ben je bij Werkspot op de goede plaats. Al sinds 2005 is Werkspot het platform waar je voor je stucwerk terecht kunt. Of er nu een klein of groot oppervlak gestuct moet worden en of je nu gaat voor bijvoorbeeld glad stucwerk op pleisterwerk, je kunt hier je opdracht plaatsen.

Inhoudsopgave buiten stucwerk:

  1. Waarom de buitenmuur stucen?
  1. Mogelijkheden buiten stucwerk
  1. Kosten buiten stucwerk
  1. Vind snel en gemakkelijk iemand voor jouw buiten stucwerk

Waarom de buitenmuur stucen?

Zoek je een strakke, gladde afwerking van je buitenmuur? Dan is buiten stucen een goed idee. Naast het wegwerken van oneffenheden, scheuren of gaten in de muur, kun je de buitenmuur ook stucen om je woning te isoleren of te verstevigen. Een woning met gestucte buitenmuren oogt direct modern.

Naast de muren van van je woning, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de tuinafscheiding of de schuur te voorzien van een strakke stuclaag.

Mogelijkheden buiten stucwerk

Ga je voor buiten stucwerk, dan zijn er een aantal keuzes die je kunt maken. Voor welke uitstraling ga je en welke afwerking past daarbij? En wil je de gevel direct isoleren of laat je dat achterwege? Maar het start met de vraag: welke buitenmuur wil je stucen en wat voor soort ondergrond is dat?

Welke ondergrond wil je stucen?

Beton stucen buiten Zijn je buitenmuren nu ook al voorzien van een stuclaag of is de muur voorzien van een egale betonlaag? Dan kun je daar eenvoudig overheen stucen, om de muur op te frissen of oneffenheden te verwijderen. Soms is het niet nodig om de gehele buitenmuur opnieuw te stucen, maar is het voldoende om het bestaande stucwerk te repareren. Dat is een specialistische klus, waar je een vakman voor kunt inschakelen.

Bakstenen buitenmuur stucen Bestaat de gevel nu uit bakstenen en wil je hier graag een stuclaag overheen aanbrengen? Dat kan. Een buitenmuur krijg je vaak niet zo strak als een binnenmuur. Door het zonlicht blijven kleine oneffenheden altijd zichtbaar, maar als je een kleine korrel gebruikt, moet je wel heel goed kijken. Check voordat je begint met het buitenstucwerk of een vergunning nodig is. In sommige gemeenten zijn er strikte regels over het aangezicht van de gevels in een wijk en mag je van een bakstenen gevel niet zomaar een gestucte gevel maken.

Buiten stucwerk op hout Heb je een houten muur of schuttingdelen, dan is het niet verstandig om daar direct overheen te stucen. Door de werking van het hout kan het stucwerk gaan scheuren en afbrokkelen. Wil je toch die houten ondergrond voorzien van een strakke stuclaag? Dan bieden houtvezelplaten soms uitkomst, hierop hecht het stucwerk wel. Laat je hierover informeren door een vakman.

Buiten stucen afwerkingen: welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn drie soorten afwerkingen voor het stucen van een buitenmuur:

  • Stucwerk op basis van pleisterwerk: voor een strakke, gladde look.  
  • Stucwerk met schuurtechniek: voor een moderne uitstraling.
  • Stucwerk op basis van spachtelputz: voor het meest duurzame resultaat.

Isoleren of verstevigen?

Ga je de buitenmuur stucen, dan is dat een goed moment om ook na te denken over het isoleren of verstevigen van je gevel. In beide gevallen brengt de stukadoor eerst een isolerende of verstevigende laag aan voordat hij het stucwerk aanbrengt. Overweeg je je woning te isoleren of de constructie van je woning te verstevigen, dan is dit het ideale moment om dat direct mee te nemen. Een vakman kan je hierover adviseren.

Kosten buiten stucwerk

Soort klus  Gemiddelde prijs per m2 Binnen stucwerk € 10,- tot € 30,- Buiten stucwerk  € 25,- tot € 75,-

Soort klusGemiddelde prijs per m2
Binnen stucwerk€ 10,- tot € 30,-
Buiten stucwerk€ 25,- tot € 75,-

Gemiddeld kun je voor het buiten stucwerk uitgaan van een bedrag tussen de € 25,- en € 75,- per vierkante meter. Manuren en materiaal zijn inclusief. Uiteraard is de prijs die betaald afhankelijk van de wensen die je hebt voor het buiten stucwerk. Wil je bijvoorbeeld direct isoleren, dan betaal je daar meer voor.

Lees meer over de kosten van buiten stucwerk

Vind snel en gemakkelijk iemand voor jouw buiten stucwerk

Een buitenmuur stucen laat je voor het beste resultaat over aan de vakman. Een opdracht voor je stucwerk buitenshuis kun je snel en gemakkelijk plaatsen op ons platform. Ingeschreven vakmannen reageren op jouw opdracht. Je kunt hun reviews en beoordelingen bekijken en dan de opdracht uitdelen. Zo simpel is dat!