Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Stofferen overzicht

Trend: meubels stofferen en repareren

08-08-2019
Misschien is je bank versleten, maar nog te comfortabel om afscheid van te nemen? Of je bent op slag verliefd bij het zien van die leuke, hippe stoeltjes in een vintage zaak, maar het stofje zit onder de vlekken.

Goed nieuws: ze hebben alleen een opknapbeurt nodig. En dat is tegenwoordig weer helemaal hip. We recyclen erop los. Retro is in, en duurzaam is goed voor het milieu. Minder kopen; meer hergebruiken.

Nieuw leven in huis

Natuurlijk is het makkelijk om een dertien-in-een-dozijn meubelstuk van een bekend, goedkoop concern te laten bezorgen. Maar een oud meubel nieuw leven inblazen, dat is pas leuk. En uniek. Want jij bepaalt de look en drukt daarmee een stempel op je interieur.

Interieur inspiratie

We kunnen hier natuurlijke talloze links naar Pinterest afbeeldingen plaatsen om je te inspireren, maar loop eens een kringloopwinkel binnen. Hier vind je doorgaans de leukste, versleten meubelstukken voor een mooie prijs. Doe inspiratie op, maak foto’s voor jezelf en wie weet neem je iets mee naar huis.

Meubelreparatie

Is er iets kapot aan je retro meubelstuk? Laat het eerst repareren of doe het zelf. Soms kom je met een likje verf al een heel eind voor het opfrissen van een look. Maar het kan zijn dat er iets gemaakt moet worden. Je tafel vervangen of kast wegdoen is echt niet altijd nodig. Zeker niet als je er blij mee bent! Bij een klus als meubels repareren geldt: niet één meubelstuk is gelijk en elke meubelreparatie heeft een eigen aanpak nodig. Ga je ruw te werk, of gebruik je het verkeerde materiaal, dan kan het zijn dat je de schade verergert. De juiste vakman- of vrouw kan jou helpen je meubilair nieuw leven in te blazen.

Meubels stofferen: tips voor de beginner

We kunnen verder en een mooie, nieuwe stof uitkiezen. Een belangrijke tip: de bestaande stoffering kan als mal worden gebruikt worden voor de nieuwe bekleding. Wees wel voorzichtig met het loshalen, zodat je de afvorm en afmetingen nauwkeurig kan overnemen. Is de bestaande stoffering vervormd, dan is het verstandig om nieuwe mallen te maken. Je kan ook proberen om de stof weer in shape te strijken met een stoomstrijkijzer. In sommige gevallen herstelt de stof zodat je daarmee aan de slag kan. Kies een stof die past bij je interieur en bezuinig niet op kwaliteit. Zo kan je meubelstuk nog lange tijd mee.

Een precies karweitje

Klinkt dit je als vermoeiend in de oren? Niet zo gek, want meubels stofferen is een precies karweitje. Niet voor niets is dit een ambachtelijk beroep. Een meubelstoffeerder heeft ervaring en werkt snel en zorgvuldig. Ook kan hij of zij je adviseren. Het grote voordeel van het laten stofferen van een meubel is namelijk dat het speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. Zo kan je een stof kiezen die perfect past bij jouw smaak. Het is belangrijk dat er netjes wordt gewerkt, omdat je bij het verwijderen van de oude bekleding de stoel of bank niet wilt beschadigen. De prijs die de meubelstoffeerder rekent is meestal op basis van het aantal uur werk en de benodigde materialen. Meer weten over de gemiddelde kosten?

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een stoffeerder dichtbij