Kosten renovlies behang aanbrengen

Bijgewerkt op

Renovlies behang staat bekend om zijn strakke afwerking en duurzaamheid, een uitstekende keuze als je je muren een moderne uitstraling wil geven. Gemiddeld liggen de kosten voor renovlies behang tussen de €15 en €25 per vierkante meter, inclusief materiaal en het aanbrengen ervan. Deze prijs varieert afhankelijk van je ondergrond, de grootte van de ruimte en eventuele extra afwerkingen, zoals schilderen. Renovlies is bovendien een snelle manier om muren te renoveren, met een gemiddelde doorlooptijd van enkele dagen tot een week, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je project.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen behangers

Onze behangers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 189 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten aanbrengen glasvezelbehang

Krijg jij binnenkort de sleutels van je nieuwbouwwoning? Dan ben je je vast aan oriënteren op wat je op de muren wilt. Voor gladde muren kun je kiezen voor stucwerk. Houd er wel rekening mee dat je wanden nog werken en dat er na verloop van tijd scheurtjes kunnen ontstaan. Wil je dit voorkomen? Dan is het aanbrengen van glasvezelbehang een goede optie. Dit is overigens ook een goed idee wanneer je in een ouder huis woont en je kleine oneffenheden en scheuren in de muur wilt wegwerken.

Kostenindicatie aanbrengen van glasvezelbehang

Voor het aanbrengen van glasvezelbehang betaal je meestal een prijs per vierkante meter. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag van € 15,- per vierkante meter. Om een indicatie van de totale projectprijs te krijgen, moet je eerst weten hoeveel vierkante meter de professional moet behangen. Hiervoor vermenigvuldig je de breedte x hoogte van de muur waarop je glasvezelbehang wilt laten aanbrengen.

Aantal m²Gemiddelde prijs
Renovlies behang 25 m² muren  € 375,-
Renovliesbehang 50 m² muren  € 750,-
Renovlies behang 100 m² muren  € 1.500,-
In bovenstaande tabel vind je de gemiddelde prijs die behangers rekenen voor het aanbrengen van glasvezelbehang. Deze kosten zijn inclusief voorrijkosten, btw, vliesbehang, kit, latex, lijm en manuren.

Glasvezelbehang aanbrengen: zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je erg handig bent, kan je het vliesbehang zelf aanbrengen. Hierbij is het van belang dat je de muur eerst schoon, droog en glad maakt. Grote scheuren kan je het beste opvullen en uitstekende betondelen moet je schuren. Vervolgens maak je de banen op maat en druk je het renovlies behang stevig aan. Wanneer je dit niet goed doet, krijg je een muur met bobbels. Ben je zelf niet zo handig of zie je het niet zitten om zelf te klussen? Het aanbrengen van glasvezelbehang besteed je via Werkspot eenvoudig uit aan een behanger uit jouw regio. De professional zorgt voor strakke muren en kan een groot deel van de woning in één dag behangen. Uiteraard worden de resten van het vliesbehang netjes afgevoerd.

Hoe bepaal je de kosten voor het aanbrengen van glasvezelbehang?

Het aanbrengen van glasvezelbehang is over het algemeen goedkoper dan stucwerk. Voor het berekenen van het totaalbedrag spelen het aantal vierkante meters en de kwaliteit van het vliesbehang een rol. Laat jij je hele woning voorzien van renovlies behang? Dan kan je vaak een aantrekkelijker tarief met de professional afspreken.

Tip! In de meeste gevallen zit het schilderen van het renovlies behang met latex in de prijs inbegrepen. Wil je besparen op de klus? Dan kan je de behanger vragen om het renovlies behang alleen te lijmen. Je bespaart dan al snel 50 procent op de totaalprijs. Houd er wel rekening mee dat dit niet de meest solide en duurzame optie is. Ook moet je zorgen dat je het behang nog schildert. Het materiaal is namelijk niet dekkend.

Behang aanbrengen

Waarom kiezen voor het aanbrengen van glasvezelbehang?

Na het aanbrengen van glasvezelbehang zijn je muren weer glad en strak. Maar dat is niet het enige voordeel van renovlies behang.

 • Oplossing voor kleine scheuren en barsten Renovlies behang zorgt dat kleine scheuren en barsten onzichtbaar zijn. Daarnaast helpt het aanbrengen van vliesbehang ook mee in het voorkomen van nieuwe scheuren en barsten. Daarom is glasvezelbehang perfect toe te passen in een nieuwbouwwoning of een oudere woning.
 • Duurzaam alternatief Wanneer je glasvezelbehang laat aanbrengen op de muren weet je zeker dat het behang langer op de muren blijft zitten dan traditioneel behang. Dit komt onder andere door de sterke en flexibele eigenschappen van het behang. Daarnaast is het behang ook nog eens beter schoon te houden, zeker wanneer je kiest voor een verf die je eenvoudig kan afnemen met een vochtig doekje.
 • Extra veilig Het aanbrengen van glasvezelbehang heeft een positief effect op de veiligheid van je leefomgeving. Zo werkt het brandvertragend en is het materiaal vrij van schadelijke stoffen.

Aanbrengen glasvezelbehang: hoe gaat dat in zijn werk?

Renovlies behang lijkt op normaal behang, maar het aanbrengen van dit materiaal gaat net even anders.

 1. Zorg voor een vlakke ondergrond Voor het beste resultaat zorgt de behanger voor een egale ondergrond. Grote scheuren en barsten worden weggewerkt met plamuur. Heb jij een nieuwbouwwoning en zitten er kleine luchtblaasjes in het beton? De behanger laat deze oneffenheden vaak zitten, omdat ze na het aanbrengen van behang niet meer zichtbaar zijn.
 2. Verwijderen vuil Voor de professional het vliesbehang kan aanbrengen, is een schone muur nodig zonder stof en vuil. Ben je elders in je woning nog aan het klussen en komt daar veel stof vrij? Bespreek dit met de behanger om te voorkomen dat de professional voor niets naar de klus komt.
 3. Voorkomen van zuigende ondergrond Afhankelijk van jouw muur, kan de behanger besluiten om de muur te behandelen om een zuigende ondergrond tegen te gaan. Zo voorkom je dat de lijm onvoldoende hecht aan de ondergrond.
 4. Demonteren stopcontacten en andere obstakels Om snel te kunnen werken, demonteert de professional stopcontacten en andere obstakels op de muur. Wil je kosten besparen? Dan kan je deze werkzaamheden alvast uitvoeren voor de behanger komt. Bespreek dit altijd met de professional om zeker te weten dat dit een positief effect heeft op de totaalprijs.
 5. Aanbrengen lijm Wanneer de muur helemaal klaar is, gaat de behanger aan de slag met het lijmen. Anders dan de meeste behangsoorten, brengt de professional de lijm direct aan op de muur. Hoeveel lijm nodig is, is afhankelijk van de breedte van het behang en de snelheid van werken. Om te voorkomen dat de lijm teveel droogt, werkt de professional enkele banen vooruit.
 6. Glasvezelbehang aanbrengen Het meeste renovlies behang zit op een rol van één meter breed. Hierdoor kan de professional het behang direct van de rol op de muur aanbrengen. Na het aanbrengen van het behang komt het behang strak tegen de muur. Zo voorkom je bobbels in het eindresultaat.
 7. Kitten aansluitingen Na het aanbrengen van het glasvezelbehang zorgt de behanger voor een nette afwerking. Hiervoor brengt de professional onder andere acrylaatkit aan op de aansluiting met het plafond, trap, kozijnen of plinten. Om overgangsnaden in de hoeken weg te werken, kan de professional hier ook wat kit aanbrengen.
 8. Verven muur Na het aanbrengen van het glasvezelbehang moet je de muur nog schilderen. Vaak moet je één tot twee lagen latex aanbrengen, afhankelijk van de kleur en de kwaliteit.

Glasvezelbehang aanbrengen of stucen?

Veel mensen twijfelen tussen het aanbrengen van glasvezelbehang of het stucen van de woning. Welke keuze het beste bij jou past, is afhankelijk van je budget, smaak en soort woning. Om je te helpen met je keuze kan je onderstaande vragen beantwoorden.

 • Wat is je maximale budget? Bij elke klus speelt je maximale budget een grote rol. Heb je een beperkt budget, maar wil je wel gaan voor strakke muren? Dan biedt het aanbrengen van glasvezelbehang uitkomst. Dit is een stuk voordeliger dan het stucen van de wanden. Dit heeft te maken met het materiaal en de arbeidsuren.
 • Wat vind je mooi? Als het goed is, kijk je de komende jaren tegen het stucwerk of het vliesbehang aan. Daarom is het belangrijk om na te gaan welke optie je mooier vindt, al is er amper visueel verschil tussen stucwerk en het aanbrengen van glasvezelbehang. Om een indruk te krijgen wat het beste in jouw woning past, kan je verschillende showrooms bezoeken. Je kan natuurlijk ook in je kennissenkring rondvragen wie stucwerk heeft en wie glasvezelbehang heeft laten aanbrengen.
 • Wat voor woning heb je? De keuze die je maakt, is ook afhankelijk van het soort woning dat je hebt. Bij een nieuwbouwwoning moet je er rekening mee houden dat je woning nog veel bouwvocht bevat en de komende jaren nog kan gaan werken. Als je de woning laat stucen kan dit scheuren en barsten tot gevolg hebben. Deze kan je overigens vaak wel netjes laten wegwerken door de stukadoor. Wil je niet het risico lopen dat scheuren en barsten zichtbaar zijn? Dan kan je kiezen voor het aanbrengen van glasvezelbehang. Heb je een woning die al minimaal vijf jaar oud is? Dan hoef je geen rekening te houden met het bouwvocht, ook werkt de woning minder.

Het aanbrengen van glasvezelbehang via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze tot stand komen, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil jij glasvezelbehang laten aanbrengen? Dan kan je dit uitbesteden aan een van de vakmensen van Werkspot. Je plaatst via het platform van Werkspot gratis en vrijblijvend een klus en komt in contact met diverse experts.

Heb je prijsvoorstellen van verschillende vakmensen ontvangen? Dan ben je vast benieuwd welke behanger het beste aansluit op jouw wensen. Op het profiel van de professional vind je reviews en foto's van eerdere klussen. Dit helpt je bij het kiezen van een geschikte behanger voor jouw klus.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten buiten schilderen
 2. Kosten binnenschilderwerk
 3. Kosten behangen kamer
 4. Kosten wand- of vloertegels zetten
 5. Kosten doorslaand vocht bestrijden