Plaatsing 2 dakramen (minimaal 1 vluchtraam) op kleine zolder

Opdrachtnummer:
723400
Type klus:
Dakramen of lichtkoepels plaatsen of vervangen
Vergunning aanwezig:
N.v.t.
Afwerking binnen:
Ja
Afwerking buiten:
Ja
Uitvoer datum:
Met spoed

Gedetailleerde omschrijving:

Ik heb een oud huis in Delft (bouwjaar rond 1920) en een vrij lage bergzolder die ik als (kinder)slaapkamer wil gaan gebruiken. Hellingshoek van het dak ongeveer 45 graden. Aan de achterzijde wil ik 2 dakramen geplaatst hebben waarvan er minimaal 1 als vluchtweg moet kunnen dienen. De zolder heeft een knik en is niet overal even hoog (in het lage gedeelte in het midden net stahoogte). In het laagste gedeelte bedraagt de maximale afstand tussen de horizontale balk en de nokbalk 115cm dus een dakraamhoogte van rond de 90cm zou daar misschien kunnen (mits dat toegestaan is). In het hogere gedeelte bedraagt de maximale afstand tussen de horizontale balken 88cm. De breedte van beide ramen kan/mag zonder problemen zo'n 100cm zijn. De toegang tot de zolder (luik in plafond) is momenteel nog met een losse ladder, maximale doorgang 98cm (100cm mogelijk). Heb geen specifieke voorkeur voor het merk dakraam mits goed geisoleerd (wel bij voorkeur kunststof). Foto's van de zolder op verzoek beschikbaar. Wil de plaatsing liefst nog in maart realiseren indien prijs acceptabel is.

De klus is uitgevoerd door W. Bos Timmer- en Onderhoudsbedrijf

Bekijk profiel

Review van Michael Felizola

15-04-2012

Dhr. Bos heeft bij ons de 2 gevraagde dakvensters binnen enkele uren vakkundig en tot grote tevredenheid geplaatst. De opdracht is weliswaar iets later afgerond dan oorspronkelijk de bedoeling was maar dat lag niet aan hem maar kwam omdat wij in overleg gekozen hebben voor een ander type dakvenster wat ook als vluchtweg kon dienen en dit dakvenster had een wat langere levertijd. Dhr. Bos heeft ons daarover keurig geinformeerd en op de hoogte gehouden.
Ook zijn suggestie om direct (tegen meerprijs) bijpassende verduisteringsrolgordijnen te laten plaatsen bleek uiteindelijk een hele goede waar wij geen spijt van hebben. Wij zullen Dhr. Bos zeker weer benaderen als wij weer een dergelijke klus uitgevoerd willen hebben en kunnen hem bij iedereen aanraden voor een dergelijke klus!

4 bijlagen

Vergelijkbare opdrachten