Vind vakmensen voor je zonneboiler installeren of vervangen klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Zonneboiler installeren of vervangen

Informatie en prijsinschattingen

Alles over zonneboiler installeren of vervangen

Werkspot maakt het eenvoudig om een installateur voor jouw zonneboiler te vinden. Omschrijf eenvoudig je klus en installateurs reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Onlangs geplaatste en voltooide klussen

Om je een idee te geven van wat onze vakmensen voor je kunnen betekenen en welke klussen er zijn in dit vakgebied, hebben we een aantal recent geplaatste en voltooide projecten verzameld.

Onlangs beoordeeld

Een zonneboiler laten plaatsen door een vakman van Werkspot

Met een zonneboiler kies je voor een duurzame en energiezuinige manier om je sanitair water, zwembadwater of je huis te verwarmen. Elke zonneboiler installatie bestaat uit twee hoofdonderdelen: zonnecollectoren en zonneboiler reservoir. Zonnecollectoren liggen aan de basis van de werking van een zonneboiler. Ze werken als zonnepanelen die zonne-energie opvangen, bijhouden en opslaan. De opgeslagen zonne-energie wordt dan omgezet in warmte die bedoeld is om een vloeistof op te warmen. Die vloeistof stroomt door leidingen naar een warmtewisselaar die het water in het zonneboiler reservoir opwarmt.

Benodigdheden plaatsing zonneboiler

De omvang van een zonneboiler en zonnecollectoren is afhankelijk van je situatie. Hoeveel water wordt er op maand- of weekbasis verbruikt? Heb je een zwembad waarvan het water via de zonneboiler verwarmd moet worden? Dit zijn criteria die invloed hebben. Het gewicht van een zonneboiler loopt al snel op tot 300 kilogram. Het is dus belangrijk dat er voldoende draagkracht is.

Grofweg zijn er drie soorten zonneboilers: standaard, compact en een zonneboiler combi. Voor vrijwel alle zonneboilers geldt dat een cv ketel of warmtepomp nodig zal zijn om het water bij te verwarmen. Als je huidige ketel hier niet geschikt voor is, dan zal je ook een nieuwe cv-ketel moeten aanschaffen. Bij een combi zonneboiler heb je geen bijverwarming nodig. Daarentegen moet je wel beschikken over een laagtemperatuur verwarmingssysteem zoals vloerverwarming, wandverwarming of laagtemperatuur radiatoren.

Subsidie Zonneboiler

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Een zonneboiler komt in aanmerking voor ISDE wanneer deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

• De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.

• De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater.

• De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

• De zonneboiler wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.