Klussen die je beter kan doen voordat de wintertijd ingaat

Bijgewerkt op

Nog een paar weken en de klok gaat een uur terug, dus welke klusjes moeten nog gedaan worden voordat de wintertijd ingaat?

Nu de nachten steeds langer worden, is het belangrijk het aantal uren natuurlijk daglicht optimaal te benutten. Hierdoor kunnen vakmensen niet alleen langer doorwerken omdat ze beter kunnen zien wat ze doen, maar ook voorkomen dat je tot het voorjaar moet wachten om bepaalde klussen te doen. Hier is onze lijst met herfstklussen die je beter nu kan inplannen:

Tuinontwerp en tuinieren

De herfst is de beste tijd om in de tuin te werken of om er een aan te leggen. De meeste planten en struiken kan je het beste planten in deze periode, zodat je in het voorjaar kan genieten van een bloeiende tuin.

Uiteraard is voldoende daglicht en droog weer belangrijk om dit werk goed te kunnen uitvoeren, dus vind nu een hovenier op Werkspot voor jouw droomtuin.

Schilderwerk

Je bent een stukje vergeten! Schilderen in schemerlicht is vanzelfsprekend geen goed idee, maar wist je dat de temperatuur ook veel invloed heeft op een goed resultaat? De beste temperatuur om buiten te schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden. Zo weet je zeker dat je verf goed wordt verwerkt voor een mooi eindresultaat dat de beste bescherming biedt voor je kozijnen.

Ook is licht belangrijk bij het kiezen van de juiste kleur. Zo kan een kleur heel anders uitpakken in daglicht. Bekijk kleurstalen daarom altijd in de kamer die geschilderd moet worden en houd rekening met de lichtinval.

Schilders op Werkspot kunnen je uitstekend helpen bij het kiezen van de juiste kleur die bij de ruimte past.

Buitenverlichting

Tuinverlichting is niet alleen functioneel voor de donkere dagen, het geeft ook sfeer. Tegenwoordig zijn er veel LED-lampen te koop in verschillende kleuren en sterktes, en ze bevatten slimme functies zoals spraakbesturing of timers zodat de lampen automatisch aangaan zodra het donker is. Bovendien zijn de LED-lampen van tegenwoordig ook nog eens energiezuinig, wat weer goed is voor je portemonnee!

Een domotica specialist kan je helpen met het maken van een lichtplan.

Schutting of hek

Net als de tuin is het nu een goed moment om een schutting of hek te plaatsen. Een stevige omheining biedt meer veiligheid en beschermt je huis en tuin beter tegen harde wind.

Bij vorst wordt het voor een timmerman moeilijk om de palen diep genoeg in de grond te krijgen, dus is het nu tijd om je nieuwe schutting te plaatsen voordat de winter begint.

Metselen en voegen

Voegen van de buitenmuur krijgen veel te verduren door de verschillende weersomstandigheden in ons land. Voegen zijn er niet alleen om de bouwstenen van je woning bij elkaar te houden, ze zorgen er ook voor dat vocht, zoals regen, goed wordt afgevoerd.

Zoek een gevelspecialist die ervoor zorgt dat je woning beschermd is tegen alle weersinvloeden.