Vind vakmensen voor je riolering en afvoer ontstoppen of reinigen klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Riolering en afvoer ontstoppen of reinigen

Informatie en prijsinschattingen

Alles over riolering en afvoer ontstoppen of reinigen

Werkspot maakt het eenvoudig om een loodgieter te vinden om jouw riolering en afvoer te ontstoppen of te reinigen. Omschrijf eenvoudig je klus en vakmannen reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Verstopt riool of afvoer of riool reinigen nodig? Vind jouw loodgieter via Werkspot

Verstopt riool of afvoer of riool reinigen nodig? Vind jouw loodgieter via Werkspot Problemen met een verstopt riool, toilet of gootsteen? Spoelt het water niet goed meer weg? En lukt het niet om het zelf te ontstoppen? Riool verstoppingen kunnen grote problemen veroorzaken, zoals lekkages. Het is daarom zaak dat dit vakkundig wordt opgelost voordat er grotere problemen ontstaan. Vind via Werkspot een loodgieter bij jou in de buurt die de riolering kan ontstoppen en reinigen. Lees hier wat je moet weten over het riool ontstoppen en reinigen.


Hoe de prijs is opgebouwd om een riolering te ontstoppen

De meeste loodgieters werken met een vast tarief vaak voor een bepaalde klus. Dit tarief bevat meestal de voorrijkosten, materiaal en eerste (half) uurtarief van de loodgieter. Mocht de loodgieter langer bezig met het ontstoppen en het reinigen van de afvoer en het riool dan rekent hij een bedrag per kwartier of half uur extra door. Dit kan per loodgieter verschillen.

Verstoppingen verhelpen in het toilet, gootsteen, doucheputje of het riool

Als de wc verstopt is kan dit verholpen worden door de wc te ontstoppen. De wc wordt verwijdert en het riool gereinigd met een hogedrukreiniger. Of met een plopper, de plopper zorgt ervoor dat de afvoer vacuüm getrokken wordt. De verstopping raakt los en kan vervolgens doorgespoeld worden. Als de wc ontstopt is bekijkt de loodgieter met een camera of de wc verstopping daadwerkelijk verholpen is.

Als de gootsteen verstopt is, is dat vervelend erg vervelend. De gootsteen in de keuken raakt vaak verstopt door etensresten en vetresten uit pannen. Een gootsteenontstopper kan hulp bieden, maar als dit niet lukt kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de gootsteen ontstoppen met behulp van hogedrukreiniger of een verenmachine. De loodgieter reinigt hiermee de afvoer en spuit de verstopping los.

Als het doucheputje verstopt is loopt het water niet goed weg tijdens het douchen. Verstoppingen in het doucheputje gebeuren vaak. In het putje blijven haren en zeepresten achter waardoor het doucheputje verstopt raakt. Verwijder het rooster van het doucheputje en probeer deze schoon te maken. Mocht dit niet het verstoppingsprobleem verhelpen kun je de ontstoppingsdienst inschakelen via Werkspot. De loodgieter ontstopt het riool door middel van een spiraalmachine of hogedrukreiniger.

Als het riool verstopt zit en doorspoelen met een hogedrukreiniger geen uitkomst biedt. Heeft de loodgieter ander gereedschap bij zich op de verstopping te ontstoppen. Hij gebruikt gereedschap als: boor- en freeskoppen, kettingen, en snijkoppen om een deel van de riolering te vervangen. Als deze verstopping in de hoofdriolering onder de grond zit zal de loodgieter een gat moeten graven in de tuin, weg of oprit om bij de riolering te kunnen komen. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Tip om zelf verstopping te verhelpen

Het wordt door loodgieters afgeraden om aan de slag te gaan met chemische ontstoppingsmiddelen als de afvoer verstopt zit. Deze ontstoppingsmiddelen bieden vaak een tijdelijke uitkomst om de verstopping te verhelpen, maar dit soort ontstoppingsmiddelen tasten ook het leidingwerk aan. Een afvoer vriendelijke manier van ontstoppen is om met een ontstopper de leiding te ontstoppen. Trek de leiding vacuüm met een ontstopper en giet vervolgens kokend water in combinatie met huishoudsoda of azijn in de afvoer. Laat het vervolgens even rusten en giet vervolgens na een kwartier nogmaals kokend water door de afvoer. biedt dit geen uitkomst? Huur dan eenvoudig een loodgieter in via Werkspot.

Besparen op de kosten om een verstopping te verhelpen

Verstoppingen komen vaak op ongelegen momenten. Voor een spoedklus of een weekend- of avondbezoek rekenen loodgieters vaak een hoger tarief. Als het mogelijk is kun je op de kosten besparen door de loodgieter doordeweeks langs te laten komen. Middels deze bovenstaande tip is het mogelijk om zelf de verstopping te verhelpen. Werkspot adviseert om altijd contact op te nemen met een loodgieter.

Vind de loodgieter die bij jou past via Werkspot

Plaats een klus op Werkspot en omschrijf het type verstopping. Ontvang meerdere voorstellen van geïnteresseerde loodgieters bij jou in de buurt. Vergelijk de loodgieters op Werkspot op basis van honderden reviews. Deze reviews zijn geschreven door consumenten zoals jij! Vind op die manier een goede en loodgieter bij jou past!