Vind vakmensen voor je zonneboiler repareren of onderhouden klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Zonneboiler repareren of onderhouden

Informatie en prijsinschattingen

Alles over zonneboiler repareren of onderhouden

Bij onderhoud en eventuele reparaties aan een zonneboiler komt veel kijken. Schakel daarom een Werkspot vakman in voor de beste begeleiding. Zo ben je verzekerd van een lange levensduur en optimale garantie.

Over zonneboiler onderhoud en reparatie

Met een zonneboiler kies je voor een duurzame en energiezuinige manier om je sanitair water, zwembadwater of je huis te verwarmen en met de aankoop van een zonneboiler kom je in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Elke zonneboiler installatie bestaat uit twee hoofdonderdelen: zonnecollectoren en een zonneboiler reservoir. Voor een efficiënte werking en een langere levensduur is onderhoud van de zonneboiler van belang. Denk hierbij aan het tijdig repareren en/of vervangen van onderdelen en het voorkomen van verkalking, corrosie en bevriezing van het systeem door periodiek onderhoud.

Onderhoud zonneboiler en controle zonnecollectoren

Zonneboilers hebben minder onderhoud nodig dan traditionele warmwaterinstallaties, maar om de levensduur van je zonneboiler te bevorderen is periodiek onderhoud onmisbaar. Denk bijvoorbeeld ook aan het buizensysteem en de isolatie ervan. Op die manier weet je zeker dat alles naar behoren blijft werken en je niet voor verrassingen komt te staan. Bij een zonneboiler is het doel optimale werking en een lange levensduur, maar vergeet ook niet de controle en onderhoud van zonnecollectoren. Stoffige of vervuilde collectoren geven bijvoorbeeld een lager rendement. Het regelmatig controleren en reinigen is daarom aan te raden.