Kerst checklist voor klussen in en om het huis

Bijgewerkt op

Nu Kerstmis dichterbij komt, worden onze dagen steeds drukker: klusjes die moet worden afgemaakt, cadeautjes die moeten worden gekocht, menu's die moeten worden voorbereid… je komt soms tijd tekort.

Om je te helpen de feestdagen rustig te beginnen, hebben we een checklist samengesteld met belangrijke controles en reparaties die je beter nu kan uitvoeren voor kerstmis: van het controleren van de dakgoten tot het beschermen van leidingen tegen vrieskou, deze tips besparen je een hoop stress tijdens de feestdagen.

Leidingen

Vorst vormt een risico voor leidingen, vooral in delen in huis die niet goed geïsoleerd zijn: de tuin, de garage of de zolder. Als waterleidingen bevriezen en barsten, is het belangrijk het water zo snel mogelijk af te sluiten om schade te voorkomen en vervolgens onmiddellijk contact op te nemen met een loodgieter om de gebroken leiding te repareren. Om al deze problemen te voorkomen, raden we je aan om leidingen nu te beschermen. Op Werkspot staan vakmensen klaar om je te helpen.

Vind een loodgieter

Cv-ketel

Om er warm bij te zitten tijdens de koude feestdagen, is het belangrijk dat je cv-ketel goed werkt. Als het koud is, werkt de ketel op volle toeren en dat betekent dat de kans op storingen het grootst is. Vreemde geluiden en het plotseling stoppen van de ketel zijn tekenen van een mogelijke storing. Wacht niet langer en schakel een verwarmingsmonteur in om je ketel te controleren. Om de prestaties van de ketel optimaal te benutten, is het belangrijk om deze elk jaar door een installatiebedrijf te laten onderhouden. Heb je dit nog niet gedaan? Maak dan nu een afspraak met een verwarmingsmonteur op Werkspot.

Vind een installatiebedrijf

Dakgoten

Wind en regen kunnen dakgoten beschadigen. Een beschadigde dakgoot kan binnen problemen opleveren, omdat het water dan naar de muren loopt en lekkage kan veroorzaken. Mocht je dakgoot kapot zijn is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten repareren. Ook is het belangrijk dat je dakgoot vrij is van bladeren en andere troep. Neem contact op met een dakspecialist die dit voor je kan oplossen.

Vind een dakdekker

Elektriciteit

Kerstverlichting, televisie, lampen... je hebt altijd meer stopcontacten nodig in deze tijd van het jaar. Wees voorzichtig en vermijd elektrische storingen die brandgevaar kunnen veroorzaken. Ervaar je problemen of wil je de oude groepenkast laten vervangen? Plaats je klus nu op Werkspot en vind een elektricien voordat de feestdagen beginnen.

Vind een elektricien

Loodgieterswerk

Als je tijdens de feestdagen gasten ontvangt, kan het sanitair in huis onder druk komen te staan. Hoewel het altijd handig is om een ontstopper binnen handbereik te hebben, heb je soms gewoon een vakman nodig. Vind op Werkspot een loodgieter die je kan helpen.

Vind een loodgieter