Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Hoe organiseer je je activiteiten deze zomer?

Blog - Hoe organiseer je je activiteiten deze zomer?

Goede time management, het optimaliseren van je vrije tijd en de tijd van je werknemers... Hier volgen enkele basisprincipes die altijd handig zijn om te onthouden om je bedrijf optimaal te runnen, zelfs tijdens het zomerseizoen.

1. Houd je schema onder controle

Als je het grootste deel van je werk in de zomer doet, houd dan het tempo erin. Sta je echter voor een groot nieuw project, stroomlijn dan je planning zo veel mogelijk en ga na of je seizoensmedewerkers moet inhuren om grote vertragingen te voorkomen.

Buiten werken is in de zomer nog vermoeiender door de hitte. Ook hier is time management van groot belang: probeer de zwaarste taken 's ochtends of aan het eind van de middag te plannen en bewaar de kleinere projecten voor op het midden van de dag.

2. Laat je bedrijf groeien

Als de zomer een rustige periode is qua werkzaamheden, profiteer hier dan van door je bedrijf te versterken en te laten groeien. Hier zijn enkele eenvoudige acties die tijdens de zomerperiode kunnen worden ondernomen:

  • Verbeter je Werkspot profiel en aanwezigheid op social media: de zomerdagen zijn een uitstekende gelegenheid om de beste foto's van je werk te maken waar je trots op bent
  • Verzamel nieuwe reviews van voormalige klanten om zo het aantal reviews op je profiel te vergroten. Hoe meer reviews, hoe beter!
  • Lanceer een tijdelijke actie voor de zomermaanden om nieuwe opdrachten binnen te halen

3. Anticipeer op de vakantie van je werknemers

De zomervakantie is uiteraard erg populair bij werknemers vanwege het mooie weer en het einde van het schooljaar. Hier volgen enkele tips om je op deze periode voor te bereiden:

  • Moedig je werknemers aan om hun vakantie zo vroeg mogelijk door te geven, zodat je hun afwezigheid kan inplannen
  • Werk zoveel mogelijk vóór de vakantieperiode met je werknemers samen om op hun afwezigheid te anticiperen
  • Overweeg de mogelijkheid om seizoensmedewerkers in dienst te nemen

Veel succes en een fijne zomer met Werkspot!