Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

5 onmisbare kwaliteiten waarmee je opvalt

Blog - 5 onmisbare kwaliteiten waarmee je opvalt

Nauwkeurig, discipline, soepele communicatie...We vertellen je over de 5 kwaliteiten die je nodig hebt om opdrachtgevers te overtuigen voor het toevertrouwen van hun opdracht. Met deze kwaliteiten in huis haal jij gemakkelijker je opdrachten binnen met Werkspot.

1. Je bent uitstekend in communiceren

Ben jij er altijd voor je klanten om ze te adviseren tijdens hun project? Zorg jij ervoor dat je al hun vragen beantwoord voor én na hun handtekening op de offerte? Dit is de juiste manier om te bouwen aan een vertrouwensrelatie met je klanten. Soepele communicatie is essentieel voor het overtuigen van potentiële klanten. Reageer zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, dit vinden klanten prettig. Aarzel niet om in je eerste bericht naar de opdrachtgever te verwijzen naar je Werkspot profiel. Details over jouw expertise en goede reviews over opdrachten die je hebt uitgevoerd, dragen bij aan jouw overtuigende manier van communiceren.

2. Je hebt (goede) online zichtbaarheid

80% van de consumenten leest eerst de reviews van een vakman voordat zij hun opdracht uitbesteden. Het is daarom belangrijk om je online aanwezigheid te ontwikkelen, zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Het proactief bijhouden van je social media, Werkspot profiel en het aanmoedigen van opdrachtgevers om een review te schrijven, zijn allemaal effectieve methoden.

Onze tip: vermeld op je profiel je KvK-nummer en andere identificatienummers van certificerende instellingen. Zo zorg je voor meer transparantie en laat je zien dat je een serieus bedrijf bent.

3. Je komt professioneel voor de dag (zowel fysiek als met je offerte!)

Een goede eerste indruk is onmisbaar bij potentiële klanten. Je bent je hiervan bewust en doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen! Op tijd, nette werkkleding en professioneel gereedschap: zowel voorafgaand als tijdens de opdracht presenteer je jezelf altijd in het beste daglicht. Hetzelfde geldt voor je offertes: je offerte vertegenwoordigt je bedrijf en werkzaamheden en is daarom een belofte van de betrouwbaarheid hiervan. Snel en nauwkeurig je offerte maken, zonder spelfouten en met alle bijbehorende informatie, is het beste argument voor jouw professionaliteit!

4. Je geeft prioriteit aan je klanten

Bij jou staat de klant centraal en dat is je kracht ten opzichte van de concurrentie. Je weet voor elke klant een oplossing op maat te vinden. Opdrachten lever je op tijd op volgens de afgesproken datum. Ook het plannen van je werk is voor jou geen probleem. Verloopt de opdracht niet zoals gepland? Dan neem jij het initiatief voor het vinden van de oplossing. Geen vertragingen, geen onnodig geluidsoverlast of achtergelaten rommel na afloop van de opdracht. Jij zorgt voor de beste klantbeleving!

5. Je bent altijd op alles voorbereid!

Voor een offerte afspraak of de start van je opdracht ben je altijd perfect voorbereid. Een onvoorziene tegenslag ben jij voor door voldoende gereedschap bij je te hebben, dit bespaart jou en de klant tijd.

Kleine tip: bespreek voordat je het werk gaat opnemen de wensen van de klant en schrijf deze op in een notitieboekje. Hiermee krijg je alvast een globaal idee van het project en de bijkomende kosten, zodat je bent voorbereid op de vragen van de klant.

En? Beschik jij al over deze 5 kwaliteiten?