1. Home
  2. hoe werkt het
Hoe werkt het voor vakmannen?

Hoe werkt het voor opdrachtgevers?

Stap 1: Plaats je klus

Plaats gratis en vrijblijvend je klus: van het ophangen van een lamp tot een volledige verbouwing. Alle klussen zijn mogelijk, groot of klein en in alle regio's in Nederland. Zo vind je snel en eenvoudig een professionele vakman.

Omschrijf je klus zo specifiek mogelijk. Op die manier kan de vakman een zo nauwkeurig mogelijke richtprijs geven. Denk hierbij aan de gewenste materiaalsoort, het aantal vierkante meters, de ondergrond en andere zaken die van belang zijn bij de uitvoering van de opdracht. Ook het toevoegen van foto’s helpt de vakman een goed beeld te krijgen van de klus.

Weet je nog niet alle details van je klus? Geen probleem, ook in dat geval kun je gewoon je opdracht plaatsen. Vakmannen komen dan met gerichte vragen om je verder te helpen met de keuzes die bij de uitvoering van je klus komen kijken.

Stap 2: Vakmannen reageren

Na het plaatsen van je opdracht ontvang je voorstellen van vakmannen. Onder voorstellen verstaan we een persoonlijk bericht van de vakman met eventueel een richtprijs. Ook kun je zijn reviews bekijken. Zo weet je hoe hij zijn klussen heeft uitgevoerd bij andere consumenten.

Op Werkspot staan alleen vakmannen ingeschreven met een geldige Kamer van Koophandel-inschrijving.

Stap 3: Vergelijk en kies

Vergelijk de vakmannen op basis van hun voorstel, reviews, profielpagina en manier van communiceren. Op die manier creëer je een zo compleet mogelijk beeld van de prijs-kwaliteitsverhouding. Kies vervolgens de vakman die het beste bij jou en jouw opdracht past. Bekijk hier uitgebreide tips voor opdrachtgevers.

Maak duidelijke afspraken met de vakman over de uitvoering van de klus, bij voorkeur schriftelijk. Download een opdrachtovereenkomst op de site van onze partner Vereniging Eigen Huis. De vakman gaat vervolgens in de afgesproken periode de klus uitvoeren.

Stap 4: Geef een review

Vergeet niet na oplevering de vakman een review te geven voor zijn of haar verrichte werk. Zo help je zowel de vakman als toekomstige opdrachtgevers om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de vakman op Werkspot.