Je weet pas wat je hebt aan een goeie vakman zodra zich een 'probleem' voordoet. 'Klusmart' Martin is de joviale vakman met vlotte babbel en dat is leuk & aardig zolang alles goed gaat. Maar in het geval van een onvoorzien probleem, weet je wat je aan zo iemand hebt. Er zijn genoeg mensen die goede ervaringen hebben met Klusmart Martin, mijn ervaring met hem was ronduit waardeloos. Achteraf heb ik spijt dat ik hem de klus heb laten doen.
Klusmart heeft een nieuwe CV ketel opgehangen & aangesloten, de oude verwijderd. Prijs leek me aanvankelijk wel redelijk maar ik moest dan wel de hele dag stand-by blijven om hem te assisteren. Geen probleem. Klus nam uiteindelijk 1,5 dag ipv de geplande dag - ook geen probleem.
Aan het eind van de klus was het duidelijk dat Martin er niet zo'n zin meer in had. Toen de thermostaat geinstalleerd moest worden, wilde hij zich zo snel mogelijk uit de voeten maken ("Mijnheer, U heeft hier een prachtige handleiding, gaat U er maar eens goed voor zitten", bla bla..).
Tot overmaat van ramp had hij de waterafvoer van de CV op de zoldervloer geplaatst in plaats van tegen de zijmuur - niet handig als je weet dat de vloer - vooraf besproken! - opengezaagd gaat worden i.v.m. het plaatsen van een trap.
Ik gaf 'm wat respijt, wilde eerst contact met het trapzaagbedrijf hebben voordat ik kon zeggen of het idd een probleem zou zijn. Dat bleek het geval. Na een aantal onbeantwoorde voicemail berichten belde hij eindelijk eens terug en we maakten een afspraak om het probleem te verhelpen. Ik ging er van uit dat het binnen de oorspronkelijke prijs zou worden gedaan, maar Martin zag dat anders: aan het einde van de dag had ik meteen een nieuwe rekening (lekker vlot!), waar ik in ieder geval het arbeidsloon van weigerde te vergoeden (ik heb uiteindelijk een deel betaald om van z'n gezeur af te zijn - heb ik nog spijt van)
Waardeloze service, dus. Hoewel de ketel het prima doet, is de thermostaat nog altijd niet goed geinstalleerd - het is duidelijk dat hij hier z'n vingers niet aan wilde branden, dat ging allemaal boven z'n pet (op zich begrijpelijk, maar had het graag van te voren willen horen). De service-kaart voor de garantie op m'n ketel zou hij voor mij opsturen zodra hij z'n Klusmart stempeltje had gezet, maar heeft hij nooit gedaan.