1. Home
  2. Zelf stucen of uitbesteden?

Zelf stucen of uitbesteden?

Oefening baart kunst. Er zijn veel instructiefims op internet te vinden waar je precies krijgt uitgelegd hoe je zelf kunt stucen. Weet in elk geval dat stucen behoort tot de zwaardere klussen. Enerzijds heb je kracht nodig om de stuc op de wand aan te brengen, anderzijds moet je de stuc in een constant en hoog tempo verwerken. Als stuc te langzaam wordt aangebracht, droogt het al voordat je de gehele muur glad hebt gemaakt. Wanneer je voor het eerst stuct bestaat er een reƫle kans dat het mis gaat. Zelfs wanneer je echt handig bent is het moeilijk om de muur superstrak te krijgen.

Zelf stucen?

Stucen is geen makkelijke doe-het-zelf klus. Naast kracht en uithoudingsvermogen heb je behoorlijk wat materiaal en kennis van stucen nodig. Maak een afweging voor jezelf op basis van tijdsinspanning, kosten en de beoogde kwaliteit.

Tip: probeer stucen eerst uit op een kleine oppervlakte.

Stucwerk laten doen?

Ook onder de vakmannen is er veel verschil in kwaliteit. Wanneer je via Werkspot een stukadoor kiest, bekijk dan de reviews van de stukadoor. Goed om te weten is dat momenteel het 6% BTW tarief geldt voor stucen in plaats van 21%.

Moet er iets gestuct worden?

Plaats gratis en vrijblijvend je opdracht en vergelijk de voorstellen van professionele stukadoors.

Ik heb een stuc-opdracht

Kijk ook eens naar recente stuc-opdrachten die door anderen zijn geplaatst.

Meer over stucwerk