1. Home
  2. Soorten stucwerk
  3. Stuc als ondergrond

Stucen ter voorbereiding van behangen of tegelen

Sausklaar, behangklaar of tegelklaar heeft te maken met de vlakheid en gladheid van het stucwerk. Voor behangklaar en tegelklaar stucwerk is het niet nodig dat het stucwerk helemaal glad is. Dat scheelt tijd en dus kosten. Voorbereidend stucwerk is daarom vaak wat goedkoper dan sausklaar stucwerk.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar is het meest gladde en strakke stucwerk. De gipslaag is hierna klaar om te "sauzen" (schilderen).

Behangklaar stucwerk

Behangklaar is weer wat minder glad dan sausklaar, de ondergrond is goed genoeg om behang, spachtelputz of een andere afwerking te plaatsen. Behangklaar stucwerk voelt meestal niet echt glad aan en is vaak ook niet recht of zuiver. Behangklaar stucwerk wordt ook vaak gekozen als afwerking voor een zolder of een schuur: functionele ruimtes, waar de uitstraling er minder toe doet.

Tegelklaar stucwerk

Tegelklaar stucwerk betekent een vlakke wand, die niet glad is afgewerkt, maar vooral goed recht is. Juist bij tegelwerk is het belangrijk dat de muur goed recht en vlak is om een mooi eindresultaat te krijgen. Met name wanneer je kiest voor grote tegels. Denk bijvoorbeeld aan een scheve muur waar je duidelijk ziet dat de tegels uitsteken. Dit kan worden voorkomen door de wand tegelklaar te stucen.

Moet er iets gestuct worden?

Plaats gratis en vrijblijvend je opdracht en vergelijk de voorstellen van professionele stukadoors.

Ik heb een stuc-opdracht

Kijk ook eens naar recente stuc-opdrachten die door anderen zijn geplaatst.

Soorten stucwerk

Lees meer over de verschillende soorten stucwerk

Meer over stucwerk