1. Home
  2. Soorten stucwerk
  3. Glad stucwerk

Glad stucwerk

Wanneer je kiest voor glad stucwerk, dan worden er strakke en gladde wanden opgeleverd. Dit vereist veel kunde van een stukadoor. Natuurlijk kun je ook sierlijsten aan laten brengen in het strakke stucwerk. Bespreek met je stukadoor de mogelijkheden. Zie onderstaand mogelijke stucvarianten.

Glad stucwerk in de keukenfoto Broer Beekmans

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk op wandenfoto review op Werkspot

Sausklaar stucwerk is het glad maken van de muren. Bij een ongelijke ondergrond is veel pleister nodig; dit heet raapwerk (7 millimeter tot 3 centimeter dik cementgebonden). Bij een dunne laag pleister (1 tot 6 millimeter) spreken we van pleisterwerk. Muren zijn zonder verdere afwerking geschikt om geschilderd te worden. Het nadeel van sausklaar stucwerk is dat het kwetsbaar is. Ook beschadigt het verfwerk relatief snel. Glad gestucte muren geven een moderne look aan je ruimte, omdat sausklaar stucwerk spatzuiver, kaarsrecht en zeer glad is.

Leemstuc

Gekleurde leemstuc in een huis in Frankrijk: Romeins oker gemengd met Delphi wit.foto tierrafino.nl

Leem is een natuurlijk product, waardoor het de ruimte een hele warme uitstraling geeft. Leemstuc is een duurzaam en ecologisch product. Het geeft je woning een prettig woonklimaat, doordat de luchtvochtigheid mede door de leemstuc wordt gereguleerd. In de zomer blijft je huis koeler en in de winter lekker warm. Ook heeft leem een geluiddempende werking. Kortom, niet alleen een mooie wandafwerking maar ook een verstandige keuze.

Betonlook (Béton Ciré)

Betonlook in doucheruimtefoto betoncire.nl

Béton Ciré geeft je muur een beton-look. Dit kun je bijvoorbeeld heel goed laten aanbrengen in je keuken of badkamer. Béton Ciré is op cementbasis en daarom ook zeer geschikt voor natte ruimtes. Hierdoor kun je er voor kiezen helemaal geen tegels te gebruiken in je badkamer. Chique en helemaal volgens de laatste woontrends.

Pandomo wandafwerking

Pandomo trendy wandafwerking op muurfoto specialstucco.nl

Deze behandelwijze geeft een moderne en industriƫle look aan een ruimte. Het wordt vaak in keukens, badkamers en toiletten gebruikt. Door deze oliebehandeling is de muur water- en vuilafstotend en makkelijk schoon te houden. Je kunt Pandomo stucwerk in veel kleuren aanbrengen.

Moet er iets gestuct worden?

Plaats gratis en vrijblijvend je opdracht en vergelijk de voorstellen van professionele stukadoors.

Ik heb een stuc-opdracht

Kijk ook eens naar recente stuc-opdrachten die door anderen zijn geplaatst.

Soorten stucwerk

Lees meer over de verschillende soorten stucwerk

Meer over stucwerk