Bekijk alle vakmensen

Zonnepanelen Vogelvrij

Beoordeling: 4.8 van 54.851 review
Bekijk reviews
Gevestigd in Eindhoven
Kom in contact

Goed om te weten

 • Geverifieërd door Werkspot
 • Biedt garantie
 • Ingeschreven bij Kamer van Koophandel

Beroepen

 • Installatiebedrijf
 • Dakspecialist

Bedrijfsomschrijving

KvK nummer - 74641611

Vogels onder de zonnepanelen? Uw partner in verkoop en installatie van vogelwering voor zonnepanelen. Wilt u vogels weren onder uw zonnepanelen dan zijn wij de oplossing voor uw probleem. - Nadelen van vogels onder uw zonnepanelen? 1. Vogels kunnen voor veel geluidsoverlast zorgen, zeker wanneer er weinig ruimte is onder de zonnepanelen. 2. Doordat nestmateriaal zich ophoopt onder de panelen wordt de ventilatie belemmert. Als een zonnepaneel niet goed kan ventileren gaat dit ten koste van het rendement. Tevens zorgt het nestmateriaal ook voor verstopping van de dakgoot. 3. Als vogels onder uw zonnepanelen kunnen nestelen zullen ze er ook vaker op zitten. Vuil en ontlasting die de vogels achterlaten op uw panelen gaat ten koste van de opbrengst. Tevens dient u de zonnepanelen dan ook vaker te wassen. 4. Op een warme dag kan de temperatuur onder een zonnepaneel flink oplopen. Met droog nestmateriaal is dit brandgevaarlijk. Waarom Vogelwering? Borstels belemmeren de natuurlijke functie van de dakpannen (afwateren) niet. Daarnaast laten ze nog steeds lucht door om te ventileren. Ventileren is van groot belang voor zonnepanelen. Want hoe warmer de panelen worden, des te lager het rendement. Vogelnesten bevatten verrassend grote hoeveelheden nestmateriaal. Al na enkele maanden kan er al een flinke ophoping aan rommel onder uw panelen liggen. Dit bemoeilijkt de natuurlijke ventilatie aanzienlijk. Hierdoor kunt u uw opbrengst flink zien afnemen. Daarnaast vallen takken, bladeren en mos in uw dakgoot waardoor deze verstopt raakt. Borstels rondom uw zonnepanelen voorkomen vogelnesten tot wel 80%.

Portfolio

Reviews (1)

 • Installatie van 24 panelen geplaatst waarvan 6 op een plat dak en 18 panelen op het schuine dak. Daarnaast is er vogelwering rondom het systeem aangebracht zodat er geen vogels onder de panelen kunnen gaan nesten.
  raadt vakman aan
  Ik ben zeer tevreden over de installatie. Alles is netjes zoals afgesproken verlopen. Nette mannen met verstand van zaken! De offerte wa…
  Lees meer