Calculation plan: 1 m²; Draagmuur

Opdrachtnummer:
4460760
Type klus:
Constructieberekeningen
Type berekening:
Draagmuur
Oppervlakte in m²:
1
Leeftijd woning:
20 jaar of ouder
Soort constructie:
Betonnen constructie
Uitvoer datum:
Binnen een paar maanden

Aanvullende informatie:

Gewenste samenwerking:
Tussen 17 en 22 januari willen wij graag één of twee kleine overblijfsels van een draagmuur bij de keuken (zie foto) laten verwijderen om meer ruimte voor de nieuwe keuken te creëren. Wij plannen graag nu al een samenwerking in, om op basis van deze info de nieuwe keuken te kunnen bestellen.

Meer achtergrondinformatie:
Eerder is door een vakman de draagmuur grotendeels weggehaald. Hij heeft een draagbalk in het plafond verwerkt en het plafond van de keuken verlaagt. Hier zijn geen bouwtekeningen meer van, de vakman is inmiddels overleden.

Wanneer mogelijk willen wij in ieder geval het uitstekende stukje muur bij de achtergevel weg laten halen (Blauwe omlijning op foto), maar indien het niet al te veel extra werk/balk met zich meebrengt het liefst ook het uitstekende stukje aan de overkant (groene omlijning op foto).

7 bijlagen

De klus is uitgevoerd door Bouwbureau Brok

Bekijk profiel

Review van Lois van den Broek

21-11-2021

Bouwbureau Brok heeft voor ons op de korte termijn én kundig een constructieve berekening voor het doorbreken van een draagmuur gemaakt. Hij heeft al onze vragen vlot, vriendelijk en volledig beantwoord!

Gerelateerde vakmannen