Elektriciteit naar tuinhuisje, beoordelen groepenindeling

Opdrachtnummer:
4419686
Type klus:
Groepenkast installeren of uitbreiden
Type klus:
Electricteit naar tuinhuisje, huidige groepen beoordelen
Huidig aantal groepen:
8
Gewenst aantal groepen:
8
Uitvoer datum:
In overleg

Aanvullende informatie:

We willen elektriciteit vanuit onze woning doorleggen naar ons tuinhuisje; een grondkabel is al aanwezig.

Aan de buitenmuur van onze woning zit een dubbel spatwaterdicht stopcontact. Deze is echter opgenomen in een groep waarin ook onze vaatwasser en qooker zitten. Omdat we in het tuinhuisje een elektrische radiator willen plaatsen, wordt dat teveel vermogen voor één groep.

In onze stoppenkast zijn twee groepen van de acht ongebruikt.

Wat we voor ogen hebben is één van de volgende opties:

1. Het tuinhuisje in zijn geheel een aparte groep geven, door de buitenstopcontacten uit de huidige groep te halen en te verplaatsen naar een lege groep, en de buitenstopcontacten als aansluitpunt te laten dienen voor het tuinhuisje.

2. De vaatwasser/qooker naar een lege groep verplaatsen, waardoor er vermogen vrijkomt in de groep waarin de buitenstopcontacten zitten.

3. Een geheel nieuwe kabel leggen vanuit een ongebruikte groep in de stoppenkast, door de kruipruimte naar een buitenmuur, om daar het aansluitpunt te maken.

Bespreekbaar binnen dezelfde offerte is ook het daadwerkelijk aanleggen van stopcontacten en licht-aansluitpunten in het tuinhuis zelf.

Voorkeur heeft het bovendien om de stroomvoorziening naar het tuinhuis met een schakelaar te kunnen uitschakelen.

De klus is uitgevoerd door JDJ Elektrotechniek

Bekijk profiel

Review van Anoniem

03-11-2021

Om elektriciteit in ons tuinhuis aan te leggen is een extra elektragroep toegevoegd, bedrading door de kruipruimte naar de buitenmuur gelegd, en daar een aansluiting gemaakt met de bedrading richting het tuinhuis.

Jerremy en zijn compagnon hebben echt vakwerk geleverd, 100% naar tevredenheid. Vooraf wordt met je doorgenomen wat er gaat gebeuren, achteraf wordt precies verteld hoe de klus is verlopen, de kosteninschatting is accuraat, en er kon snel gestart worden. Bovendien ga je een vriendelijkere elektricien echt niet vinden.

Niet alleen het aanbrengen van de extra elektragroep, maar ook het ondergronds leggen van kabels, het naar binnen leggen van een UTP-kabel of zelfs het op maat zagen van een tegel wordt gewoon als onderdeel van de klus meegepakt.

Werkelijk niets op aan te merken! Ik zou JDJ Elektrotechniek aan iedereen aanraden die een vakman nodig heeft.

Gerelateerde vakmannen