Groepenkast installeren of vervangen: Groepenkast installeren of ve...

Opdrachtnummer:
4409994
Type klus:
Groepenkast installeren of uitbreiden
Type klus:
Groepenkast installeren of vervangen
Huidig aantal groepen:
0
Gewenst aantal groepen:
0

Aanvullende informatie:

Wij zijn in overweging om een Elektrische auto aan te schaffen.

Hiervoor willen wij graag een eigen laadpaal (wandbox) hebben welke wij bij onze oprit kunnen plaatsen voor het opladen van de auto.

Nu heb ik hier over twee vragen.
1. installatie / Leveren jullie laadpalen (met/zonder Abonnement)
2. Kunnen jullie mijn meterkast uitbreiden (zoals ik hieronder zal beschrijven) Waarbij we wat werk verdelen zodat ik mijn kosten in de hand kan houden
De huidige meterkast zit vol (en ik heb zelfs 1 groep teveel op één aardlekschakelaar.
Voor het laden van de elektrische auto heb ik een 3-fase aansluiting nodig waarbij ik dus de voorbereidingen wil treffen om de netbeheerder te laten langskomen om 3 Fase te gaan leveren.
Zoals u op de foto kunt zien is er op dit moment rechts, naast de groepenkast een aantal leidingen aanwezig waardoor ik niet gelijk een extra kast kan plaatsen.
Toch kunnen deze leidingen omgelegd worden zodat ik hier wel ruimte kan maken om er alsnog een kast naast te plaatsen.

Ik had zelf het volgende in gedachten.
Ik zorg er voor dat VOOR de installatie door uw bedrijf er een extra kast hangt waarin we wat zaken kunnen plaatsen vanuit Kast 1. (Zodat er weer een juiste verdeling is van groepen over de aardlek)
Ik zorg er ook voor dat de door u opgegeven meterkast componenten aanwezig zijn / of dat jullie deze een schappelijke prijs aanleveren. (er zijn nog al wat online shops die de zelfde componenten aan bieden)
Het daadwerkelijke aansluiten (dus verwijderen van de 1 fase hoofdschakelaar en het verplaatsen van een aantal groepen naar de tweede kast, het plaatsen van de 3-fase hoofdschakelaar en het aansluiten van de groepen volgens de geldende normen) voeren jullie uit.
Ik heb geen 6mm2 aansluit kabels en jullie hebben dar de materialen wel voor.
Ik zorg er voor dat de door jullie geadviseerde kabel, van de meterkast buiten bij de gevel komt zodat jullie deze kunnen aansluiten aan de meterkast en wallbox (laadpaal) zijde.
Ik ben ook in het bezit van zonnepanelen (1fase?) en je ziet een teller in mijn huidige meterkast zitten welke de informatie doorgeeftaan een kastje (Cemm) waarbij ik mijn verbruik van Gas, Water, Electra en de opbrengst van de zonnepanelen kan zien)
Ik zou in de nieuwe kast dan ook het volgende apparaat willen plaatsen die ook het verbruik van de laadpaal zal meten en doorgeven aan de Cemm. BV https://webshop.cedel.nl/Eastron-SDM630-3-Fase-kWh-meter-Modbus.

Vervolgens sluit ik zelf de groepen weer aan van de verlegde leidingen.

Indien jullie mee kunnen werken aan bovenstaande (of misschien wel zeggen wij bieden twee offertes aan, 1 voor het volledige werk en 2 voor het DEEL werk (wat jullie doen / wat ik doe) wat we nader afstemmen)

1 bijlage

De klus is uitgevoerd door De Boer Elektrotechniek

Bekijk profiel

Review van Alex Voermans

22-10-2021

Een vakman die super werk levert en het ook netjes achter laat.
Tekst veld is te klein dus voor een uitgebreide toelichting, zie foto's
Tevens foto's van de VOOR en NA situatie

9 bijlagen

Gerelateerde vakmannen