Verzakt terras (35m2) herstellen en hemelwaterafvoer verbeteren

Opdrachtnummer:
4125188
Type klus:
Bestrating aanleggen
Soort werkzaamheden:
Vervangen, Grond opnieuw egaliseren en aantrillen, daarnaast hemelwaterafvoer verbeteren, wellicht door plaatsing grindput
Geschatte oppervlakte (m²):
35
Locatie van bestrating:
Tuin of Patio
Toegang tot gebied waar bestrating moet komen:
Via het tuinhek / poort
Soort materiaal:
Klinkers, Grind, Tegels, In overleg
Uitvoer datum:
In overleg
Voorkeur van opdrachtgever i.v.m. COVID-19:
Beschikbaar voor afspraken - met inachtneming van gezondheidsvoorschriften
Huidige oppervlak:
Stenen of grind

Aanvullende informatie:

Er is sprake van verzakking van het terras door incorrecte hemelwaterafvoer. Om dit op te lossen dient de huidige bestrating (tegels en eventueel klinkers) eerst verwijderd te worden, het onderliggende zand correct opgehoogd worden (met juiste hellingshoek in acht genomen), en vervolgens moet de bestrating uiteraard weer netjes teruggeplaatst te worden. Daarnaast dient de hemelwaterafvoer verbeterd te worden, eventueel door plaatsing van (een) grindput(ten) bij 1 of beide regenpijpen. Dit alles ter voorbereiding van het plaatsen van een veranda.

4 bijlagen

De klus is uitgevoerd door Elbrink Groen Hoveniers & Bosbouw

Bekijk profiel

Review van Gerjan Stokkink

15-10-2021

De firma Elbrink heeft bij ons het straatwerk opnieuw ingelegd. Dit is netjes gebeurd, al wiebelen sommige tegels nu wel. Dit zou zich na verloop van tijd zelf moeten oplossen. Daarnaast is er een infilitratiebak geplaatst, en zijn daarna zowel de schuur, de overkapping, als het dak van het huis erop gekoppeld, inclusief overstort. Er waren in het begin wat probleempjes met verzakkingen, maar volgens de firma Elbrink werd dit veroorzaakt door het inspoelen van zand, en is dit normaal. Er was ook een buis losgeschoten, wat ook een verzakking veroorzaakte, maar dit is kosteloos opgelost door de firma Elbrink. Al met al lijkt het infiltratiesysteem nu goed te functioneren zonder problemen, alhoewel dat natuurlijk pas over langere tijd goed te beoordelen is.

Al met al zijn we tevreden over het geleverde werk, al kan de communicatie beter. Zo kwamen ze niet opdagen op een afgesproken tijdstip, maar pas later in de week. Het was fijn geweest om dit van te voren te horen.

Reactie van Elbrink Groen Hoveniers & Bosbouw:

30-10-2021

Beste Gerjan, zoals aan geven het wiebelen van de net gelegde tegels, moeten even goed worden ingeveegd zodat deze vanzelf goed vast komen te liggen. Ook niet elke punt van de tegels gaan staan of ze gaan wiebelen helpt ook. Natuurlijk als er iets los schiet of net niet helemaal klopt herstellen we dat kosteloos dat hoort bij vakwerk en waar gewerkt word kan soms iets mis gaan maar lossen dat dan graag op. Onze mondelingen communicatie hadden we beter meteen per mail moeten bevestigen zodat we gelijk datums in de agenda verkregen, mooie les voor ons en voorkomt verwachtingen.

1 bijlage