Raamkozijnen repareren: 5 ramen; Glaslatten

Opdrachtnummer:
4078522
Type klus:
Raamkozijnen repareren
Gedeelte van het raam:
Glaslatten
Aantal te repareren ramen:
5
Materiaalsoort kozijnen:
Hout
Uitvoer datum:
Binnen een paar maanden

Aanvullende informatie:

10 jaar geleden hebben we het enkel glas in de kozijnen laten vervangen door HR++ glas, hierbij heeft de glaszetter helaas slechte liggende glaslatten gebruikt. In het hout zitten scheurtjes, verder zijn de kozijnen op het zuidwesten en zuidoosten. Er treden hierdoor forse temperatuurverschillen en daardoor werkt het hout van deze latten erg. Hierdoor hielp het niet om de scheurtjes op te vullen met opvulmiddel, aangezien dit er weer uitgewerkt werd.

Vorig jaar heb ik op advies van profs XL alle verf van deze glaslatten verwijderd en de glaslatten daarna voorzien van Sigma schakelverf met de bedoeling deze na een jaar af te lakken. Hiermee zou ik ook de scheurtjes kunnen opvullen, maar daar bleef de verf niet in zitten. Graag zou ik uw hulp vragen bij dit probleem. Mogelijk heeft u nog een oplossing om dit probleem aan te pakken. Anders zou ik graag nieuwe liggende glaslatten laten plaatsen die voorzien zijn van grondverf. Aan de binnenzijde van 1 raam is op een plek een beetje houtrot (zie foto), graag zou ik dit ook door u willen laten aanpakken. Verder is er aan de onderzijde van 3 staande glaslatten een beetje houtrot, dit zou ik ook door u willen laten aanpakken of eventueel laten vervangen door nieuwe glaslatten (3x1.80cm)

Het betreft 4 ramen op de zolder, waarbij u op de tweede etage staat, dus geen ladder nodig (3x96cm breed en 1x76cm breed), en 1 raam op de benedenverdieping (1.85 cm breed). Graag zou ik van een een indicatie van de kosten willen ontvangen.

2 bijlagen

De klus is uitgevoerd door VanValenOnderhoud

Bekijk profiel

Review van Tiny Cox

28-03-2021

Betrouwbare en kundige vakman. Hij was zeer goed voorbereid voor het bekijken van de klus. Hij kwam met langs met het voorstel om Ventistone te gebruiken om ons probleem met slechte kwaliteit glaslatten op te lossen. Hij kwam snel met een nette offerte. De klus zelf heeft hij netjes en conform de afspraken uitgevoerd. Een beschadigde rechtop staande glaslat hoefde toch niet vervangen te worden, omdat deze ingekort moest worden voor de nieuwe liggende glaslat en de beschadiging hiermee verwijderd werd. Hiervoor heeft hij de factuur aangepast.

Gerelateerde vakmannen