zinken dakgoot jaren 30 woning vervangen + plaatsen marterwerend gaas

Opdrachtnummer:
2698409
Type klus:
Dakgoten en/of regenpijp plaatsen of vervangen
Soort werkzaamheden:
Vervangen
Lengte in m:
6
Uitvoer datum:
In overleg

Gedetailleerde omschrijving:

We wonen in een fijne jaren '30 woning in Zutphen, een hoekwoning compleet met de karakteristieke brede dakgoten. Ik ben niet thuis in de terminologie, maar het zijn waarschijnlijk 'bakgoten'. De dakgoten zijn momenteel niet lek, de vorige bewoonster heeft ze laten repareren met stroken dakleer. Dit lijkt me op de lange termijn geen goede oplossing en om problemen te voorkomen willen we graag de dakgoten laten vervangen. Daarnaast hebben we in mei en juni een nest steenmarters in de spouw gehad die via de dakgoot ergens de spouw inkomen. Hier zouden we graag maatregelen tegen treffen.

Waar zijn we naar op zoek?

We zouden graag een prijsindicatie ontvangen voor het vervangen van 2x6 meter dakgoot (voor en achter) met daarbij rekening houdend dat het vermoedelijk het beste is om een overlap met de buren te maken, dus zal er uiteindelijk iets meer dan 6 meter geplaatst moeten worden. De overstek waar de bakgoot in ligt is ca 50 cm breed, dus de dakgoot zal circa 45 tot 50 cm breed zijn, maar ik heb niet in de goten kunnen kijken.

We zouden tevens graag willen horen wat de mogelijkheden zijn om marters te weren. Ik begrijp dat het mogelijk is om roosters of gaas te plaatsen tussen de dakpannen en de dakgoot waardoor het voor de dieren onmogelijk wordt om nog onder de dakpannen te komen. Hier zouden we graag advies over ontvangen en een kosten indicatie krijgen.

Met de prijsopgave ga ik ook overleggen met de buren of zij mee willen doen met de renovatie van de dakgoot. Mogelijk wordt de klus dus groter, maar daar kan ik verder geen uitspraken over doen.

Binnen de klus zou ik graag ook gespecificeerd willen hebben wat de kosten zijn voor steigerwerk (of ander materieel dat wordt gebruikt voor het werken op hoogte), en waaraan eventueel steigerwerk zou moeten voldoen om te kijken of we dit ook zelf zouden kunnen voorzien. De dakgoot bevindt zich op 6 meter hoogte.

Foto omschrijving:
de eerste twee foto's zijn van de situatie voor. De derde foto is van de situatie achter. Bij ons huis zijn twee regenpijpaansluitingen (1 voor en 1 achter).

3 bijlagen

De klus is uitgevoerd door Installatiebedrijf MvL

Bekijk profiel

Review van Jos van Dalfsen

21-08-2018

We hebben Marcel van Leeuwen uitgekozen op basis van de goede reviews en zijn eerste prijsindicatie. Qua prijs zat hij in het midden en wekte een gedegen indruk. Hij is op gesprek geweest en gaf gelijk een deskundig en betrouwbaar gevoel. Hij heeft voor ons snel en efficiënt de dakgoten opgemeten en daarna offertes opgesteld voor normaal en extra dik zink. Uiteindelijk hebben we voor extra dik zink gekozen omdat dit simpelweg langer meegaat en de kosten van het materiaal wel stegen, maar verder niet. Daarnaast zijn er zinken dakgoten geplaatst en gaas om marters onder de dakpannen vandaan te houden.

Het maken van de verschillende afspraken ging erg snel, het opstellen van de offertes idemdito, bovendien waren hier duidelijk de verschillen aangegeven waardoor deze snel en duidelijk te lezen waren, ook erg prettig. De klus kon op korte termijn uitgevoerd worden en is uiteindelijk in twee dagen snel en efficiënt afgerond.

We zouden Marcel graag van harte aanraden op basis van zijn duidelijke en snelle communicatie (afspraken, offertes en rekeningen), de goede kwaliteit van het werk en de goede zelfstandigheid waarmee gewerkt wordt. We hadden, naast het zetten van een kop koffie, er geen omkijken naar.

En het gebruik van dit type steiger (zie foto) is gewoon briljant, geen gedoe in de voortuin, geen planten kapot, en allemaal erg snel.

1 bijlage

Gerelateerde vakmannen