GROOT ONDERHOUD

Opdrachtnummer:
2628559
Type klus:
Dak, dakgoot of dakterras reparatie/onderhoud
Uitvoer datum:
In overleg

Gedetailleerde omschrijving:

Beste vakman,

Offerte aanvraag gaat om de opvolging van adviezen van het bouwkundig onderzoek dat in 2015 is gedaan en een aantal zaken dat daarnaast nog nodig is. Er is een document met foto's beschikbaar.

Voor de klus zullen verschillende disicplines nodig zijn, maar het liefst besteed ik het aan 1 partij uit die alles op een professionele manier kan uitvoeren.
Planning: augustus/september 2018 of zoveel eerder als mogelijk.

1.Lood en zinkwerk

Vervangen lood bij dorpel onder buitendeur 1e etage en zo nodig bijwerken houtrot indien aanwezig.

Vervangen zinken goot. Buren van 3c willen ook de goot vervangen.
Opvolgen bouwkundig advies. Betreft aankloppen lood en mogelijk vervangen van loketten aan zijkant van de dakkapel.

2.Dakkapel en dak

extra panlat aanbrengen bij onderste dakpannen zodat ze vrij komen van het onderliggende platte dak
Check de staat van de dakbedekking van de dakkapel, inclusief deel van Laanstraat 3c en check de staat van de vorstnokken en of ze nog goed vastzitten; waar nodig bijwerken/vastzetten.

3.Schoorstenen

De schoorsteen midden op het dak is in slechte staat (voegwerk uitgespoeld) en is voor de helft van de buren Laanstraat 3a (linkerzijde op de foto). De buren hebben enkel een lekkage verholpen aan de uiterst linkse kant en gaan niet verder met het renoveren .
Schoorsteen aan 3b zijde opnieuw voegen, desnoods met enige overlap naar 3a om in de toekomst lekkage te voorkomen (voorkant, zijkant, achterkant, bovenkant. Loodslabben en loketten aan deze schoorsteen aan de 3b zijde moeten ook vernieuwd worden.

Schoorsteen achterzijde
Deze schoorsteen is zeker aan de bovenkant slecht en heeft enkel nog nut voor de afvoer van de afzuigkappen van de keukens van Laanstraat 3b en 3c. Schoorsteen afbreken tot onder de dakrand/goot en afvoeren. Goot en gootombouw herstellen (zie ook zinkwerk punt 1) en dak herstellen en voorzien van 2 doorvoerpijpen met kapjes tbv afzuiging. Er zijn deels nog dakpannen aanwezig


4.Berging

Berging heeft houtworm.
Uitvoeren inspectie dakkonstructie , advies over (kosten van) reparatie dan wel vervanging kapconstructie (incl. isolatie).

Kozijn en deur van berging vervangen, incl hang en sluitwerk.. Prijsopgave in hout en kunststof. Dichte deur zonder ramen.

5.Achterdeur: dorpel vervangen met hardhout.


6.Leidingwerk

In de gasleiding vanaf de gasmeter onder de trap via de keuken naar de cv in de berging (ca 10 meter) is drukverlies geconstateerd. Dat viel nog net binnen de toleranties.
Deze minieme lekkage konden de cv installateurs destijds niet vinden. Kan mogelijk te maken hebben met verouderd dichtingsmateriaal bij fittingen. Lekkage moet opgespoord worden en worden verholpen.

In de slaapkamer achter is een CV thermostaatkraan die een trilling in de cv buizen veroorzaakt als hij gedeeltelijk open staan. Repareren of nieuwe kraan installeren.

Ik zie graag een prijsindicatie tegemoet.

*

De klus is uitgevoerd door Polly Moes dak en zinkwerken

Bekijk profiel

Review van Anoniem

01-05-2020

Polly leverde goed werk, maar het (tijdig) komen opdagen was een minpunt, moest je op blijven drukken.

Gerelateerde vakmannen