Dorpel van een erker repareren of vervangen.

Opdrachtnummer:
2399127
Type klus:
Raamkozijnen repareren
Uitvoer datum:
Met spoed

Gedetailleerde omschrijving:

De dorpel van een erker op de 1e verdieping is in slechte staat. Ik weet niet of deze nog gerepareerd kan worden of vervangen moet worden. Het is een appartement uit de jaren '30.

De klus is uitgevoerd door De Conciërge

Bekijk profiel

Review van Joyce jm.meijering@home.nl

07-08-2018

Mijn erker moest gerenoveerd worden. Het liefst had ik hiervoor een gespecialiseerde vakman gehad maar Marcel was de enige die reageerde en maakte wel een sympathieke en betrouwbare indruk, dus heb ik het maar gewaagd. Voor zover ik het kan beoordelen heeft hij het wel goed gedaan en voor een redelijke prijs.
Ik heb hem toen nog een lijst met klusjes gegeven waar hij naar zou kijken: een paar tegels in de douche waren gebarsten, er moest een nieuwe wastafelkraan (door mij gekocht) gemonteerd worden, er moesten drie plafonnières (ook door mij gekocht) worden opgehangen en er moest een drempel vernieuwd worden. Het duurde een tijd voor ik een mail kreeg:
“De diverse klussen zullen zeer waarschijnlijk voornamelijk +/- 2 dagen werk kosten.
Indien het werk aangenomen moet worden, zal de prijs al snel tussen de 400 en 650 euro liggen.
Wellicht is het verstandig dat ik de werkzaamheden op uur basis aanneem, zodat we de prijs lager kunnen krijgen.”

Dit viel me wel tegen en ik heb dus maar besloten het inderdaad op uur basis te doen en die gebarsten tegels (wat me de duurste klus leek) maar te laten.
Vrijdag 13 juli is Marcel er geweest van 10:00 tot 15:00 uur. Hij heeft die lampen opgehangen en de drempel gemaakt. Er bleek houtrot te zitten en er moest gekit worden; dat moest drogen, dus hij zou maandag nog even terugkomen om het te schilderen. Hij woont maar 2km. bij me vandaan, dus dat was niet zo’n punt. De kraan monteren durfde hij niet aan, het is een jaren ’30 huis met oude leidingen en hij was bang dat het mis zou gaan, maar hij wist wel een loodgieter.
Dus hij is die maandag teruggekomen. Uiteindelijk bleek dat die loodgieter geen tijd had maar hij heeft Marcel uitgelegd hoe het moest dus zou heeft hij het toch zelf gedaan; dat bleek een kwartiertje werk. (Wel geeft die kraan nu een raar fel dun straaltje, wat me niet de bedoeling lijkt, maar goed.) Verder heeft hij nog mijn verstopte gootsteen ontstopt. In totaal kom ik uit op hooguit nog eens twee uur werk.
Dat was dus in totaal 7 uur. Ik kreeg 2 facturen, 1 voor die drempel en 1 voor de rest, de ene 6% en de andere 21% BTW, geen verdere specificatie, samen voor €696,54. Ik heb het betaald maar wel een mail gestuurd om te protesteren. Als 2 dagen werk geschat wordt op €400-€650, hoe kan 1 dag werk dan bijna €700,- worden? Ik kreeg geen reactie. Na een week heb ik gemaild dat ik mijn ervaringen aan Werkspot zou doorgeven, toen kreeg ik wel direct antwoord: een verhandeling over het verschil tussen aangenomen werk en werken op uur basis, en dat ik moest betalen voor tegenslagen. Op mijn antwoord dat het werk toch juist enorm was meegevallen reageerde hij weer niet.
Marcel weet dat ik geen hoog inkomen heb. Iemand doet of hij je beste vriend is, vertelt over zijn kinderen en laat foto’s van zijn huis zien en dan krijg je dit. Ik word daar depressief van.

Gerelateerde vakmannen