Betegelen en plaatsen sanitair badkamer en toiletruimte

Opdrachtnummer:
2175973
Type klus:
Wand- of vloertegels zetten
Materiaal ondergrond:
beton met bovenop leidingen (nieuwbouw)
Tegelafmeting in centimers:
25x50 (muur) en 30x120 (vloer)
Geschatte te betegelen m²:
40
Soort tegel:
Keramisch
Oude tegels verwijderen?:
Nee
Nieuwe tegels al aangeschaft?:
Ja
Uitvoer datum:
In overleg

Gedetailleerde omschrijving:

Goededag beste mensen,

Ik heb een nieuwbouw woning gekocht en deze zonder afgewerkte badkamer en toiletruimte laten opleveren. De badkamer (boven) en de toiletruimte (beneden) moeten nog worden betegeld en ingericht. Beide ruimtes zijn dus nog kaal. Het leidingwerk zit al wel in de muur, beide vloeren moeten nog wel worden afgesmeerd. Ik heb foto's van beide ruimtes als bijlage toegevoegd, evenals de bouwtekening van beide ruimtes met afmetingen.

Ik woon al in het huis, vandaar dat ik het toilet beneden voorlopig heb geïnstalleerd (niet op foto). Dat toilet moet voor het tegelen eerst weer worden weggehaald en daarna opnieuw geïnstalleerd, douchen kan ik vooralsnog elders.

Tegels voor vloer en muur en bijbehorend sanitair heb ik al wel aangeschaft bij de Tegel Outlet in Tienray (Ik heb ter overzicht van wat ik heb de bestellijst als bijlage bijgevoegd).

De badkamer.
De indeling van de bouwtekening v.w.b. douche en toilet wil ik aanhouden (zie bijlage), omdat voor die indeling het leidingwerk al is gerealiseerd en die indeling verder prima is. Er is ook leidingwerk aangelegd voor de aansluiting voor een bad, maar daar vond ik de ruimte te klein voor (dus dat mg achter de tegels worden weggewerkt). De verwarming is reeds aanwezig, wellicht wil ik deze laten vervangen door een designvariant (nog niet aangeschaft). Een wastafel/badkamermeubel heb ik ook nog niet aangeschaft, het leidingwerk voor de wastafel ligt er wel. Voor de vloer heb ik elektrische vloerverwarming. Bij de Tegel Outlet hebben ze me voor 3 m2 meter meegegeven. Ik weet eerlijk niet meer waarom niet voor de hele ruimte, maar in mijn herinnering was daar een plausibele verklaring voor. De douche wordt een inloopdouche met een brede wand (120 cm), afvoer easydrain. Een doucheset staat niet in de lijst van de Tegel Outlet, maar heb ik inmiddels wel aangeschaft.
Het toilet in de badkamer is een inbouwtoilet. Voor de omkasting denk ik dat het mooi zou zijn om die ongeveer een meter breed te maken (twee tegelbreedtes).
Voor de vloer heb ik tegels van keramisch hout, ik heb een voorbeeldfoto voor de vloer toegevoegd hoe deze tegels er uit zien, deze dus graag met verspringing leggen. Voor de wanden heb ik tegels met 'kleurverloop' voor de onderste meter, voor daarboven zijn de tegels wit (zie voorbeeldfoto muur). Wat ik in elk geval nog niet heb is een dorpel voor bij de deur en hoekstukken voor bij het raam en het toiletreservoir. Mij werd geadviseerd dat met de vakman af te stemmen daar zij vaak met eigen materiaal daarvoor zouden werken. Ik wil in elk geval geen kunststof randen, ik dacht zelf aan mat rvs of wit keramisch. Tips zijn altijd welkom.
Tegels vloer en muur afgerond 32 m2.

Het toilet beneden.
Hier dezelfde tegels voor vloer en wanden. Voor de wanden ben ik uitgegaan van een hoogte tot 150 cm van de vloer. Het toilet heb ik vast geïnstalleerd (zonder omkasting). Kan ik vast vooruit, douchen kan ik elders. Wellicht is het nodig om het toilet iets te verplaatsen om goed met de tegels uit te komen. Dat laat ik dan aan u als vakman over. Wastafeltje en kraan voor op het toilet heb ik. Ook hier moet overigens nog een dorpel bij de deur komen. Ik hoor graag wat u aanbeveelt.
Tegels vloer en muur afgerond 8 m2.

Lijm, specie en andere materialen ga ik uiteraard niet vooraf in huis halen. Ik ga er van uit dat eenieder het liefst met zijn eigen materiaal werkt, maar heb er ook geen probleem mee om dat zelf te halen.

Ik heb geen haast, maar was niet van plan nog een half jaar hiermee te wachten, zodoende hoor ik ook graag op welke termijn u beschikbaar zou kunnen zijn. Mijn agenda is flexibel. Ik heb overigens liever goed werk, dan haastwerk.

Naast deze uitvraag op Werkspot heb ik ook enkele tegelzetters aangeschreven die de Tegel Outlet mij heeft aanbevolen. Ik neem zodoende 1 tot 2 weken de tijd om reacties te verzamelen.

Voor de beschrijving van de foto's die ik als bijlage heb toegevoegd verwijs ik met het begrip voorzijde naar de voorzijde van de woning, achterzijde achter dus, links en rechts dito.

Heeft u meer informatie nodig? Geen probleem, kan ik waar mogelijk toesturen. Wanneer u vooraf langs wilt komen voor een gesprek, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Zijn verhaal, foto's en tekening te beperkt om tot een exacte offerte te komen. Een enigszins ruwe offerte is zodoende geen probleem.

15 bijlagen

De klus is uitgevoerd door TotaalBouw Noordhoek

Bekijk profiel

Review van Christian de Wit

17-06-2017

Mike levert goed werk, is betrouwbaar, flexibel, vrolijk (zingt tijdens het werk) en denkt goed mee. Een paar vrienden hebben al om zijn telefoonnummer gevraagd op basis van zijn werk. Een vakman dus.
Tip: begin met koffie, dan komt alles goed (haha)

Gerelateerde vakmannen