Zolderkamer maken ongeveer 2.8m x 3.8m

Opdrachtnummer:
1180432
Type klus:
Binnenwand plaatsen
Uitvoer datum:
In overleg

Gedetailleerde omschrijving:

De zolderverdieping van onze rijtjeswoning meet 5,180m (breedte huis, lengte zolder) bij 5,279m (knieschot tot knieschot) en is nu 1 grote rommelzolder waar ook de wasmachine staat.

Het doel is om hier een kamer te bouwen die ongeveer de afmetingen van de kamer eronder heeft zodat er van zijwand van de kamer tot knieschot ook nog wat bergruimte over blijft.

De kamer moet dus ongeveer 2.8m diep en 3,8m breed worden.

Ik heb deze advertentie bij timmerwerken geplaatst (gipswanden) maar als dit bouwtechnisch kan zou ik ook gasbeton/ytong willen overwegen. Natuurlijk bestaan de zijwanden van de zolder uit schuin dak dat prefab is en, als ik het goed begrijp, rust op balken waar de knieschotten beginnen dus ik kan me voorstellen dat de wand deels zelf dragend moet zijn. Ik laat mij hierin dus graag adviseren.

Maar aangezien dit ook een orienterende advertentie is wil ik voor het gemak uit gaan van gips of eventueel faay.

Dus samenvattend:
* Kamer 2,8m diep (breedterichting van het huis, diepterichting van de zolder vanaf de trap gezien)
* 3,8m lang/breed. Deze wand zal dus deels schuin toe lopen vanwege het schuine dak.
* Deur met bovenlicht in de wand van 3,8m
* Plafond met lichtpunt, schakelaar bij de deur
* Plafond sterk genoeg om bovenop eventueel te gebruiken als kleine vliering.

Te offreren prijs mag een richtprijs zijn nav. bovenstaande aandachtspunten, exacte offerte graag na bezichtiging van de 'patient'.

De klus is uitgevoerd door Tak & Delning

Bekijk profiel

Review van Eymert Versteegt

15-09-2013

Op de zolderverdieping, die 1 grote ruimte was, wilden wij graag een extra kamer creëren met daarop nog een kleine bergvliering. De kamer moest niet de volledige breedte van de zolder beslaan; er moest tussen de zijkant van de kamer en de bergruimte achter het knieschot ook nog wat ruimte blijven voor het opbergen van spullen. Ook wilden we graag nog dat er een 'lichtverbinding' zou bestaan tussen de zolderkamer en de bergzolder/overloop. Ook hadden we nog de woningscheidende betonnen muur die een deel van de kamer beslaat, en ook in het trapgat naar zolder, die nog gestuct moesten worden.

Van de vakmensen die wij op bezoek hebben gehad kwam Marcel het meest zeker van zijn zaak op ons over, ook qua adviezen die hij geeft en qua mee denken. Je kan duidelijk zien dat hij weet waar hij mee bezig is en weet de basisvraag ("Een zolderkamer maken") te combineren met specifieke wensen. Zo heeft hij aangeraden om voor de 'lichtverbinding' gebruik te maken van een "zijlicht" (smal raam naast de deur, zoals je bij kantoren ook vaak ziet). Zo profiteert de kamer nog steeds van het licht dat door het dakraam op de bergzolder/overloop naar binnen komt en andersom profiteert de bergzolder/overloop van het licht dat door het dakraam in de kamer naar binnen komt.

Marcel is, nadat wij hem de opdracht hebben gegund, binnen ongeveer een maand op een maandag bij ons begonnen. Hij stuurde tijdens het weekend ervoor nog een herinnerings-SMS en stond maandag om 8:00 op de stoep. Dit ging de hele week zo. Op donderdag stond om 7:00 de stucadoor met wie hij samen werkt op de stoep om de betonnen muur in de kamer en het trapgat te stuccen.

Zowel Marcel als ook de stucadoor hebben echt vakwerk geleverd en bovendien ook snel! Aan het eind van donderdag was de zolderkamer zo goed als af! Omdat wij op vrijdag allebei weg zouden zijn en omdat het contact met hem de hele week zo plezierig verlopen is hebben wij hem onze huissleutels mee gegeven zodat hij op vrijdag toch de klus nog af kon maken en de laatste zaken kon afwerken. Als service heeft hij, zonder hier extra voor te rekenen, ook nog een sparing/gat in de verdiepingsvloer (vanuit de bouw aangebracht voor een evt. rookkanaal voor een open haard) voor ons gedicht! Zaterdag is hij nog terug gekomen om het eindresultaat aan ons op te leveren en de laatste hand te leggen aan de dichting van het gat.

Lang verhaal kort: Marcel is een echte vakman van wie je op aan kan en op wie je kan vertrouwen! Hij heeft ons geheel ontzorgd en het eindresultaat is een mooie, saus/behangklaar afgewerkte, zolderkamer met een zijlicht naast de deur, elektra, plafond en op de kamer nog een bergvliering (met ook een lichtpunt!). En dat geheel volgens de afgesproken prijs, zelfs met het extra klusje erbij!

Marcel, hartelijk bedankt hiervoor! Als we in de toekomst nog eens een dergelijke klus hebben zullen we niet aarzelen om contact met je op te nemen!

Vergelijkbare opdrachten

Gerelateerde vakmannen