Behangen: vind de juiste behanger via Werkspot

Het lijkt zo gedaan. Waarom zou je behangen dan uitbesteden? Behangen vereist een oplettend oog.

Waarom zou je Werkspot moeten gebruiken?

Het maakt niet uit wat voor een klus je hebt, Werkspot maakt het eenvoudig om de juiste vakman te vinden.

 • De beste kluswebsite van Nederland
 • Bijna 2 miljoen tevreden klanten
 • Meer dan 230.000 onafhankelijke reviews
 • Meer dan 8.000 aangesloten vakmannen

Hoe werkt Werkspot?

Plaats je klus gratis en snel op Werkspot. Beschrijf je klus en selecteer eenvoudig meerdere, gekwalificeerde vakmannen om mee in gesprek te komen. Vergelijk vrijblijvend profielen en reviews en kies de meest geschikte vakman voor jouw klus.

 1. 1

  Plaats je klus

  Plaats je klus in een paar eenvoudige stappen en nodig interessante vakmannen uit om te reageren.

 2. 2

  Vakmannen reageren

  Geïnteresseerde vakmannen reageren meestal binnen 24 uur na het plaatsen van je klus.

 3. 3

  Selecteer en kom in gesprek

  Vergelijk profielen en voeg je favoriete vakmannen aan je selectie toe, om je klus te bespreken en een prijsopgave aan te vragen.

Behangen: waar moet je op letten?

Voor een klus als je huis behangen zijn diverse materialen nodig. Denk hierbij aan een plaktafel, behang, behanglijm, een trap, plamuurmesjes (breed en smal), een rolmaat, een schaar, een emmer, kwasten, een maatbeker, een behangnadenroller en meer. Wil je je muren behangen, dan zijn een aantal factoren belangrijk. Zorg ervoor dat de kamer zo leeg mogelijk is en dat de vloer en alle meubels zijn afgedekt. Meet de breedte van de te behangen wanden. Zijn de kamers 240 centimeter hoog? Dan heb je voor elke twee meter één rol behang nodig. De ondergrond is belangrijk. Het moet glad en schoon zijn om oneffenheden te voorkomen. Oud behang wat niet makkelijk loskomt zal moeten worden verwijderd met een stoomapparaat. Let ook op schroeven, spijkers, afdekplaten en haken. Gaatjes zullen moeten worden gevuld. Behang zal netjes moeten worden gesneden en de lijm zal evenredig moeten worden verdeeld. Het naadloos aansluiten van de repen behang vereist enige zorgvuldigheid.

Behangservice

Heb je weinig tijd om je muren in je woning netjes aan te pakken, maar ben je toe aan een frisse look? Wij adviseren een vakman of vakvrouw in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een duurzaam resultaat en zien je muren er weer uit als nieuw. Op Werkspot vind je tal van ervaren behangers in jouw regio.

Gemiddelde kosten behanger

De prijs van behangwerk ligt gemiddeld tussen de € 2,- en €10,- per m². Het uurtarief bedraagt ongeveer € 40,- per uur. Wij adviseren bij een groot behang oppervlakte vooraf een totaalprijs af te spreken met de behanger van je keuze, in plaats van een uurtarief. Heb je de staat van de muren goed bekeken? Als je wilt dat ze nog even mooi gestuct worden, raden we je aan hiermee rekening te houden in je budget. De staat van de ondergrond is namelijk van belang en draagt bij het eindresultaat. Meer uitgebreide informatie over behangen en de kosten van je behangservice vind je hier.

Werkspot is thuis in behangen

Plaats je klus op Werkspot en kom in gesprek met de juiste behanger voor je opdracht. Bekijk de profielen en lees de reviews. Zo kan je een weloverwogen keuze maken en snel aan de slag.