Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Laminaat laten leggen

Wat zijn de kosten voor het leggen van een laminaatvloer? Werkspot helpt je op weg met het berekenen van de kosten.

Waarom zou je Werkspot moeten gebruiken?

Het maakt niet uit wat voor een klus je hebt, Werkspot maakt het eenvoudig om de juiste vakman te vinden.

 • De beste kluswebsite van Nederland
 • Bijna 2 miljoen tevreden klanten
 • Meer dan 230.000 onafhankelijke reviews
 • Meer dan 8.000 aangesloten vakmannen

Hoe werkt Werkspot?

Plaats je klus gratis en snel op Werkspot. Beschrijf je klus en selecteer eenvoudig meerdere, gekwalificeerde vakmannen om mee in gesprek te komen. Vergelijk vrijblijvend profielen en reviews en kies de meest geschikte vakman voor jouw klus.

 1. 1

  Plaats je klus

  Plaats je klus in een paar eenvoudige stappen en nodig interessante vakmannen uit om te reageren.

 2. 2

  Vakmannen reageren

  Geïnteresseerde vakmannen reageren meestal binnen 24 uur na het plaatsen van je klus.

 3. 3

  Selecteer en kom in gesprek

  Vergelijk profielen en voeg je favoriete vakmannen aan je selectie toe, om je klus te bespreken en een prijsopgave aan te vragen.

Laminaat Specialisten via Werkspot

Op Werkspot vind je eenvoudig een goede vakman voor het leggen van je laminaat vloer. Maar hoe weet je of een vakman geschikt is? En wat zijn de gemiddelde kosten per m2? Wij leggen het je graag uit, zodat jij straks optimaal kunt genieten van je nieuwe vloer.

Wil je zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat? Besteed het laten leggen van laminaat dan uit aan een professionele vloerenlegger. Hierdoor ben je verzekerd van een vloer waar je nog jarenlang van kunt genieten en bespaar je jezelf een hoop stress. Het leggen van een vloer is namelijk geen makkelijke klus. Via Werkspot vind je vloerspecialisten met jarenlange ervaring die weten wat ze doen. Zo weet je zeker dat je een professional in huis haalt en ben je verzekerd van een perfecte afwerking van je nieuwe vloer.

Gemiddelde kosten voor laminaat leggen

De prijs voor het leggen van laminaat ligt tussen de €6 - €11. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type laminaat, de oppervlakte, de ondervloer, de afwerking van de vloer en de legwijze.

Kostenindicatie voor laminaat leggen:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor laminaat leggen:

Laminaat leggenGemiddelde kosten per m2
Laminaat leggen€6
Laminaat en ondervloer leggen€7
Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen€8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten leggen€10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten leggen€11
Laminaat diagonaal leggen€4 (meerprijs)

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vloerspecialisten rekenen voor het leggen van een laminaatvloer. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de installateur.

Hoe bepaal je de kosten voor laminaat leggen?

De kosten voor het leggen van laminaat zijn onder andere afhankelijk van het type laminaat, de oppervlakte, de ondervloer en de afwerking van de vloer. De meeste soorten laminaat hebben geen patroon dat niet doorloopt, maar er zijn soorten waarbij het patroon wel doorloopt. Omdat de verschillende planken op elkaar moeten aansluiten, is het leggen van dit laminaat veel arbeidsintensiever en moet je dus rekening houden met extra kosten.

Daarnaast is de huidige staat van je ondervloer ook van invloed. Is de ondervloer nog goed, dan kan er gewoon overheen worden gelegd. Maar wanneer de ondervloer ontbreekt of in een slechte staat is, kan het zijn dat deze ook gelegd of vervangen moet worden. Tot slot heeft de afwerking nog invloed op de prijs; kies je voor een traditionele plakplint of ga je voor speciale hoge plinten? Hoe luxer de afwerking, des te hoger de prijs.

Laminaat leggen

Wil je alleen het laminaat zelf laten leggen? Dan is dit uiteraard de goedkoopste methode. Je zult er dan wel voor moeten zorgen dat er al een ondervloer in je woning of kamer ligt. Als de ondervloer nog in goede staat is, kan er gewoon overheen worden gelegd. Wanneer deze ontbreekt of in slechte staat is, zul je tevens de ondervloer moeten leggen of vervangen.

Laminaat en ondervloer leggen

Ligt er nog geen ondervloer in je huis of is je huis toe aan een nieuwe ondervloer? Deze kun je in combinatie met het laminaat laten leggen. Wil je besparen? Dan kun je er ook voor kiezen om de ondervloer zelf te leggen en alleen het leggen van de vloer aan een vakman overlaten.

Ondervloer, laminaat en plakplinten leggen

Je vloer is natuurlijk niet af zonder plinten. De meest voordelige manier is het gebruik van traditionele plakplinten. Je kunt ervoor kiezen om deze zelf te plaatsen, maar een vakman heeft hier ervaring mee. Zo weet je zeker dat je plinten niet zomaar loslaten.

Ondervloer, laminaat en overzetplinten leggen

Wil je meteen de kabels langs de rand van de kamer wegwerken? Kies dan voor overzetplinten. Hiermee kan de vakman je kabels mooi wegwerken en ben je verzekerd van een verzorgd eindresultaat.

Ondervloer, laminaat en hoge mdf plinten leggen

Wil je je vloer luxe laten afwerken langs de randen met hoge mdf plinten? Dan kun je deze het beste samen laten aanleggen met je laminaatvloer door de vloerenlegger.

Diagonaal leggen

Je kunt er ook voor kiezen om je laminaatvloer diagonaal te laten leggen. Deze manier van leggen geeft een ruimtelijk effect aan je woning of kamer, maar resulteert uiteraard wel in een hoger prijskaartje. Deze legwijze kost namelijk meer tijd voor de vloerenlegger.

Het leggen van een laminaatvloer via Werkspot laten uitvoeren?

Wil je specifiek voor jouw woning of kamer weten wat het leggen van een vloer gaat kosten? Plaats dan een klus via Werkspot en vergelijk snel en eenvoudig de voorstellen en prijzen van diverse vloerenleggers. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten? Lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor een vloerenlegger. ​