Ik kan maar 1 advies geven: huur deze mensen nooit in voor het aanleggen van uw bestrating!
Begin juni hebben de mannen van van Bennekom mijn achtertuin bestraat met Portugese kinderkopjes. Toen lagen de keitjes zo ver uit elkaar dat er hier en daar bijna een hele steen tussen paste en verder lag een groot deel van de stenen met de verkeerde kant naar boven. Toen ik dat ontdekte heb ik van Bennekom gelijk gebeld. Ze zijn toen een paar dagen later terug gekomen om de bestrating opnieuw te leggen. Los van het feit dat het absoluut niet netjes is gelegd (lelijke randen etc.), ontstond er dit keer ook een functioneel probleem: omdat ze de eerste keer een laagje cement eronder hadden gelegd wat inmiddels was uitgehard, kwamen de stenen dit keer veel te hoog te liggen met als gevolg dat de schuurdeur niet meer open ging. Daarom hebben ze de stenen ter plaatse van de schuur naar beneden getimmerd, maar daardoor liep er bij de eerste de beste regenbui die volgde allemaal water de schuur in. Dus toen heb ik de mannen weer gebeld en hebben we wederom een afspraak gemaakt voor het herstel. Voor 2 weken later, want eerder konden ze niet. Staan ze ineens een week eerder al op de stoep! Tja, toen stond ik net op het punt om weg te gaan en om ze nou alleen in mijn huis te laten, dat zag ik natuurlijk niet zo zitten. Dus vroeg ik of de mannen gewoon de week erop, op de afgesproken datum wilden terugkomen. Dat zouden ze doen, maar die bewuste datum zijn de mannen gewoon niet komen opdagen! En bij iedere daaropvolgende poging tot contact gaven de mannen niet thuis, zelfs niet na het toesturen van een aangetekende brief! Omdat de bestrating bij de openslaande deuren en schuifpui ook veel te hoog lag, zouden de dorpels op den duur gewoon verrotten. Daarom zat er niets anders op dan een andere - kundige - stratenmaker te zoeken om de bestrating alsnog te laten herstellen en die heb ik gelukkig gevonden in de vorm van Kasteleijn bestratingen uit Utrecht. Zij hebben de bestrating helemaal opnieuw, en dit keer hartstikke netjes aangelegd, voor een zeer schappelijk bedrag. Daardoor kan ik nu, 3 maanden later, eindelijk genieten van het terras in mijn tuin, maar niet dankzij de heren van van Bennekom. Op de foto's is te zien hoe schots en scheef de bestrating lag nadat van Bennekom voor de 2e keer was geweest; om te janken!