Weg met die vieze geuren in huis!

Bijgewerkt op

Er is niets vervelender dan vreselijke stank in huis. En hoewel het soms kan worden verholpen door de vuilnisbak te legen of het doucheputje schoon te maken, kunnen meer ernstige problemen in huis deze stank veroorzaken.

Wij zijn er om je te helpen bepalen wat die geurtjes kan veroorzaken, en welke vakman je nodig hebt om ze te verhelpen. Met de hulp van vakmensen op Werkspot ruikt je huis snel weer fris.

Vochtproblemen

Ruikt je woonkamer muf? Dan is er waarschijnlijk sprake van schimmel- of vochtproblemen. Het kan zijn dat je last hebt van optrekkend vocht in de muren die in verbinding staan met de grond. Je kan dit herkennen aan verf die loslaat of bobbelt, of natte bruinachtige vlekken op muren.

Als dit het geval is, neem dan contact op met een vochtbestrijding specialist op Werkspot. Het probleem kan vaak verholpen worden door de muren te injecteren of te impregneren tegen vocht.

Lees hier meer over:

Gaslek

Wist je dat gas van zichzelf geurloos is? Tetrahydrothiofeen wordt aan gas toegevoegd om het die herkenbare geur te geven, die vaak wordt verward met rotte eieren.

Een gaslek is een noodgeval en je mag deze geur nooit negeren. Open direct alle deuren en ramen en draai de hoofdkraan van de gasmeter dicht. Steek geen vlammen aan, gebruik geen schakelaars en bel het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Wacht vervolgens buiten op de storingsdienst. Zij zullen de gaslek opsporen en verhelpen. Als het probleem zich voordoet in je eigen huis, dien je deze storing zelf op te lossen. Neem in dit geval contact op met een goedgekeurde installateur.

Zorg voor een veilig huis door je gasinstallatie goed te laten onderhouden en koolmonoxidemelders aan te schaffen. Je vindt hiervoor erkende installatiebedrijven op Werkspot.

Lees hier meer over:

Elektrische problemen

Visgeur in huis? Dat kan een elektrisch probleem zijn. Wanneer elektrische componenten oververhit raken, kunnen ze een kenmerkende geur afgeven. Schakel onmiddellijk een gekwalificeerde elektricien in. Zij kunnen eventuele problemen oplossen en brand helpen voorkomen.

Lees hier meer over:

Afvoer en riool

Komt er een stank uit het afvoerputje of de buitenriolering? Het kan iets eenvoudigs zijn zoals een kleine verstopping of stilstaand water, maar het kan ook wijzen op een ernstiger probleem zoals een ingestort riool.

Er kunnen vele oorzaken zijn, en de snelste manier om deze aan te pakken is door contact op te nemen met een expert in rioleringen.

Lees hier meer over:

Afzuigventilator

Een goede afzuigventilator zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Hij zuigt niet alleen vuile lucht af, maar ook vochtige lucht. Onmisbaar dus in de badkamer, keuken en toilet.

Vind op Werkspot specialisten die een afzuigventilator voor je kunnen installeren. Zo voorkom je vocht- en schimmelproblemen.

Lees hier meer over: