5 manieren om je huis goed te beveiligen

Bijgewerkt op

We zouden er allemaal op moeten kunnen vertrouwen dat ons huis veilig is. Gelukkig is dit makkelijk haalbaar met een paar kleine aanpassingen.

Hier zijn een paar dingen die je kan doen met wat hulp van een vakman op Werkspot om met een veilig gevoel de zomer in te gaan.

Tuin

Er zijn veel manieren om de tuin veiliger te maken. Aan de voorkant van je huis is het belangrijk dat je huis goed zichtbaar blijft, zodat niemand zich kan verstoppen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor lage beplanting en heggen.

Aan de achterkant van je woning geldt het tegenovergestelde: hoge heggen en schuttingen zorgen ervoor dat vreemden je tuin niet in kunnen. Stekelige planten en braamstruiken zullen opportunistische dieven afschrikken.

Bij slechts een klein deel van de inbraken komt de dief door de voordeur. De meeste zijn op zoek naar ramen en deuren die niet op slot zijn, wat betekent dat je langs de achterkant moet.

Als je grind kan gebruiken in plaats van bestrating, zal het geluid helpen indringers af te schrikken. Een hovenier kan je helpen om je huis te voorzien van heggen en beplanting, terwijl een stratenmaker kan helpen bij het aanleggen van duurzaam grind.

Lees hier meer over:

Alarm

Een alarm is een van de betere manieren om je huis te beveiligen.

De systemen kunnen sterk variëren, afhankelijk van wat je wilt, van systemen die een bewakingsbedrijf waarschuwen tot versies die je zelf installeert en volgt via je telefoon.

De kwaliteit van beveiligingscamera's is de laatste jaren sterk verbeterd en ze zijn betaalbaarder geworden, waardoor ze toegankelijker zijn dan ooit.

Kom in contact met een domotica specialist voor meer informatie. Deze kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Lees hier meer over:

Alarmsysteem

Sloten

Slotenmakers vervangen niet alleen sloten na een inbraak of helpen wanneer je je sleutels kwijt bent, ze vervangen ook bestaande sloten die beter beveiligen.

Ook een glaszetter kan je ramen upgraden wat extra voordelen kan opleveren.

Lees hier meer over:

slot

Poorten en hekken

Als je auto niet in een beveiligde garage staat, maar je wel een oprit hebt, kan je ervoor kiezen om een poort te laten plaatsen die je oprit afsluit van de openbare weg.

Een poort of hek kan ook nuttig zijn als je toegang hebt tot de tuin aan de zijkant van je huis. Als je een poort aan de zijkant hebt, kan je overwegen om er een paneel boven te plaatsen om het moeilijker te maken om overheen te klimmen.

Lees hier meer over:

poort

Verlichting

Inbrekers gaan het liefst te werk wanneer ze niet worden gezien, dus zorg ervoor dat je huis goed verlicht is.

Lampen met bewegingssensoren schrikt inbrekers af. Binnen kan je timers op je verlichting gebruiken om de indruk te wekken dat er iemand thuis is, zelfs al ben je weg.

Een elektricien kan je helpen met een goed verlichtingsplan.

Lees hier meer over:

bewegingssensor