Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Blog

5 onmisbare kwaliteiten waarmee je opvalt

21-04-2021

Nauwkeurig, discipline, soepele communicatie...We vertellen je over de 5 kwaliteiten die je nodig hebt om opdrachtgevers te overtuigen voor het toevertrouwen van hun opdracht. Met deze kwaliteiten in huis haal jij gemakkelijker je opdrachten binnen met Werkspot.

Zelf stucen: geen eenvoudige klus

31-03-2021

Ben je van plan zelf aan de slag te gaan met het stucen van dat muurtje of het plafond? Informeer je dan vooraf goed om te bepalen of zelf die klushandschoen oppakken het beste idee is voor jouw situatie. We zetten hier de belangrijkste voor- en nadelen van zelf stucen voor je op een rijtje en reiken je een globaal stappenplan aan als je echt zelf met deze klus aan de slag wilt. Kom je er na het lezen van deze pagina toch achter dat je liever niet zelf aan de slag gaat met deze specialistische klus? Via Werkspot kom je eenvoudig in contact met ervaren stukadoors die deze klus graag voor je verzorgen.

Zelf stucen

Stucen over tegels: de mogelijkheden, voor- en nadelen

31-03-2021

Ben je die oude tegelmuur zat en verlang je naar een strak gestucte muur? Dan is het niet altijd nodig om de tegels eerst te verwijderen. In veel gevallen is stucen over tegels ook een mogelijkheid. Dat scheelt je een hoop tijd en rotzooi. Meer over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van deze werkwijze vind je hier. Wil je deze klus laten uitvoeren? Via Werkspot kom je in contact met professionele stukadoors die deze specialistische klus snel en goed voor je kunnen oppakken.

stucen over tegels

Alles wat je moet weten over gipsplaten stucen

31-03-2021

Gipsplaten zijn ideaal bouwmateriaal. Licht, goedkoop en eenvoudig in gebruik. Geen wonder dus dat veel klussers kiezen voor gipsplaten om een scheidingswandje te bouwen of het plafond te verlagen. Voor een strakke afwerking van die nieuwe wand kun je ervoor kiezen de gipsplaten te stucen. Zo zie je de overgangen tussen de verschillende platen niet meer en is je muur of plafond weer glad en strak. Gipsplaten stucen kent verschillende mogelijkheden en aandachtspunten. In dit artikel gaan we daarop in. Na het lezen weet je precies of gipsplaten stucen iets voor jou is en of je de klus zelf oppakt of dit toch beter overlaat aan een professionele vakman. Een professionele vakman vind je vervolgens simpel en snel via Werkspot. Plaats eenvoudig je klus en kom in contact met ervaren stukadoors.

gipsplaten stucen

Voorstrijk stucwerk: de basis voor strak stucwerk

31-03-2021

Als je een muur laat stucen, wil je natuurlijk wel dat het stucwerk goed op de muur blijft zitten en niet gaat scheuren, afbrokkelen of loslaat. Om dat te voorkomen is het van belang je muur voor te strijken. Voorstrijk van stucwerk zorgt ervoor dat je een egaal zuigende ondergrond krijgt, waaraan de stuclaag zich beter hecht. In dit artikel gaan we in op de vraag wanneer je wel en geen voorstrijk voor stucwerk gebruikt. Ook lees je meer over de afwerking en de kosten van voorstrijk stucwerk. 

voorstrijk stucwerk

Droogtijd stucwerk: voorkom scheuren

31-03-2021

Voor een mooi en duurzaam eindresultaat is de droogtijd van stucwerk minstens zo belangrijk als de manier waarop je de stuc aanbrengt. In dit artikel geven we aan waarom de droogtijd van stucwerk belangrijk is. Hoe lang stucwerk moet drogen, wat de gevolgen zijn als je de droogtijd forceert en hoe je dit kunt oplossen. Let erop dat de genoemde tijden een indicatie zijn. Schakel je een stukadoor in om voor jou het stucwerk aan te brengen, dan kan hij je exact informeren hoe lang stucwerk moet drogen in jouw specifieke situatie.

droogtijd stucwerk

Leemstuc: ontdek de prijs en de voor- en nadelen

30-03-2021

Wil jij de wanden in je woning opnieuw laten stucen? Dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten stucwerk. Ben je op zoek naar een natuurlijk product met een authentieke uitstraling? Dan overweeg je misschien om leemstuc op de wanden te laten aanbrengen. Wij zetten de voordelen en nadelen van leemstuc op een rijtje en laten je zien wat de gemiddelde kosten zijn.

leemstuc

Tadelakt: ontdek de prijs en de voor- en nadelen

30-03-2021

Tadelakt, traditioneel Marokkaanse stuc, is één van de opties die je hebt als je je woning wilt laten stucen. Tadelakt is vooral heel geschikt in natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Of deze vorm van stucen iets voor jou is, is afhankelijk van je budget en smaak. Wij zetten de gemiddelde kosten en de voor- en nadelen van dit product voor je op een rijtje.

Tadelakt ontdek de prijs

Spackspuitwerk of sierpliester aanbrengen? Ontdek de tips

30-03-2021

Wil jij je woning laten stucen? Dan heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor spackspuitwerk of sierpleister. Welke optie je kiest, is afhankelijk van je budget en smaak. Zo is spackspuitwerk een goedkopere oplossing, maar heb je bij sierpleister verschillende technieken die je woning net een andere uitstraling kunnen geven. We zetten de verschillen, kosten en voor- en nadelen graag voor je op een rijtje.

Spackspuitwerk of sierpleister

4 tips voor het binnenhalen van nieuwe klanten

29-03-2021

Het opbouwen van een goede reputatie en het zorgen voor continuïteit in het binnenhalen van opdrachten, zijn essentieel voor de groei van je bedrijf. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden dan ooit om de aandacht van nieuwe klanten te trekken. Met deze professionele en klantgerichte aanpak, verander je potentiële klanten in tevreden opdrachtgevers.