Gemiddelde kosten voor meubel montage

Bijgewerkt op

Heb je een nieuw meubel gekocht en wil je weten wat de kosten voor de montage zijn? Op deze pagina kun je lezen wat de gemiddelde prijs is. Je kunt ook een opdracht plaatsen en de juiste vakman voor jouw klus vinden.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen klusbedrijven

Onze klusbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 722 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor meubelmontage?

Monteren van meubels geeft weinig complicaties. De vakman kan het werk grotendeels in zijn eentje uitvoeren, is dus onafhankelijk van derde partijen. Zorg in elk geval dat je tijdens de klus aanwezig bent. Dan kun je een handje helpen, bovendien je laatst ingegeven wensen of voorkeuren (bijvoorbeeld exacte plek of ophanghoogte) nog tijdig met hem doorspreken.

Vraag verder om een gespecificeerde offerte. Dan weet je exact de kosten voor meubelmontage, en vermijd je onplezierige verrassingen. Zorg ook voor een opgeruimde vloer. Dat is voor de vakman wel zo prettig werken, daarbij is je meubelstuk een stuk sneller klaar.

De prijs voor meubel montage service

De kosten voor de meubel montage service zijn hieronder weergegeven in eent handig overzichtstabel.

Type meubelPrijsindicatie
kledingkast standaard€ 125 - € 150
bed(meubel) standaard€ 50 - € 70
eenvoudige boekenkast€ 50 - € 60
eenvoudig tv-meubel, overige kast€ 125 - € 150
voorrijdkosten op basis van uurloon€ 30 - € 45 per uur
kilometervergoedinghangt af van afstand

Een kledingkast, tv-meubel of bed in elkaar zetten lijkt niet al te moeilijk. Toch blijken veel mensen ermee de mist in te kunnen gaan. Zonde van de tijd en het meubelstuk. Terwijl de kosten voor meubelmontage waarschijnlijk lager zijn dan je denkt...

Ben jij nu iemand met een beetje linkerhanden, dan kun je dus overwegen je meubels tegen alleszins redelijke prijzen te laten monteren door een professionele vakman. Hij doet dit vaker, met kennis van zaken. Op een vakkundige manier zit je pas aangeschafte kledingkast, tv-meubel of tweepersoonsbed stevig in elkaar.

Je vraag is nu waarschijnlijk hoe hoog de kosten voor meubels monteren dan precies zijn. Hoewel meubels, zoals je snapt, verschillen, is het geven van (richt)prijzen zeker mogelijk. Helemaal zeker ben je wanneer je de leverancier, het type kast en het productnummer tijdig aan de vakman doorgeeft. Maar met de onderstaande richtlijnen kom je ook een aardig eind op weg.

Toelichting

|

  1. Kosten montage kledingkast
  2. Kosten montage bed
  3. Kosten montage overige meubels
  4. Voorrijkosten
  5. Kilometervergoeding

Kosten voor meubelmontage - kledingkast

Kledingkast standaard

De kosten voor kastmontage zijn afhankelijk van vorm en type. Het monteren van een standaard kledingkast is relatief eenvoudig en kost tussen de € 125,- en € 150,-. Dan heb je een kast van gemiddeld 1 meter breed en 2 twee meter hoog, met twee openslaande deuren en een aantal legplanken.

Brede kledingkast

Bredere kasten - vanaf 1 meter tot 2 meter - zijn meer werk en wat duurder met monteren. Soms is (vooral bij grotere kasten) hulp voor iets vasthouden welkom, iets dat je ook zelf kunt doen. Reken voor dit soort kasten op meerkosten van € 40,- tot € 75,-.

Kledingkast met schuifdeuren

Het gemakkelijkst te monteren zijn openslaande deuren. Dergelijke kasten hebben meestal keukenscharnieren (of iets vergelijkbaars) met fabrieksmatig aangebrachte uitsparingen. Voor deze deuren rekent de vakman doorgaans geen meerkosten.

Anders ligt het met schuifdeuren. Schuifdeuren vragen om meer precisie met stellen, dus liggen de prijzen voor montage wat hoger.

Ga voor een (standaard) kast met schuifdeuren uit van een meerprijs van ongeveer € 50,-.  Bredere kasten - met meer dan twee, dan wel grotere maat schuifdeuren - kosten extra tijd. Reken hierbij op een toeslag van € 75,- tot € 100,-.

Kledingkast met accessoires

Sommigen kiezen een kledingkast met allerlei accessoires. Dan kun je denken aan hangroeden, inlegmanden, riemhouders, schoenenplanken, stropdashouders of spiegels. Elke accessoire moet netjes worden gemonteerd en kost daarom tijd. Juist omdat het vaak verfijnde onderdelen betreft.

Gerichte prijzen zijn niet een-twee-drie te geven. Daarvoor verschillen accessoires te veel, bovendien zijn materialen verschillend. Bespreek voorafgaand aan het werk daarom goed wat je gemonteerd wilt hebben. En op welke plek dit moet gebeuren.

  Locatie kledingkast

Zeer van belang is de kamer waar de kast moet komen. De vakman werkt het best als die goed leeg is. Zorg daar dus sowieso voor. Andere factoren - grootte van de kamer, uitwendige hoeken, hoogte plafond - heb je niet zelf in de hand. Montage in een krappe ruimte is lastiger, het zal de vakman meer tijd kosten. Hij vraagt hiervoor dus een toeslag.

Ook van invloed op de prijs zijn plafondhoogtes. Meestal monteert de vakman de kast liggend, en zet die daarna overeind. Soms heeft hij hiervoor wat hulp nodig. Maar is de kamer te laag, dan ontbreekt de ruimte voor de draai omhoog. Hij zal de montage dus staand moeten uitvoeren. In dat geval zéker met hulp erbij.

Die helpende man of vrouw kan de vakman voor je regelen. Maar wanneer je besluit zelf te helpen, scheelt je dit kosten. Bespreek voorafgaand duidelijk met wie en hoe de vakman de kast wil monteren. Je doet namelijk meer dan vasthouden alleen, een beetje handigheid en klusinzicht is daarbij wel gewenst.

Wanneer je hierover twijfels hebt, laat het bepalen van die hulp dan over aan de vakman.

Kledingkast met verlichting

Veel moderne kledingkasten hebben tegenwoordig ingebouwde verlichting. Ook hiervan zijn de keuzemogelijkheden uitgebreid. Opties kunnen variëren van opbouw LED TL-armaturen tot luxe ingebouwde LED-spots. En alles wat daar tussen zit.

De vakman brengt die verlichtingsarmaturen zelf aan. Hij heeft hiervoor dus geen elektriciën of armaturenmonteur nodig. De prijzen voor het monteren hangen af van hoeveelheid, soort en inbouwruimten.

Van belang is ook de aanwezigheid van stroom. Het ideaalst is wanneer je kledingkast dicht bij een stopcontact komt. Zo niet, dan zal de vakman het snoer moeten verlengen over de plint.

Het aanbrengen van verlichting omvat, kortom, te veel openstaande factoren om de kosten gericht te kunnen duiden. Kies je voor verlichting in je kast, maak dan je wensen en voorkeuren voorafgaand goed duidelijk. Eventueel kun je overeenkomen dit onderdeel in uren te betalen.

Kosten voor meubelmontage service - bed(meubel) 

Eenpersoonsbed

Het eenvoudigst te monteren is een eenpersoonsbed. In een standaard uitvoering rekent de vakman voor het monteren tussen de € 50,- en € 75,-.

Tweepersoonsbed

Tweepersoonsbedden zijn bijna dubbel zo groot, is dus een stuk meer montagewerk. Bovendien is de ruimte die de vakman ter beschikking staat navenant beperkter. De kosten voor tweepersoonsbedmontage zijn daarom hoger. Door de band genomen rekent de vakman hiervoor iets meer dan twee uur.

Bedden met laden

Soms bevatten bedonderstellen een of meerdere lades. Montagekosten voor standaard lades bedragen € 15,- tot € 25,- per lade.

Hoogslapers

Het monteren van een hoogslaper is veel bewerkelijker dan een een- of tweepersoonsbed. Afhankelijk van hoogte, vorm en ombouw varieert de meertijd tussen de 1 en 2 uur. Ook dient de vakman vrijwel altijd een ladder of steektrapje te monteren. Hiervoor zal hij meestal geen kosten rekenen.

Kosten voor meubelmontage - boekenkast, tv-meubel en overige kasten

De kosten voor meubelmontage hangen sterk af van vorm en complexiteit. Ook voor boekenkasten, tv-meubelen en vergelijkbare kasten kun je als regel aanhouden dat hoe groter de meubelen zijn, hoe meer werk de vakman eraan heeft, en hoe hoger de kosten dus zullen zijn. Andere prijsinvloeden zijn de al genoemde beschikbare ruimte, hoogte van het plafond en beschikbare hulp.

Eenvoudige boekenkast staand

Een boekenkast met een breedte van circa 1 meter en 2 meter hoog laat zich vrij gemakkelijk monteren. Gemiddeld bedragen de kosten hiervoor € 50,-. Reken voor grotere maten op een toeslag van 30 minuten tot een uur.

Eenvoudige boekenkast hangend

Hangende boekenkasten vergen een stuk meer werk. De vakman zal de boekenkast secuur moeten aftekenen, zodat de boekenkast stevig en waterpas aan de muur komt te hangen. Hij zal een aantal gaten moeten boren, zonder noemenswaardige afwijkingen. In geval van nieuwbouw soms ook door gewapend beton.

Ga voor een hangende kleine boekenkast uit van een ongeveer een uur meerwerk. En zorg voor een helpende hand met ophangen.

TV-meubelen en overige kasten

Prijzen voor montage van tv-meubelen en daarop gelijkende kasten zijn vergelijkbaar met die van boekenkasten. Voor staande modellen moet je rekenen op vanaf € 50,- ongeveer, komen de meubelen hangend dan is de prijs circa het dubbele. Dan gaat het om relatief simpele kasten.

Zijn de meubelen groter dan wel complexer vraag dan altijd een gespecificeerde offerte op basis van het merk, type of soort meubel. Doe dit het liefst met vermelding van het productnummer erbij.

Voorrijkosten

De meeste mensen zullen een vakman inschakelen voor een eenmalige montage van kast of meubel. Doorgaans zijn dit dus geen grote opdrachten, voor de vakman enkele uren tot hooguit een halve dag werk. Voor dergelijke (bescheiden) klussen is het regel dat de vakman voorrijkosten rekent. Immers: ook zijn rijtijd kosten uren, hij zal die dus betaald willen hebben.

Hou er dus rekening mee uit welke regio je de vakman moet laten komen. En overweeg om, bij een te grote afstand, iemand van meer uit de buurt te kiezen.

Kilometervergoeding

Wat voor voorrijkosten geldt, is evenzo van toepassing op kilometervergoeding. De vakman heeft te maken met brandstofverbruik en afschrijving van zijn bedrijfswagen. De kosten hiervan zal hij dus in rekening brengen.

Schilderen

Ten slotte nog dit. Je hebt besloten je nieuwe kledingkast, tweepersoonsbed of tv-meubel op een vakkundige manier in elkaar te laten zetten. Meestal zal die dan zijn afgewerkt in jouw favoriete kleur of dessin. Je bent tevreden met het resultaat, want je meubel is nu klaar voor gebruik.

Maar stel nu eens dat je meubel nog blank is - onafgewerkt dus, zoals je die bijvoorbeeld vaak bij IKEA ziet staan. Zelf schilderen kan natuurlijk. Maar misschien is het beter om dit door een vakkundige schilder te laten doen.

Lees meer informatie over de prijs van binnenschilderwerk

Praktisch advies van een professional

Als je een meubel wilt laten monteren is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het monteren van meubels.

Marcel Kramer, eigenaar van Kramer montage service:

*Omschrijf uw opdracht zo gedetailleerd mogelijke, als het kan met productnummer. Bij veel montage bedrijven zijn de productnummers van IKEA bekend. Zorg dat de levering en het laten installeren goed op elkaar aansluiten. Het is niet wenselijk dat een vakman nog moet wachtenop het leveren van het meubel.*

kast monteren

29-06-2018 - Jacolien Wismeijer: Goede en snelle service, vriendelijke man. In het vervolg kies ik weer voor hem

Prijsinformatie van andere diensten